سه شنبه , ۰۱ فروردین , ۱۴۰۲
سه‌شنبه, مارس 21

یوسف ندرخانی، نوکیش مسیحی محبوس در زندان اوین بطور مشروط آزاد شد

0
85

حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۱۱اسفند ماه ۱۴۰۱، یوسف ندرخانی، نوکیش مسیحی محبوس در زندان اوین بطور مشروط آزاد شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ماده ۱۸، روز یکشنبه ۷ اسفند ماه ۱۴۰۱، یوسف ندرخانی، نوکیش مسیحی غیرثلیثی، اهل رشت و زندانی عقیدتی محبوس در اندرزگاه ۸ زندان اوین، پس از تحمل ۴ سال و ۱۰ ماه از مجموع حبس تعزیری ۱۰ ساله خود بطور مشروط آزاد شد.

براساس این گزارش، آزادی یوسف ندرخانی، در راستای اجرای بخشنامه قوه قضائیه به پرونده وی که از آن با عنوان (عفو مشروط) یاد می شود صورت گرفته است‌.

همچنین، گفته‌می شود با توجه به اینکه بخش دیگری از پرونده یوسف ندرخانی شامل شلاق است به این نوکیش مسیحی پیش از آزادی اعلام شده که در خصوص اجرای آن حکم از طرف احرای احکام، با وی تماس خواهند گرفت. 

لازم به اشاره است، یوسف ندرخانی، در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۳۹۵، در جریان برگزاری مراسم کلیسای خانگی در منزل شخصی خود به همراه همسرش فاطمه (تینا) پسندیده  و ۳ نوکیش مسیحی دیگر، توسط ماموران وزارت اطلاعات، بازداشت شدند و پس از چند ساعت جملگی این‌افراد آزاد شدند.

یوسف ندرخانی، مجددا در بهمن ماه ۱۳۹۷، به همراه جمعی دیگر از نوکیشان مسیحی در رست بازداشت شد و در همان زمان نیروهای امنیتی در تماس تلفنی به همسر این‌نوکیش مسیحی تهدید کرده بودند که در صورت خروج از استان گیلان بازداشت خواهد شد. در نهایت یوسف ندرخانی، جهت بازجوئی به زندان اوین در تهران منتقل و پس از اتمام مراحل بازجویی و سپس بازپرسی در دادسرای ناحیه ۳۳ تهران پرونده وی به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران ارجاع شد. 

با آغاز مراحل دادرسی روند دپرونده یوسف ندرخانی، در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۶، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، به ریاست قاضی وقت، ماشاالله احمدزاده، محاکمه و از بابت اتهامات (تشکیل و راه اندازی کلیساهای خانگی) و (تبلیغ مسیحیت صهیونیستی) به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری، ۲ سال تبعید به شهرستان نیک شهر محکوم شد. 

با ارجاع پرونده یوسف ندرخانی و  ۳ نوکیش مسیحی دیگر به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، در خردادماه ۱۳۹۷، حکم‌صادره بدوی عینا توسط احمد زرگر، تائید شد.  

نهایتا، در تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۳۹۷، یوسف ندرخانی، جهت سپری کردن دوران محکومیت حبس تعزیری خود به روشی خشونت آمیز توام با ضرب و شتم بازداشت و پس از انتقال به واحد اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب شهر رشت سپس به اندرزگاه ۸ زندان اوین در تهران منتقل شده بود. 

یوسف ندرخانی، در سن ۱۹ سالگی از اسلام به مسیحیت گروید و به دلیل فعالیتهای مذهبی در سال ۱۳۸۸در شهر رشت بازداشت شد. در آن زمان دادگاه انقلاب شهر رشت این نوکیش مسیحی را به (ترک دین) و (دعوت سایر مسلمانان به مسیحیت)، (ایجاد یک کلیسای مخفی در خانه خود) و (ابراز مخالفت آشکار با اسلام) متهم کرد و برای این نوکیش مسیحی حکم اعدام صادر شده بود. از تاریخ ۳ تا ۶ مهرماه سال۱۳۹۰ دادگاه انقلاب شهر رشت طی ۲ مرحله از یوسف ندرخانی خواسته بود تا توبه کند تا حکم ارتداد او لغو شود. اما این نوکیش مسیحی توبه نکرد و در زندان لاکان رشت در انتظار دریافت حکم اعدام خود ماند.

