https://wp.me/p6xuBy-T44
حقوق بشر در ایران ـ امروز شنبه ۲۴ خرداد ماه ۱۴۰۴، پنج متهم سیاسی محبوس در زندان سقز، با تودیع وثیقه آزاد شدند.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کردپا، روز چهارشنبه ۲۱ خرداد ماه ۱۴۰۴، هادی(هیوا) احمدی، ایوب(سوران) سلطانی، رحیم قدرتی، محمد ذبیحی و ادریس علیمحمدی، اهل شهرستان سقز از توابع استان کردستان، با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند.
براساس این گزارش، آزادی جملگی افراد مذکور با تودیع قرار وثیقه از زندان شهرستان سقز صورت گرفته و آنها باید در انتظار ابلاغیه برای حضور در جلسه داردسی یا تشکیل جلسه بازپرسی مجدد باشند.
همچنین، علیرغم آزادی این افراد با تودیع وثیقه اما در این گزارش به مصادیق حقوق اتهامات آنها اشاره ای نشده است.
لازم به ذکر است، هیوا احمدی، سوران سلطانی، رحیم قدرتی، محمد ذبیحی و ادریس علیمحمدی، در تاریخ ۵ خرداد ماه ۱۴۰۴، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان سقز، دستگیر و به بازداشتگاه اداره اطلاعات سپاه پاسداران در استان کردستان منتقل شده بودند.
این افراد، پس از طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام به زندان شهرستان سقز منتقل شده بودند.
بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.
برای دریافت آخرین پستها به ایمیل خود مشترک شوید

