https://wp.me/p6xuBy-sqJ
حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۲۶ آذر ماه ۱۴۰۱، شعبه ۱۱۲ دادگاه کیفری ۲ شهر تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی با صدور دادنامه ای رامین بهزاد را به حبس تعزیری و شلاق محکوم کرد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای اخیر، رامین بهزاد، از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری، پس از محاکمه توسط شعبه ۱۱۲ دادگاه کیفری ۲ شهر تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و ۶۰ ضربه شلاق محکوم شد.
بر اساس دادنامه صادره توسط شعبه ۱۱۲ دادگاه کیفری ۲ تبریز؛ رامین بهزاد به اتهام (اخلال در نظم و آسایش عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیر قانونی) به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و ۶۰ ضربه شلاق محکوم شده است.
لازم به ذکر است، رامین بهزاد، در تاریخ ۲ مهرماه ۱۴۰۱، در حالی که دوران خدمت سربازی خود را در پادگان شهید فکوری نیروی هوایی تبریز سپری می کرد، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی در جریان برگزاری اعتراضات سراسری و انتقال به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی و طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در تاریخ ۲۳ مهرماه ۱۴۰۱، با تودیع قرار وثیقه از زندان مرکزی تبریز آزاد شد.
سرکوب شهروندان و طرح اتهامات براساس سناریو ارگانهای امنیتی، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.

