جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

گزارشی از آخرین وضعیت بازداشت شدگان تجمعات اعتراضی روز جهانی کارگر

0
1127

افراد بازداشت شده در تجمعات اعتراضی روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸, در مقابل ساختمان مجلس در تهران به بند ۲۰۹ زندان اوین , زندان فشافویه«زندان تهران بزرگ»  و زندان قرچک ورامین منتقل شدند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸, در پی برگزاری تجمع اعتراضی فعالان کارگری به مناسبت روز جهانی کارگر در مقابل ساختمان مجلس در تهران بیش از ۴۵ تن از این فعالان  بازداشت و پس طی مراحل اولیه بازداشت در بازداشتگاه پلیس امنیت در خیابان وزراء و گیشا سپس به بند ۲۰۹ زندان اوین, زندان فشافویه« تهران بزرگ» و زندان قرچک ورامین منتقل شدند. 

اسامی کامل افراد بازداشت شده در تجمع اعتراضی روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ در مقابل ساختمان مجلس در تهران در ادامه می آید

ناهید خداجو، نسرین جوادی، هادی سلیمانی، مهدی فخری، فرهاد شیخی، رضا شهابی، حسن سعیدی، وحید فریدونی، ناصر محرم زاده، محمدعلی اصلاغی، سیدرسول طالب مقدم، اسدالله سلیمانی، فرحناز شیری، کیوان صمیمی، کامیار فکور، مرداس طاهری، محسن سلیمانی نژاد، عباس شمس، مهدی عظیمی، ماهان صالحی، قاسم خالویی، داوود رفیعی، امیرمحمد طاهری، آنیشا اسدالهی، الهام صالحی، حسنی ویژه، شیما ویژه، عاطفه رنگریز، مرضیه امیری، سمیرا امیری، سمانه طاهری، نرگس شجاع، لیلا ناصروندی، اعظم خضری، زهرا تهرانی زاده، ندا ناجی، علی یاوری، حسین مرادی، علی مریخی، محسن حادث، افشین میرزاخانی، سعید رضایی، اکبر جمشیدی، حمید سلیمی. 

بر اساس این گزارش, تا آخر وقت اداری امروز پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه,  ۴ نفر از بازداشت شدگان بنامهای “نرگس شجاع” و “علی مریخی” و “اسدالله سلیمانی” و نفر چهارم فردی با هویت نامشخص آزاد شدند. 

همچنین سه نفر از زنان بازداشت شده بنامهای “ناهید خداجو” عضو هیأت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، “مرضیه امیری «زینب امیری» و “سمانه طاهری” و “رضا شهابی” و “حسن سعیدی” عضو سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی جهت بازجوئی و تحقیقات بیشتر  به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدند و مابقی زنان بازداشتی به زندان قرچک انتقال داده شده اند.

۲۲ تن از مردان بازداشت شده که اعضای سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی و و سایر فعالان کارگری از تجمع روز گذشته به زندان بزرگ منتقل شدند. رضا شهابی و حسن سعیدی عضو سندیکای شرکت واحد به بند ۲۰۹ اوین منتقل شده اند.

به خانواده تعدادی از بازداشتی ها از جمله وحید فریدونی از اعضای سندیکای شرکت واحد نیز اعلام شده که روز شنبه برای پیگیری آزادی مراجعه نمایند اما از چندوچون روند آزادی اطلاعی به خانواده ها داده نشده است.

خانواده های بازداشت شدگان از ساعات اولیه صبح  امروز پنجشنبه  پیگیر وضعیت اعضای بازداشت شده خانواده شان بودند و بعد از تجمع در مقابل بازداشتگاه وزرا و در پی انتقال بازداشتی ها به دادسرای اوین در مقابل زندان اوین تجمع کرده بودند. 

لازم به ذکر است که هنوز سه نفر از بازداشت شدگان شدگان جمعه گذشته در پارک جهان نما به اسامی پروین محمدی عضو هیأت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و علیرضا ثقفی و هاله صفرزاده از اعضای کانون مدافعان حقوق کارگر در بازداشت بسر میبرند و بازپرس پرونده هیچگونه اطلاعاتی از روند پرونده ایشان به خانواده ها ارائه نمیدهد و خانواده این دستگیرشدگان را به ده روز آینده برای پیگیری آزادی ایشان حواله داده است.

همچنین امروز پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸، همزمان با روز معلم, “رسول بداقی” و “محمد فلاحی” دو تن از شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی معلمان و فعالان صنفی که در جریان این تجمعات فعالیت داشتند پس از اتمام تجمع توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

این تجمع اعتراضی با فراخوان شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، امروز پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ مقارن با روز معلم، معلمان کشور در ادارات آموزش و پرورش دست به تجمع زدند.

سرکوب فعالان کارگری و بیان اتهامات امنیتی بر علیه این دسته از شهروندان از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسیمصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است. 

برگزاری تجمعات اعتراضی بدون حمل سلاح از جمله حقوقی است که در اصل ۲۷ قانون اساسی ایران که حکومت جمهوری اسلامی مدعی عمل به آن را دارد نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما تفسیرهای متفاوتی که ارگانهای امنیتی به نفع خود و در جهت ایجاد محدودیت و سرکوب شهروندان در ایران بر قانون اساسی میکنند زمینه این سرکوبها را برخوردهای امنیتی را فراهم میکند. 

 بازداشت خودسرانه افراد بدون تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسیمصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading