جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

اسامی زندانیان امنیتی محبوس در اندرزگاه ۷ زندان اوین

0
3428

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۱۶ بهمن ماه ۱۳۹۸, زندانیان امنیتی محبوس در اندرزگاه ۷ زندان اوین از جمله افرادی هستند که با اتهاماتی از قبیل ارتباط با دوول متخاصم و یا جاسوسی برای کشورهای دیگر در ایران از سوی ارگانهای امنیتی از قبیل وزارت اطلاعات و یا اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شدند. این افراد بازداشت شده از زمان بازداشت از حق دسترسی به وکیل و روندی منطبق با اصول اسناد بین المللی حقوق بشر محروم هستند لذا می توان گفت صدور احکام حبس تعزیری و یا اعدام برای این افراد با توجه به ممانعت ارگانهای امنیتی و قضائی برای ورود وکیل به پرونده آنها می تواند مصداقی از نقض حقوق شهروندی این افراد باشد و احکام صادره بر علیه آنها را با ابهامات بسیاری مواجه کند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز چهارشنبه ۱۶ بهمن ماه ۱۳۹۸,  اندرزگاههایی که در زندان اوین زندانیان سیاسی, عقیدتی و یا امنیتی در آنها محبوس هستند عمدتا اندرزگاه ۸, ۴ و زندانیان امنیتی که با اتهامات جاسوسی توسط ارگانهای امنیتی بازداشت می شوند پس از طی مراحل بازجوئی و در یکی از ۲ بند امنیتی یعنی یا ۲۰۹ وزارت اطلاعات و یا بند ۲ الف سپاه پاسداران پس از آن به اندرزگاه ۷ زندان اوین منتقل می شوند. در احکام صادره بر علیه این افراد نباید این نکته را فراموش کرد که از زمان بازداشت و حتی در بسیاری موارد در زمان دادرسی در دادگاه اجازه حضور وکیل بر پرونده این متهمان امنیتی از سوی قاضی داده نمی شود. 

لیست زیر آخرین اسامی زندانیان امنیتی محبوس در اندرزگاه ۷ زندان اوین می باشند که با اتهامات جاسوسی بازداشت و یا در انتظار برگزاری جلسه دادرسی هستند, یا جلسات دادرسی برگزار شده در انتظار ابلاغ حکم نهایی هستند و یا پس از ابلاغ حکم نهایی در حال سپری کردن دوران محکومیت حبس خود می باشند. 

۱- کامران قادری، متهم به همکاری با دولت متخاصم اسراییل، محکوم به تحمل ده سال حبس، دکترای برق از دانشگاه وین اتریش است.

۲– اسم نا مشخص, نام خانوادگی : حمیدی نیا، اتهام همکاری با دولت متخاصم، محکوم به تحمل ۵ سال حبس تعزیری، کارشناس امور بین الملل، کارمند سابق وزارت خارجه ایران.

۳– بابک آل ابراهیم، اتهام همکاری با دولت متخاصم اسراییل،محکوم به تحمل ۳ سال حبس تعزیری. 

۴– امیر حسین « ایمان » صیرفی، متهم به همکاری با دولت متخاصم، محکوم به تحمل ۷ سال حبس تعزیری، 

۵– احمدرضا جلالی، متهم به جاسوسی برای کشور اسرائیل، محکوم به اعدام « حکم قطعی »، استاد دانشگاه و شهروند دو تابعیتی ایرانی – سوئدی. 

۶– رضا جوکار، متهم به همکاری با دولت متخاصم اسرائیل، محکوم به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری،مهندس فیزیک و کارمند انرژی اتمی نیروگاه بوشهر.

۷– مختار صالحی، همکاری با دولت متخاصم اسرائیل و محکوم به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری، دارای مدرک تحصیلی دیپلم.

۸- مسعود مصاحب، همکاری با دولت متخاصم امریکا، شهروند و بازرگان ایرانی – اتریشی, دبیرکل سابق انجمن ایران و اتریش.

۹- شهاب منظوری، همکاری با دولت متخاصم انگلستان, محکوم به تحمل ۶ سال حبس تعزیری. 

۱۰– علی نفریه, همکاری با دولت متخاصم آمریکا, محکوم به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری. 

۱۱- امیر سلیمی اقدم، شهروند اهل شهرستان مهاباد, متهم به جاسوسی برای دوول متخاصم عربستان سعودی، محکوم به تحمل ۵ سال حبس تعزیری. دارای مدرک دکترای حقوق. 

۱۲– ستار شیخ، متهم به همکاری با دولت متخاصم اسرائیل، محکوم به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری، دارای مدرک تحصیلی دکترای هنر از دانشگاه هنر تهران.

۱۳– محمد اثناعشری، اتهام همکاری با دولت متخاصم اسرائیل،محکوم به تحمل ۳ سال حبس تعزیری، دارای مدرک تحصیلی فوق لیسانس برنامه ریزی کامپیوتر.

۱۴– منوچهر محمدعلی، همکاری با دولت متخاصم، محکوم به تحمل۱۰ سال حبس تعزیری، مدرک دکترای ادبیات زبان فرانسه.

۱۵– جواد نور جمالی،همکاری با دولت متخاصم اسرائیل, محکوم به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری, دارای مدرک تحصیلی لیسانس کامپیوتر و مدیریت شبکه و دیتا. 

