ممانعت مسئولان زندان اوین از تکمیل مراحل درمانی بهنام محجوبی درویش گنابادی

حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۱۵ شهریور ماه ۱۳۹۹، بهنام محجوبی، درویش گنابادی محبوس در اندرزگاه ۸ زندان اوین از دسترسی به خدمات پزشکی و حق درمان محروم شده است.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۱۵ شهریور ماه ۱۳۹۹، بهنام محجوبی نظام آبادی، درویش گنابادی محبوس در اندرزگاه ۸ سالن ۹ زندان اوین با توجه به ابتلا به بیماری اعصاب و روان و تجویز دارو از سوی پزشک متخصص و تهیه این داروها از سوی خانواده اش اما از دسترسی به این داروها در پی عدم قبول این داروها برای رساندن به این زندانی عقیدتی از سوی مسئولان زندان اوین از حق درمان محروم شده است. این زندانی عقیدتی در حالی تحمل حبس تعزیری ۲ ساله خود است.
بنقل از یک منبع نزدیک به این درویش گنابادی در گفتگو با حقوق بشر در ایران: “بهنام محجوبی در پی استفاده از داروهایی که دکتر احمدی، پزشکی بهداری زندان اوین با علائمی همچون خواب رفتگی و بی حسی سمت چپ بدنش مواجه شد و در پی اطلاع این مشکل به خانواده اش و مشورت آنها با پزشک متخصص که پیش از بازداشت بهنام محجوبی به آن پزشک مراجعه می کرد داروهای خاص بیماری اعصاب و روان را برای بیماری این درویش گنابادی تهیه و امروز ساعت ۸ صبح این داروها را به واحد اطلاعات مددجویان زندان اوین تحویل دادند اما مسئولان زندان از تحویل این داروها به بهنام محجوبی به بهانه اینکه تجویز دارو باید با نامه پزشکی بهداری زندان باشد سر باز زدند و در با توجه به این شرایط بهنام محجوبی از دسترسی به داروهای خود محروم است”.
این درویش گنابادی، پیش از این نیز در تاریخ ۹ مرداد ماه ۱۳۹۹, در اعتراض به محرومیت از حق درمان و ممانعت مسئولان زندان اوین از دسترسی وی به داروهای بیماریش اعتصاب غذا کرد و در تاریخ ۱۱ مرداد ماه ۱۳۹۹, با وعده مسئولان مبنی بر پیگیری خواسته هایش به اعتصاب غذای خود پایان داد.
- بیشتر بخوانید: بهنام نظام آبادی محجویی, زندانی عقیدتی اعتصاب غذا کرد
- بیشتر بخوانید: بهنام نظام آبادی محجویی, زندانی عقیدتی به اعتصاب غذای خود پایان داد
بهنام محجوبی نظام آبادی، در تاریخ ۲۱ مرداد ماه ۱۳۹۹, به همراه تنی چند از زندانیان سیاسی در اعتراض به وضعیت وخیم زندانیان سیاسی در اندرزگاههای زندان اوین اعلام اعتصاب غذا کردند اما چندی بعد در پی عود کردن بیماری اعصاب و روان وی و نیاز این زندانی سیاسی به استفاده از دارو به اعتصاب غذای خود پایان داد.
- بیشتر بخوانید: بحران کرونا: اعتصاب غذای ۵ زندانی سیاسی در اعتراض به بی توجهی مسئولان زندان اوین
- بیشتر بخوانید: تداوم اعتصاب غذا و وخامت وضعیت جسمانی ۳ زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین
در تاریخ ۲۶ خرداد ماه ۱۳۹۹, شعبه اجرای احکام کیفری دادسرای امنیت زندان اوین با صدور و ارسال احضاریه ای بهنام نظام آبادی محجوبی را برای تحمل حبس تعزیری ۲ ساله اش به زندان اوین فراخواند و این درویش گنابادی از تاریخ ۳۱ خرداد ماه سالجاری در حالی تحمل دوران محکومیت خود است.
- بیشتر بخوانید: احضار بهنام نظام آبادی برای اجرای حکم حبس تعزیری
این درویش گنابادی, در تاریخ۲۷ مرداد ماه ۱۳۹۸, توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور از طریق ارتباط گیری با سایرین و فراهم ساختن تجمع غیر قانونی در مقابل کلانتری ۱۰۲ خیابان پاسداران تهران و عضویت ارتباط با فعالان رسانه ای دراویش گنابادی و حضور در تجمع اعتراضی دراویش در مقابل زندان اوین بر طبق ماده ۳۷۴ از قانون آئین دادرسی کیفری و استناد به ماده ۲۳ قانون مجازات اسلامی به تحمل ۲ سال حبس تعزیری و بعنوان مجازات تکمیلی هم به ۲سال محرومیت از عضویت در احزاب و گروهها و دسته جات سیاسی و اجتماعی, محکوم شده بود. این حکم پس از ارجاع پرونده به دادگاه تجدیدنظر عیناً تائید شد.
بهنام نظام آبادی « محجویی », در حادثه گلستان هفتم به همراه سایر دراویش گنابادی بازداشت و پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه و بطور موقت از بازداشت آزاد شد.
- بیشتر بخوانید: لیست تکمیلی دراویش بازداشتشده در حوادث تلخ گلستان هفتم
لازم به یادآوری است، از نیمهشب ۱۴ بهمنماه سال ۱۳۹۶ حضور پر تعداد نیرو های امنیتی و انتظامی در اطراف منزل دکتر نور علی تابنده با واکنش منفی سایر دراویش مواجه شد، دراویش گنابادی در حمایت از قطب خود تجمعاتی اطراف منزل دکتر تابنده تشکیل دادند، این تجمعات با دخالت نیروهای انتظامی و لباس شخصی به خشونت کشیده شد و صدها تن زخمی و بازداشت شدند؛ این در حالی بود که پیش تر در شامگاه چهارشنبه ۴ بهمنماه ۱۳۹۶ نیز ماموران امنیتی در اقدامی مشابه در همین مکان حضور یافتند که موجی از نگرانیها در میان دراویش را رقم زده بود.
اعمال فشار و سرکوب اقلیتهای مذهبی « دراویش گنابادی »، ناقض ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ و ۱۹ این سند معتبر بین المللی است.
همچنین در ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی به صراحت به رعایت حقوق شهروندی افراد در اجرای مناسک مذهبی و بیان عقاید و دیدگاههای مذهبی و سایر امور مرتبط با مسائل عقیدتی افراد بدون هیچگونه ترس تاکید شده است.
محرومیت افراد از دسترسی به خدمات پزشکی و سایر امکانات مرتبط با بهداشت و درمان ناقض ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر است که از با عنوان مصداقی از شکنجه یاد می شود.