سوختن ۴۰۰ هکتار از تالاب میقان و توقیف محموله چوب قاچاق در کردکوی

حقوق بشر در ایران ـ امروز یکشنبه ۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، بر اثر آتش سوزی در تالاب میقان، ۴۰۰ هکتار از بافت گیاهی آن منطقه نابود شد. از سوی دیگر، ماموران اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کردکوی، محموله ای قاچاق از چوب آلات جنگلی را به صورت الوار، توقیف کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا، امروز یکشنبه ۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، یوسف یوسفی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی از سوختن ۴۰۰ هکتار از نی زارهای موجود در تالاب میقان، بر اثر آتش سوزی گسترده در آن منطقه خبر داد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی در تشریح این خبر گفت:”آتش سوزی تالاب از ساعت ۱۸ بر اثر رعد و برق در این منطقه آغاز و تا ۲ و نیم بامداد ادامه داشت اما متاسفانه ۴۰۰ هکتار از تالاب میقان اراک بر اثر این آتش سوزی به کلی نابود شد.”
وی در تشریح این آتش سوزی اعلام کرد:”آتش سوزی در ضلع شرقی تالاب، حدفاصل فرودگاه و تصفیه خانه رخ داد و این آتشسوزی موجب آلودگی محیط زیست در منطقه هم شد.”
لازم به اشاره است، تالاب میقان اراک، زیستگاه ۱۴۰ گونه پرنده است و سالانه ۵۳ گونه پرنده مهاجر وارد این تالاب میشود که مهمترین آنها دُرنای خاکستری، چنگر، خوتکا، اردک نوک پهن، فلامینگو، غاز خاکستری، هوبره، تنجه، حواصیل و اردک سرسبز است.
در خبری دیگر، ابوالقاسم هاشمی، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کردکوی واقع در غرب استان گلستان از کشف محموله قاچاق چوبآلات جنگلی به صورت الوار و مصدومیت یک قرقبان بر اثر حمله قاچاقچی در حین اجرای این عملیات خبر داد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کردکوی در تشریح جزئیات این خبر گفت:”ماموران حفاظتی در حین گشتزنی شبانه در سطح جنگلهای شهرستان کردکوی در عملیاتی ضربتی و غافلگیرانه یک قاچاقچی را که در حین بارگیری و حمل الوار در یکی از عرصههای جنگلی کردکوی بود، شناسایی و الوارهای قاچاق را از وی ضبط کردند، اما متخلف با گستاخی با خودروی نیسان به سمت ماموران حفاظتی حملهور شد و از محل متواری گردید و باعث صدمه دیدن پای یکی از قرقبانان شد.”
وی افزود: شماره پلاک خودرو فوق شناسایی و پس از تشکیل پرونده برای طی مراحل قانونی به مرجع قضایی معرفی شده است. الوارهای کشفشده نیز به واحد سرجنگلبانی انتقال داده شده است.”
وی در پایان متذکر شد:”از شهروندان عزیز انتظار میرود در صورت مشاهده مواردی از این دست مراتب را با شماره تماسهای ۱۵۰۴ و ۱۳۹ با یگان امداد جنگل و مرتع در میان بگذارند.”
حفاظت از منابع طبیعی، جنگلها و مراتع از موارد تاکید شده در اسناد بین المللی حقوق بشر و کنوانسیون های مرتبط با محیط زیست که توسط سازمان ملل متحد به تصویب رسیده است.
همچنین، در هدف پانزدهم سند ۲۰۳۰ یونسکو، بر حفاظت، بازیابی و ترویج استفاده پایدار از اکوسیستم های زمینی، مدیریت پایدار جنگل ها، مبارزه با بیابان زایی، متوقف و معکوس نمودن فرسایش زمین و توقف از بین بردن تنوع زیستی تاکید شده است اما در ایران، اجرای اهداف مطروحه در سند ۲۰۳۰ یونسکو، در پی مخالفت علی خامنه ای، علیرغم اینکه در دولت وقت، اجرای آن تائید هم شده بود از دستور کار خارج شد.