جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

دادگاه تجدیدنظر; صدور حکم حبس برای سه شهروند بهائی ساکن شیراز

0
1060

امروز یکشنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۸ سه شهروند بهائی ساکن شیراز به نام‌های: پژمان شهریاری, کوروش روحانی و محبوب حبیبی  از سوی دادگاه تجدیدنظر تجدید نظر استان فارس در مجموع به ۱۵ ماه حبس تعزیری محکوم شدند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز یکشنبه ۱۸ فروردین‌ماه ۱۳۹۸,  سه شهروند بهائی ساکن شیراز بنامهای:  پژمان شهریاری, کوروش روحانی و محبوب حبیبی توسط دادگاه تجدید نظر استان فارس به ترتیب به ۶ ماه و ۳ ماه و یک روز و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شدند. 

با توجه به حکم صادره که امروز یکشنبه ۱۸ فرودین ۱۳۹۸ به هر سه نفر این شهروندان ابلاغ شده است کوروش روحانی به تحمل ۳ ماه و یک روز و محبوب حبیبی و پژمان شهریاری هریک به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری حبس تعزیری محکوم شدند.
لازم به ذکر است که هر سه نفر این شهروندان پیش از این در تاریخ ۳۰ دی ماه ۱۳۹۷ و در دادگاه بدوی و توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز به ریاست قاضی محمود ساداتی، به استناد ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی و به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” هرکدام به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم شده بودند.

 این سه شهروند بهائی در تاریخ ۲۶ مردادماه سال ۱۳۹۷ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در مهرماه سال گذشته با قرار وثیقه آزاد شده بودند.

شهروندان بهائی با استناد به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله پیروان ادیان بدون حقوق شهروندی در ایران محسوب میشوند. سرکوب این شهروندان در غالب: پلمپ محل کسب, محرومیت از حق تحصیل از مدرسه ابتدائی تا مدارج عالی, تخریب قبرستانها و همچنین دیگر مکانهای مقدس آنها و محرومیتهای گسترده دیگر که این شهروندان با آن دست و پنجه نرم میکند را در بر میگیرد.

 سرکوب بهائیان ایران ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸ و ۱۹ این سند معتبر بین المللی و همچنین ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی نیز میباشد. همچنین سرکوب فعالان مدنی ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد که بر حق آزادی بیان برای فر فرد تاکید دارد. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading