یک شنبه , ۱۴ خرداد , ۱۴۰۲
دوشنبه, ژوئن 5

محکومیت قطعی ۲ فعال مدنی ساکن کرمان به تحمل ۳۶ سال حبس تعزیری/ سند

0
1552

حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۲۴ شهریور ماه ۱۳۹۹، شعبه ۷ دادگاه تجدیدنظر استان کرمان، به ریاست غضنفر شعبان زاده و مستشار شعبه ابراهیم زرندی با صدور دادنامه ای ارشیا نقوی انارکی و شهین « افسانه » خاکپور، فعالان مدنی ساکن کرمان را در مجموع به تحمل ۳۶ سال حبس تعزیری محکوم کرد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز پنجشنبه ۲۰ شهریور ماه ۱۳۹۹، ارشیا نقوی انارکی و شهین « افسانه » خاکپور، دو فعال مدنی ساکن کرمان، از بابت اتهامات اقدام علیه امنیت ملی از طریق تشکیل و عضویت در گروههای مخالف نظام، فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به رهبری و روح الله خمینی، توسط شعبه ۷ دادگاه تجدیدنظر استان کرمان به ریاست قاضی غضنفر شعبان زاده و مستشار شعبه ابراهیم زرندی، هریک به تحمل ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شدند. این حکم روز یکشنبه هفته جاری به این شهروندان ابلاغ شد. حکم مذکور با استناد به ماده ۴۵۰ از قانون مجازات اسلامی که “برعدم ضرورت تشکیل جلسه تجدیدنظر با حضور متهم و وکیل مدافع وی تاکید می کند” صادر شده است. 

براساس دادنامه صادره از سوی شعبه ۷ دادگاه تجدیدنظر استان کرمان: “ارشیا نقوی انارکی و شهین « افشانه » خاکپور، از بابت اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق تشکیل و عضویت در گروههای مخالف نظام هریک به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری « درجه ۴ و اشد مجازات »، از بابت اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام بنفع گروههای معاند نظام هر یک به تحمل ۱ سال حبس تعزیری, از بابت اتهام توهین به رهبری هر یک به تحمل ۱ سال حبس تعزیری, از بابت اتهام توهین به روح الله خمینی هم هر یک به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام عضویت در گروههای معاند نظام هم هر یک از ۲ فعال مدنی به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شدند.”

به نقل از یک منبع نزدیک به این فعالان مدنی در گفتگو با حقوق بشر در ایران گفت: “جلسه دادرسی برای استماع دفاعیات این فعالان مدنی از سوی شعبه ۷ دادگاه تجدیدنظر استان کرمان برگزار نشد. حتی خانم نعمت الله زاده که بعنوان وکیل هر ۳ نفر این فعالان مدنی بوده در پی تهدید اداره اطلاعات سپاه کرمان مجبور به انصراف شد و این پرونده در حالی مورد بررسی قرار گرفته که قاضی دادگاه بدوی هم اجازه ارائه دفاع به وکیل مدافع این افراد هم نمی داد. حتی قاضی قربانی رئیس شعبه ۱ دادگاه انقلاب کرمان حاضر به شنیدن دفاعیات ارشیا نقوی انارکی، ندا نعمت زاده ماهانی و شهین خاکپور در جلسه دادرسی نشد”. 

شهین « افسانه » خاکپور, در تاریخ ۷ خرداد ماه ۱۳۹۸, در پی یورش ماموران اطلاعات سپاه در کرمان به منزل شخصی وی پس از تفتیش منزل و ضبط وسائل و سپس پلمپ محل سکونت وی بازداشت و جهت بازجوئی و تفهیم اتهام به بازداشتگاه این ارگان امنیتی منتقل و پس از طی مراحل بازجوئی های فشرده توام با ضرب و جرح و تحمل ۲ ماه بازداشت در بازداشتگاه به زندان مرکزی کرمان منتقل شد و در تاریخ ۲۸ مرداد ماه ۱۳۹۸، با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۵ میلیارد ریال بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از بازداشت آزاد شد. 

این منبع مطلع در مورد ارشیا نقوی انارکی، متهم ردیف اول این پرونده گفت: ” این فعال مدنی در سال ۱۳۹۶ و در جریان تجمعات اعتراضی بازداشت و پس از طی مراحل بازجوئی و بازپرسی با تودیع وثیقه آزاد شد اما چندی بعد مجدداً به شعبه ۳ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب بندرعباس احضار و پس از بازداشت و تحمل بازجوئی ۹ ماه بعد با تودیع قرار وثیقه آزاد شد. با آغاز مراحل دادرسی ارشیا نقوی انارکی به تحمل ۱۱ ماه حبس تعزیری محکوم شد. 