با اعتراض‌های گسترده دولت‌های غربی و سازمان‌های حقوق بشری، نهایتاً این کشیش مسیحی از اتهام (ارتداد) تبرئه و از بابت  اتهام (تبلیغ علیه نظام) به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد و چون وی این مدت را در زندان سپری کرده بود چندی بعد از زندان لاکان رشت آزاد شد. 

علیرغم اینکه طبق قانون مسیحیان به عنوان یکی از پیروان ادیان به رسمیت شناخته می‌شوند، با این حال دستگاه‌های امنیتی مسئله‌ی گرویدن مسلمانان به مسیحیت را با حساسیت خاصی دنبال می‌کنند و برخورد قهرآمیزی با فعالان این عرصه دارند.

سرکوب دگراندیشان و اقلیتهای مذهبی، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله  ماده ۲ و  ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۸۶ است. 

بازداشت خودسرانه و ممانعت از دسترسی متهم به وکیل در مراحل بازجویی، بازپرسی و دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید شده است. 

برچسب هافعالیت اقلیتهای مذهبیمحاکمه اقلیتهای مذهبیمحاکمه دگراندیشان مذهبیمحرومیت از تحصیل فزند یوسف ندرخانیمسیحیان ایرانمسیحیان در ایرانمسیحیان غیرتثلیثیمسیحیان غیرتثلیثی در ایرانمسیحیان‌ایراننقض حقوق مسیحیان در ایراننقض حقوق پیروان سایر ادیان در ایراننقض حقوق اقلیتهای مذهبی در ایراننقض حقوق دگراندیشان مذهبینقض حقوق شهروندی مسیحیان در ایراننقض حقوق شهروندی اقلیتهای مذهبینقض حقوق شهروندی دگراندیشان مذهبینمایندگان اقلیتهای مذهبی در مجلسنوکیش مسیحی یوسف ندرخانیوضعیت قضائی پیروان سایر ادیان در ایرانیوسف ندرخانییوسف ندرخانی مسیحییوسف ندرخانی مسیحی غیرتثلیثییوسف ندرخانی نوکیشیوسف ندرخانی نوکیش مسیحییوسف ندرخانی زندانی عقیدتیکشیش یوسف ندرخانیگزارش ماهیانه نقض حقوق پیروان سایر ادیانپیروان مسیحیان در ایرانپیروان اقلیتهای مذهبیپیروان سایر ادیانپیروان سایر ادیان ایر انپیروان سایر ادیان ایرانپیروان سایر ادیان در ایرانپیروان سایر ادیان در جمهوری اسلامیپیروان سایر دینها در ایرانپیروان‌سایرپیروان‌سایر ادیانپیروان‌سایر ادیان در ایرانپیروان‌سایرادیاناقلیتهای مذهبیاقلیتهای مذهبی در مهاباداقلیتهای مذهبی در ایراناقلیتهای مذهبی در جمهوری اسلامیاخبار پیروان سایر ادیاناذیت و ازار مسیحیان در ایراناعتصاب غذای یوسف ندرخانیبناهای مسیحیان در ایرانبازداشت مسیحیان در ایرانبازداشت یوسف ندرخانیبازداشت دگراندیشان مذهبیجفا بر مسیحیان در ایرانجامعه مسیحیان در ایرانجامعه دگراندیشان مذهبیحق تحصیل مسیحیان در ایرانحقوق پیروان سایر ادیان در ایرانحقوق شهروندی مسیحیان در ایرانحقوق شهروندی دگراندیشان مذهبی در ایراندگراندیشان مذهبیدگراندیشان مذهبی در ایراندگراندیشان مذهبی در جمهوری اسلامیزندانی عقیدتی یوسف ندرخانیزندانی عقیدتی،زندانیان عقیدتیسرکوب مسیحیان در ایرانسرکوب گسترده دگراندیشان مذهبیسرکوب پیروان سایر ادیانسرکوب پیروان سایر ادیان در ایرانسرکوب پیروان سایر ادیان در جمهوری اسلامیسرکوب پیروان‌سایر ادیانسرکوب دگراندیشان مذهبیسرکوب دگراندیشان مذهبی در ایران

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.