سه شنبه , ۰۸ فروردین , ۱۴۰۲
چهارشنبه, مارس 29

مرگ یک قلاده پلنگ توسط یک چوپان در شهرستان قوچان

0
161

حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۶بهمن ماه ۱۴۰۱، یک قلاده پلنگ در شهرستان قوچان از توابع استان خراسان رضوی پس از شلیک اسلحه شکاری توسط یک چوپان کشته شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از جام جم، امروز پنجشنبه ۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، مدیرکل سازمان حفاظت از محیط زیست استان خراسان رضوی از کشته شدن یک قلاده پلنگ توسط یک چوپان در منطقه حفاظت شده قرچغه با اسلحه شکاری خبرداد.

این مقام مسئول در اداره کل محیط زیست استان خراسان رضوی در تشریح این خبر اعلام کرد:”شب گذشته، یک قلاده پلنگ پس از حضور در آغل گوسفندان در یک روستا در حاشیه منطقه حفاظت شده قرچغه واقع در شهرستان قوچان توسط یک روستایی با شلیک مستقیم اسلحه دولول کالیبر ۱۲ کشته شد.”

وی همچنبن گفت:”متهم در محل دستگیر و سلاح وی نیز ضبط شد.”

لازم به اشاره است، در این حادثه ۱۱ رأس گوسفند تلف و ۱۴ رأس دیگر توسط پلنگ به شدت زخمی شدند. 

شکار بی ضابطه و آسیب رساندن به هرگونه از موجودات زنده به مثابه نقض حقوق بشر در رسته محیط زیست و همچنین نقض اسناد و کنوانسیونهای مرتبط است.

هرگونه آزمایش زجرآور بر روی حیوانات اعم از آنکه روحی یا جسمی باشد، نقض حقوق حیوانات است.

اولین قانون حمایت از حیوانات در انگلستان در سال ۱۸۸۲ میلادی تصویب شد که این قانون در سال ۱۹۱۱به تکمیل رسید.

پس از انگلستان کشورهای دیگر نیز قوانینی در جهت حفظ حقوق حیوانات به تصویب رساندند.

تا کنون تعداد زیادی معاهدات چند جانبه، دو جانبه و اسناد بین‌المللی در زمینه حقوق حیوانات انعقاد گردیده که از کثرت این موارد می توان به چند نمونه شامل؛ اعلامیه ۱۹۷۲استکهلم، کنوانسیون ۱۹۷۳ کیوتر، کنوانسیون تنوع زیستی ۱۹۷۲مشهور به کنوانسیون ریو، کنوانسیون تجارت بین‌المللی گونه های حیوانی و گیاهی در معرض خطر ۱۹۷۳ اشاره کرد.

برهمین اساس، اعلامیه جهانی حقوق حیوانات در اکتبر ۱۹۷۸ با هدف شناخت جهان مبتنی بر حقوق برای حیوانات با تلاش یونسکو در پاریس به تصویب رسیده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.