در آذر ماه ۱۳۹۸، در حالی که چهار ماه از آزادی موقت شهین خاکپور گذشته بود در فرآیندی غیر معمول ابلاغیه ای از سوی شعبه ۳ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب بندرعباس برای وی ارسال شد و از این فعال مدنی خواسته شده بود با توجه به نیابت قضائی ضابط پرونده که سازمان اطلاعات سپاه در بندرعباس بوده و بازجوئی و بازداشت وی که توسط اطلاعات سپاه کرمان صورت گرفته در تاریخ ۷ مرداد ماه ۱۳۹۹ به شعبه ۱ دادگاه انقلاب کرمان به ریاست قاضی احمد قربانی, برای حضور در جلسه دادرسی به شعبه ۱ دادگاه انقلاب کرمان مراجعه کند. 

این منبع مطلع در مورد روند جلسه دادرسی توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب کرمان گفت: “در تاریخ ۷مرداد ماه ۱۳۹۹، پس از مراجعه شهین  « افسانه » خاکپور، به شعبه ۱ دادگاه انقلاب کرمان و حضور متهم ردیف اول این پرونده ارشیا نقوی انارکی بصورت آنلاین در این جلسه دادرسی، دادگاه رسیدگی به اتهامات این ۲ فعال مدنی در حالی برگزار شد که نه تنها این ۲ فعال مدنی بلکه ندا نعمت زاده هم بعنوان وکیل مدافع آنها در پی رفتار خشن قضائی قربانی با آنها و قطع کردن صحبتهای این افراد در طی جلسه دادرسی اجازه ارائه دفاع به آنها نداد.”

در تاریخ ۸ مرداد ماه ۱۳۹۹ شعبه ۱ دادگاه انقلاب کرمان به ریاست احمد قربانی با صدور دادنامه ای ارشیا نقوی انارکی بعنوان متهم ردیف اول و شهین « افسانه » خاکپور را بعنوان متهم ردیف دوم این پرونده از بابت اتهامات اقدام علیه امنیت ملی از طریق تشکیل و عضویت در گروههای مخالف نظام، فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به رهبری و روح الله خمینی هر یک به تحمل ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم کرد. 

بازداشت افراد و عدم بدون تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

در اکثر موارد بازداشتهای فراقانونی و خودسرانه با اتهاماتی واحی و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده افراد می باشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر عدم سرکوب افراد بر مبنای آزادی بیان و عقیده تاکید شده است. با توجه به مفهوم اصل آزادی بیان هر انسانی محق است تا به هر طریق ممکن بتواند عقاید و نظریات و دیدگاههای خود را بدون ملاحظات مرزی و به هر شکل ممکن منتشر کند. 

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل . سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند. 

برچسب هانقض حقوق شهروندینقض حقوق بشرد ر ایرانسرکوب فعالان مدنی در تهراندادگاه انقلاب کرمانسرکوب فعالان مدنی ایراناحمد قربانی دادگاه انقلاب کرمانشعبه هفت دادگاه تجدیدنظر استان کرماننقض حقوق بشر در ایرانسرکوب آزادی بیانسرکوب فعالان مدنیاتهام توهین به رهبریدادگاه تجدیدنظر استان کرمانافسانه خاکپورارشیا نقویحقوق بشرنقض حقوق بشرسرکوب آزادی بیان و قلمحقوق شهروندی در جمهوری اسلامیشعبه ۷ دادگاه تجدیدنظرشهین خاکپورارشیا نقوی انارکیحقوق بشر در ایرانتوهین به رهبریسرکوب فعالان مدنی در ایرانحقوق بشر در جمهوری اسلامیحقوق بشر در جمهوری اسلامی ایراننقض حقوق بشر در جمهوری اسلامیقاضی احمد قربانیارشیانقویحبس تعزیریسرکوب آزادی بیان و اندیشه در ایرانسرکوب آزادی بیان و عقیده در ایرانتوهین به روح الله خمینیحقوق بشر زندانیان سیاسیحبس تعزیری زندانیان سیاسیقاضی احمد قربانی دادگاه انقلابارشیانقوی انارکیدادگاه انقلابنقض حقوق شهروندی در ایرانسرکوب فعالان مدتی در ایراندادگاه انقلاب صدور حکم حبسنقض حقوق شهروندی فعالان مدنی در ایرانسرکوب فعالان مدنی در جمهوری اسلامیشعبه۷دادگاه تجدیدنظر استان کرماناقدام علیه امنیت از طریق عضویت در گروههای معاند نظاماقدام علیه امنیت ملیحقوق شهروندی در ایرانمحرومیت از حقوق شهروندی در ایراناقدام علیه امنیتی ملیسرکوب آزادی بیان در جمهوری اسلامیشعبه دادگاه انقلابشعبه۷ دادگاه انقلاب کرمانقاضی قربانیحقوق شهروندیسرکوب آزادی بیان در ایرانحقوق شهروندی درایرانحبس تعزیری درجه ۸حقوق نقض حقوق بشر در ایرانشعبه ۷ دادگاه تجدیدنظر استان کرمانقاضی احمدقربانی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: