جمعه , ۰۴ فروردین , ۱۴۰۲
جمعه, مارس 24

احکام‌ اعدام دستکم ۳ زندانی در کرج و نیشابور اجرا شد

0
71

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۲۵بهمن ماه ۱۴۰۱، احکام اعدام دستکم ۳ زندانی با جرائم (مواد مخدر) و (قتل عمد) در زندان (ندامتگاه) مرکزی کرج و زندان نیشابور اجرا شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، سحرگاه سه شنبه ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۱، مجتبی زرع پسند و یک زندانی دیگر با هویت نامشخص، متهم به جرائم موادمخدر و محبوس در زندان (ندامتگاه) مرکزی کرج اعدام شدند.

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر سازمان حقوق بشر ایران:”مجتبی زرع پسند و زندانی دیگری که هویت وی نامشخص است در پی ارتکاب جرایم مرتبط با مواد مخدر دستگیر و به اعدام محکوم شده بودند.”

در خبری دیگر، سحرگاه چهارشنبه ۲۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، پرویز فروتنی، زندانی متهم به قتل عمد و محبوس در زندان شهرستان نیشابور در پی مخالفت ولی دم مقتول با اعلام رضایت، اعدام شد.

به گفته یک‌ منبع مطلع به سازمان حقوق بشر ایران:”پرویز فروتنی حدود چهار سال پیش به اتهام قتل ناموسی بازداشت و به قصاص محکوم شد. او پیش از زندان آرایشگر بود.”

اجرای احکام اعدام این زندانیان تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است. 

پس از انتصاب غلامحسین محسنی اژه ای به عنوان رئیس قوه قضائیه و ادعای او برای تسریع انجام کار پرونده های قدیمی در نتیجه اجرای احکام اعدام در راستای بخشنامه کاهش جرائم کیفری کشور با سرعت بیشتری انجام می شود و این روند منجر به اعتراض سازمان عفو بین الملل، نسبت به این امر شد و در تاریخ ۵ مرداد ماه ۱۴۰۱، با انتشار گزارشی، به تشریح وضعیت اجرای احکام اعدام در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۲۲ میلادی در ایران پرداخت.

همچنین، در تاریخ ۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل، در گزارش دوره ای خود از موارد نقض حقوق بشر در ایران به روند افزایشی صدور و اجرای احکام اعدام در ایران اعتراض کرد.

به دلیل عدم شفافیت مقامات ایران، پی بردن به تعداد واقعی اعدامها در این کشور دشوار است و قطعا تعداد به مراتب بالاتر از رقم اعلام شده است.

صدور و اجرای احکام اعدام، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر و مفاد میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.