https://wp.me/p6xuBy-L4O
حقوق بشر در ایران ـ امروز پنجشنبه ۲۱تیر ماه ۱۴۰۳، محمدرضا (تهمورث) شوقی با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز پنجشنبه ۲۱تیرماه ۱۴۰۳، محمدرضا(تهمورث)شوقی، متهم سیاسی، محبوس و بلاتکلیف در بازداشت موقت، پس از طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام، با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.
براساس این گزارش، آزادی محمدرضا(تهمورث)شوقی، با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان تا اتمام مراحل دادرسی صورت گرفته و اتهام منتسب شده به وی «فعالیت تبلیغی علیه نظام» عنوان شده است.
این شهروند ساکن گرگان، در تاریخ ۲۰تیرماه ۱۴۰۳، پس از احضار به پلیس اطلاعات و امنیت شهر گرگان، بازداشت شده بود.
محمدرضا شوقی، از بابت دسگر پرونده قضایی خود در تاریخ ۶ دی ماه ۱۴۰۲، توسط قاضی تیموریان ـ رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب گرگان، محاکمه و اپاخر اسفند ماه ۱۴۰۲، از بابت اتهام (اجتماع و تبانی) به پرداخت ۵۰ میلیون تومان جریمه نقدی بدل از تحمل ۴۳ ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام (عضویت در گروه دسته به قصد برهم زدن امنیت کشور) هم به پرداخت ۴۰میلیون تومان جریمه نقدی بدل از تحمل ۳۲ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.
در تاریخ ۱۷ شهریور ماه ۱۴۰۲، محمدرضا شوقی، توسط ماموران حفاظت اطلاعات فراجا، در شهر گرگان، بازداشت و برای تشکیل پرونده قضایی به بند امنیتی در زندان امیرآباد گرگان منتقل و در تاریخ ۸ آبان ماه ۱۴۰۲، به همراه بهروز ایزدی راد، امین شیرافکن و رضا نجفی، توسط بازپرس شعبه ۲ دادسرای عمومی و انقلاب گرگان، تفهیم اتهام و در آبان ماه ۱۴۰۲، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۱ میلیارد تومان، آزاد شده بود.
وی چندی پیش از بازداشت، بصورت تلفنی به پلیس اطلاعات و امنیت شهر گرگان، احضار شده بود.
محمدرضا(تهمورث) شوقی، نخستین مرحله در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس آزاد شده بود.
اجبار شهروندان به پیروی از یک نوع عقیده خاص به مثابه سرکوب آزادی بیان و اندیشه و ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشرو ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.
از سوی دیگر، در ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر، به صراحت بر حق جملگی شهروندان در برخورداری از حقوق برابر و عدم تبعیض در جامعه به بواسطه جنسیت افراد و یا تفکرات و نگرشهای شخصی افراد تاکید شده است.
بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین، برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.

