
حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۳۰دی ماه ۱۴۰۱، دادگاه انقلاب شهرستان قائمشهر، با صدور دادنامه ای، فرحناز ناظری را به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری و ۲ سال منع خروج از کشور محکوم کرد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای اخیر، فرحناز ناظری، نقاش، مجسمه ساز و سرپرست ۲ فرزند، ساکن شهرستان قائمشهر از توابع استان مازندران، پس از محاکمه در دادگاه انقلاب این شهرستان در مجموع به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری و ۲ سال منع خروج از کشور محکوم شد.
اتهامات فرحناز ناظری(اقدام علیه امنیت ملی از طریق تحریک مردم به جنگ و کشتار)، (تشویق سایرین به فساد و فحشا) و (فعالیت تبلیغی علیه نظام) عنوان و بر همین اساس وی در مجموع به ۱۰ سال حبس تعزیری و ۲ سال منع خروج از کشور محکوم شد.
به فرض تائید این حکم، توسط دادگاه تجدیدنظر استان مازندران و اعمال ماده ۱۳۴ مجازات اسلامی، پس از تجمیع جرائم تحمل بخشی از مجموع ۱۰ سال حبس تعزیری برای فرحناز ناظری، اجرایی خواهد شد.
لازم به اشاره است، فرحناز ناظری، در تاریخ ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان قائمشهر بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی و طی مراحل بازجوئی و بازپرسی سپس در تاریخ ۲۲ دی ماه ۱۴۰۱، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۳ میلیارد تومان آزاد شد.
سرکوب فعالان مدنی در ایران ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.
ممانعت از دسترسی متهم به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.