۱۶– علی آذری فر، همکاری با دولت متخاصم اسرائیل، محکوم به تحمل۱۰ سال حبس تعزیری، دارای مدرک دکترای برنامه نویسی از دانشگاه سیدنی استرالیا.

۱۷– مسعود کیانی، همکاری با دولت متخاصم اسرائیل، محکوم به تحمل ۵ سال حبس تعزیری، دارای مدرک دکترای دندانپزشکی از کشور اوکراین.

۱۸– جاوید جاویدنیا، اتهام همکاری با دولت اسراییل، محکوم به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری,  دکترای ژئوفیزیک از آمستردام.

۱۹– علی کاشفی، همکاری با دولت متخاصم اسرائیل، محکوم به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری,  استاد پیشین در دانشگاه صنعتی شریف.

۲۰– افشین صالحی، همکاری با دولت متخاصم اسرائیل، متخصص برنامه نویسی نرم افزار موبایل، محکوم به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری. 

۲۱- محمد امیدی، همکاری با دولت متخاصم اسرائیل، محکوم به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری, کارمند سابق وزارت خارجه ایران. 

۲۱- انوش آشوری، متهم به جاسوسی برای اسرائیل، موسس شرکت تکنو خلاق و نماینده این شرکت در بریتانیا, فوق‌لیسانس مهندسی ساخت هواپیما, محکوم به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری.

۲۲- محمد امین نصب، همکاری با دولت متخاصم انگلیس، شهروند ۲ تابعیتی، مدت محکومیت ۱۰ سال حبس تعزیری قطعی. 

۲۳- مهدی احمدی، متهم به همکاری با دولت متخاصم امریکا، محکوم به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری، دارای مدرک تحصیلی فوق لیسانس امنیت و مدیریت شبکه و دیتا از دانشگاه ویرجینیا در آمریکا. 

۲۴- محمود موسوی، همکاری با دولت متخاصم اسرائیل، نامبرده دانشجوی دانشگاه امریکایی در کشور لبنان بوده و هنوز پرونده در پرونده وی حکمی صادره نشده است. 

۲۵- محمد امینی، همکاری با دولت متخاصم امریکا، مدت محکومیت حبس تعزیری مشخص نیست، دارای مدرک فوق لیسانس کامپیوتر.

۲۶– جلیل باروقی، همکاری با دولت متخاصم اسرائیل، محکوم به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری، دارای مدرک تحصیلی لیسانس برق و قدرت. 

۲۷– کیومرث مرزبان، همکاری با دولت متخاصم امریکا، محکوم به تحمل ۱۱ سال حبس تعزیری قطعی. 

۲۸- نجف حصاری، شهروند کورد، همکاری با دولت متخاصم اسرائیل، محکوم به تحمل ۳ سال حبس تعزیری. 

۲۹- شهاب دمیری، متهم به ارتباط با دولت متخاصم اسرائیل، محکوم به ۱۰ سال حبس تعزیری، کاپیتان کشتی.

۳۰- فرید فریدنیا، شهروند کورد، همکاری با دولت متخاصم اسرائیل، محکوم به تحمل ۷ سال حبس تعزیری.

۳۱- امیر رحیم پور، همکاری با دولت متخاصم امریکا، فوق لیسانس برق و قدرت. محکومیت به اعدام. 

۳۲- علی کبریت ساز توکلی، همکاری با دولت متخاصم اسرائیل، محکوم به تحمل ۵ سال حبس تعزیری. 

۳۳- محمدعلی باباپور، متهم به همکاری با دولت متخاصم امریکا، محکوم به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری. 

۳۴- علی عسگری، متهم به همکاری با دوول متخاصم، محکوم به تحمل ۷ سال حبس تعزیری.

۳۵- محمد جواد زارعی، همکاری با دولت متخاصم امریکا, محکوم به تحمل ۷ سال حبس تعزیری.

۳۶- مهدی زارعی، همکاری با دولت متخاصم امریکا، محکوم به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری. 

۳۷- علی جوهری، همکاری با دولت متخاصم اسرائیل، محکوم به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری. 

لازم به ذکر است جرم جاسوسی از جمله اتهاماتی است که از منظر حقوق بشر کاملا مردود می باشد اما در ایران طی سال‌های گذشته مقام‌های امنیتی ایران و به خصوص سپاه پاسداران بسیاری از شهروندان را از بابت بدور از واقعیت جاسوسی بازداشت کرده و در ادامه به “اتهام جاسوسی و همکاری با دولت متخاصم” یا تحت عنوان “پروژه نفوذ” بر علیه این افراد احکام حبس تعزیری طولانی مدت و یا اعدام صادر کردند. 

همچنین حکومت جمهوری اسلامی در سالهای اخیر از بازداشت و اعمال فشار بر شهروندان و نوع فعالیتهای آنان از این موارد بعنوان اهرمی برای معامله و گروگانگیری در جهت رفع مشکلات اقتصادی استفاده کرده است. 

سرکوب شهروندان دو تابعیتی و بیان اتهامات امنیتی بر علیه آنها از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است. 

 بازداشت خودسرانه و بلاتکلیف نگه داشتن افراد و همچنین عدم تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

همچنین هر انسانی با هر نوع اتهام به محق به برخورداری از حق دادرسی عادلانه منطبق با اصول مندرج در اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله  ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر می باشد. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading