پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

محکومیت ریحانه طراوتی به تحمل حبس تعزیری

0
252

حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۲بهمن ماه ۱۴۰۱، سیدعلی مظلوم، قاضی شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران با صدور دادنامه ای، ریحانه طراواتی را به حبس تعزیری محکوم کرد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای اخیر، ریحانه طراوتی، عکاس و فعال مدنی، ساکن تهران، پس از محاکمه توسط سیدعلی مظلوم، قاضی شعبه ۲۹ دا گاه انقلاب تهران در مجموع به تحمل ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد.

براساس دادنامه صادره توسط شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران که سمیه میرشمسی در رشته توئیتی منتشر کرده؛ ریحانه طراوتی به دلیل (طراحی فعالیت‌های هدفمند در راستای جنبش زنان در ایران) و (ایجاد نیازهای کاذب در زنان از طریق تبلیغ می تو) مجرم و برهمین اساس از بابت اتهام(اجتماع و تبانی) به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و به اتهام (تبلیغ علیه نظام) هم به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد.

به فرض تائید این حکم در دادگاه تجدیدنظر استان تهران و اعمال ماده ۱۳۴ مجازات اسلامی، تحمل اشد مجازات از بابت اتهام (اجتماع و تبانی) برای ریحانه طراوتی لازم به اجرا خواهد شد.‌

لازم به اشاره است، ریحانه طراوتی در سالهای اخیر چندین مرحله توسط وزارت اطلاعات بازداشت و تحت بازجویی گرفت و برای سومین و آخرین مرحله در تاریخ ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱، بازداشت و پس از انتقال به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین و طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در تاریخ ۳ خردادماه ۱۴۰۱، با قید وثیقه آزاد شد. 

ریحانه طراوتی، از جمله زنان امضاء کننده بیانیه اعتراض به آزار و خشونت جنسی در سینما و تئاتر ایران است. 

سرکوب آزادی بیان و اندیشه و پرونده سازی بر علیه شهروندان بر طبق سناریوسازی ارگانهای امنیتی و قضایی، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

عدم امکان دسترسی به وکیل مورد نظر متهم و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

برچسب هافعالان حقوق بشر در ایرانمحاکمه شهروندانشعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهرانقاضی علی مظلومحقوق بشر ایراتمقوق بشر در ایرانفعالین حقوق بشر در ایرانسرکوب زنان در جمهوری اسلامینقض آشکار حقوق بشر در ایراندادگاه انقلاب شهر تهرانحقوق بشرسرکوب زنان در ایرانسرکوب زناناجتماع و تبانی از طریق شرکت در تجمع غیرقانونیشعبه ۲۹دادگاهشعبه ۲۹حقوق بشر در ایراننقض سیستماتیک حقوق بشر در ایرانناقضین حقوق بشر در ایرانشعبه۲۹دادگاه انقلاب تهراناجتماع و تبانی از طریق عضویت در گروههای معاند نظامشعبه۲۹،حبس تعزیرینقض گسترده حقوق بشر در ایرانسرکوب زنان ایرانشعبه بیست و نه دادگاه انقلاب تهرانمحکومیت کیفریسیدعلی مظلوممحکومیتفعال حقوق بشر در ایراناجتماع و تبانی به قد برهم زدن امنیت کشورنقض حقوق بشردر ایراننقض حقوق بشر در ایران اخبارقاضی شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهراناجتماع و تبانیقاضی مظلومشعبه۲۹ دادگاه انقلاب تهرانشعبه۲۹قاضی شعبه۲۹دادگاه انقلاب تهرانمحاکمهمحاکمه ناعادلانهاجتماع و تبانی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونیشعبه ۲۹دادگاه انقلاب تهرانشعبه۲۹دادگاهریحانه طراوتی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading