چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
چهارشنبه, آوریل 24

دادگاه تجدیدنظر: محکومیت قطعی ۱۰ تن در مجموع به بیش از ۹۹ سال حبس تعزیری

0
1240

حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی احمد زرگر و مستشار وی قاضی اوزان, با صدور دادنامه ای امیرپورنگ سرمدی، یاسین جمالی، همایون پرهیزگار، مریم سامقانی، علی اصغر حسنی راد، سامان نیک نفس، علی مطلبی، عطا رضایی، سعیده قربانعلی، علیرضا حاتمی, ده تن از فعالان اینستاگرامی و از اعضای کمپین بازگشت شاهزاده رضا پهلوی را در مجموع به تحمل ۹۹ سال و ۴ ماه حبس تعزیری محکوم کرد. همچنین سعیده قربانعلی یکی از متهمان این پرونده در مجموعه به تحمل ۳سال حبس تعزیری و بعنوان مجازات تکمیلی هم به ۲ سال محرومیت از عضویت در احزاب و گروههای اجتماعی و ۲ سال محرومیت از فعالیت در فضای مجازی و ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز شنبه ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, علی اصغر حسنی راد, همایون پرهیزگار, امیرپورنگ سرمدی, مریم سامقانی, علیرضا حاتمی, عطالله رضائی, ساسان نیک نفس, علی مطلبی, یاسین جمالی و سعیده قربانعلی, ده تن از فعالان شبکه های اجتماعی که پیشتر با اتهامات توهین به رهبری, توهین به روح الله خمینی, توهین به مقدسات, اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور, فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به مسئولان توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست احمد زرگر و مستشار دادگاه قاضی اوزان, بدون تشکیل جلسه دادرسی با استناد به ماده ۴۵۰ از قانون مجازات اسلامی مبنی برعدم ضرورت تشکیل جلسه تجدیدنظر در مجموع به تحمل ۹۹ سال و ۴ ماه حبس تعزیری, محکوم شدند. همچنین سعیده قربانعلی, متهم ردیف ۱۰ این پرونده علاوه بر تحمل حبس تعزیری, به ۲ سال محرومیت از عضویت در احزاب و گروههای اجتماعی و ۲ سال محرومیت از فعالیت در فضای مجازی و ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد. 

براساس دادنامه صادره توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران: “علی اصغر حسنی راد و همایون پرهیزگار به ترتیب متهمان ردیف اول و دوم این پرونده از بابت اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور به تحمل ۷ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و فعالیت تبلیغی علیه نظام ۱ سال و ۱ ماه حبس تعزیری, توهین به مقدسات اسلامی به ۵ سال و ۶ ماه حبس تعزیری, توهین به رهبری و روح االله خمینی ۲ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شدند. امیرپورنگ سرمدی متهم ردیف سوم از بابت اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و فعالیت تبلیغی علیه نظام ۱ سال حبس تعزیری, توهین به رهبری ۲ سال حبس تعزیری محکوم شد. مریم سامقانی, اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و فعالیت تبلیغی علیه نظام ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد. علیرضا حاتمی از بابت اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور به تحمل ۵ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و فعالیت تبلیغی علیه نظام ۱ سال و ۱ ماه حبس تعزیری, توهین به مقدسات اسلامی به ۵ سال و ۶ ماه حبس تعزیری, توهین به رهبری و روح الله خمینی ۲ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد. عطالله رضائی, از بابت اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و فعالیت تبلیغی علیه نظام ۱ سال حبس تعزیری, توهین به رهبری و روح الله خمینی هم به۲ سال حبس تعزیری محکوم شد. ساسان نیک نفس, اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور به تحمل ۵سال حبس تعزیری و فعالیت تبلیغی علیه نظام ۱ سال حبس تعزیری, توهین به رهبری و روح الله خمینی ۲ سال حبس تعزیری محکوم شد. علی مطلبی, از بابت اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. یاسین جمالی, اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور به تحمل ۵ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و فعالیت تبلیغی علیه نظام ۱ سال و ۱ ماه حبس تعزیری, توهین به مقدسات اسلامی به ۵ سال و ۶ ماه حبس تعزیری, توهین به رهبری و روح الله خمینی ۲ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد. همچنین سعیده قربانعلی, متهم ردیف ۱۰ این پرونده فعالیت تبلیغی علیه نظام ۱ سال حبس تعزیری, توهین به رهبری ۲ سال حبس تعزیری و همچنین ۲ سال محرومیت از عضویت در احزاب و گروههای اجتماعی و ۲ سال محرومیت از فعالیت در فضای مجازی و ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد”. 

همچنین در بخش دیگر از این دادنامه صادره توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران: “علی اصغر حسنی راد و همایون پرهیزگار را از بابت اتهام توهین به مسئولان با عدم وجود شاکی خصوصی از حکم ۷۴ ضربه شلاق برای هر کدام تبرئه کرد. 

یک منبع نزدیک به این افراد در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: “اتهامات مذکور مربوط به فعالیتهای جملگی این افراد در فضای مجازی و با توجه به پستهای منتشر شده از این افراد در اکانت های شخصی آنها در حمایت از شاهزاده رضا پهلوی و فعالیتهای دیگری از قبیل عضویت در کمپین بابک خرمدین بوده است. این افراد همچنین فعالیتهایی با گروه موسوم به فرشگرد هم داشتند”. 

این منبع مطلع در ادامه پیرامون چرائی عدم تشکیل جلسه دادرسی افزود: ” پس از ابلاغ احکام این افراد توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران توسط ابوالقاسم صلواتی علی شریف زاده اردکانی که وکالت علی اصغر حسنی راد, همایون پرهیزگار, امیرپورنگ سرمدی, مریم سامقانی, علیرضا حاتمی, عطالله رضائی, ساسان نیک نفس, علی مطلبی, هشت نفر از ۱۰ متهم این پرونده را به عهده داشت دفاعیه ای در ۱۵ صفحه تنظیم و به شعبه دادگاه تحویل داده بود و صدور حکم با استناد به ماده ۴۵۰ از قانون مجازات اسلامی که “برعدم ضرورت تشکیل جلسه تجدیدنظر با حضور متهم و وکیل مدافع وی تاکید می کند” توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران صورت گرفت. 

در اواسط آذر ماه ۱۳۹۸, پس از ارجاع پرونده علی اصغر حسنی راد, همایون پرهیزگار, امیرپورنگ سرمدی, مریم سامقانی, علیرضا حاتمی, عطالله رضائی, ساسان نیک نفس, علی مطلبی, یاسین جمالی و سعیده قربانعلی, به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران جملگی این افراد مورد محاکمه قرار گرفتند و از بابت اتهامات توهین به رهبری, توهین به روح الله خمینی, توهین به مقدسات, اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور, فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به مسئولان در مجموع به تحمل ۹۹ سال و ۴ ماه حبس تعزیری, دو فقره ۷۴ ضربه شلاق و ۱ فقره مجازات محرومیتهای اجتماعی و ۱ فقره ممنوعیت خرج از کشور محکوم شده بودند. 

لازم به ذکر است, عطالله رضائی, یاسین جمالی در تاریخ ۴ تیر ماه ۱۳۹۸, در پی یورش ماموران اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و پس از انتقال به بند امنیتی ۲الف سپاه واقع در زندان اوین و طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند. 

همچنین امیرپورنگ سرمدی تهرانی در تاریخ ۳ مرداد ماه و مریم سامقانی در تاریخ ۷ مرداد ماه ۱۳۹۸, در پی یورش ماموران اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و پس از انتقال به بند امنیتی ۲الف سپاه واقع در زندان اوین و طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند. 

علی اصغر حسنی راد, همایون پرهیزگار, علیرضا حاتمی, ساسان نیک نفس, علی مطلبی و سعیده قربانعلی, در مرداد ماه ۱۳۹۸ توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شدند و پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام هر یک بطور جداگانه با تودیع قرارهای وثیقه بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از بازداشت آزاد شدند. 

برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف از جمله موارد مود تاکید در اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد. 

 بازداشت خودسرانه و بلاتکلیف نگه داشتن افراد و همچنین عدم تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

سرکوب شهروندان و بیان اتهامات امنیتی بر علیه آنها از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است. 

برچسب هافضای مجازیاطلاعات سپاه پاسدارانسرکوب فعالان مدنی در ایرانفعال اینستاگرامیدادگاه تجدیدنظر استان تهرانفضای رسانه ایصدور احکام حبس تعزیریبنددوالف اطلاعات سپاهعطا رضاییفعال مدنیفعالان فضای مجازیسرکوب فعال مدنی در ایرانصدور حکم حبس تعزیریحبس تعزیری درجه ۸آزادی پس از اتمام حبس تعزیریدادگاه انقلاب تهران ابوالقاسم صلواتیعطا رضائیاطلاعات سپاهشعبه ۱۵ دادگاه انقلابشعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظرقاضی احمد زرگرشعبه 36اجرای حکم حبس تعزیریصدور حکم حبس تعزیر یامیرپورنگ سرمدیعطارضائیحبس تعزیریفعالان رسانه ایصدور حبس تعزیریدادگاه انقلاب صدور حکم حبسسرکوب فضای مجازیحبس تعزیری زندانیان سیاسیعلی اصغر حسنی رادیاسین جمالیعطارضاییدادگاه تجدیدنظرصدور حکم حبسشعبه۳۶ دادگاه تجدید نظرشعبه ۲ بازپرسی زندان اوینسرکوب فعلان مدنی در ایرانبنددوالف سپاهابوالقاسم صلواتی قاضی شعبه ۱۵همایون پرهیزگارسعیده قربانعلیصدور حکمصدور حکم زندانمحکومیت به حبس تعزیریصدور حکم حبس تعلیقیسرکوب فعالان فضای رسانه ایابوالقاسم صلواتی دادگاه انقلاب تهرانمریم سامقانیعلیرضا حاتمیدادگاه انقلاب تهرانصدور حکم شلاقشعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهراناحمد زرگرفعالان رسانه ای در ایرانقاضی احمدزرگرشعبه 36 دادگاه تجدیدنظر استان تهرانسامان نیک نفسشعبه سی و شش دادگاه تجدیدنظر استان تهرانفضای مجازی در ایرانفعال فضای مجازیسرکوب فضای مجازی در ایرانسرکوب فعالان فضای مجازیفضای رسانه ای در ایرانسرکوب فضای رسانه ایشعبه۳۶دادگاه تجدیدنظر استان تهرانعلی مطلبی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading