چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
چهارشنبه, آوریل 24

احکام اعدام ۲ زندانی در بندرعباس اجرا شد

0
454

حقوق بشر در ایران – احکام اعدام دستکم ۲ زندانی متهم به جرائم (مواد مخدر) در زندان مرکزی بندرعباس به اجرا در آمد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از حال وش،‌ سحرگاه سه شنبه ۱۶ اسفند ماه ۱۴۰۱، شه بخش(محمود)استادی، متولد: ۱۳۵۵، فرزند: خدابخش، متاهل، دارای ۲ فرزند، اهل: شهرستان فنوج به همراه میثم بهرامی، متاهل، دارای ۲ فرزند، اهل: هشتبندی از توابع شهرستان میناب، دو زندانی متهم به جرائم مواد مخدر و محبوس در زندان مرکزی بندرعباس اعدام شدند. 

در این گزارش به نقل از یک منب مطلع ذکر شده:”شه بخش استادی، در آبان ماه سال ۱۳۹۸ در بندرعباس به اتهام حکل و نگهداری نوعی از مواد مخدر بازداشت و در مراحل دادرسی توسط دادگاه انقلاب این شهر به اعدام محکوم شده بود.” 

این منبع مطلع در خصوص اعدام میثم بهرامی نیز افزود:”آقای بهرامی در سال۱۳۹۸، به اتهام (حمل و نگهداری موادمخدر) در شهر بندرعباس دستگیر و در مرحله دادرسی توسط دادگاه انقلاب این شهر به اعدام محکوم شد.” 

پس از انتصاب غلامحسین محسنی اژه ای به عنوان رئیس قوه قضائیه و ادعای او برای تسریع انجام کار پرونده های قدیمی در نتیجه اجرای احکام اعدام در راستای بخشنامه کاهش جرائم کیفری کشور با سرعت بیشتری انجام می شود و این روند منجر به اعتراض سازمان عفو بین الملل، نسبت به این امر شد و در تاریخ ۵ مرداد ماه ۱۴۰۱، با انتشار گزارشی، به تشریح وضعیت اجرای احکام اعدام در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۲۲ میلادی در ایران پرداخت.

همچنین، در تاریخ ۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل، در گزارش دوره ای خود از موارد نقض حقوق بشر در ایران به روند افزایشی صدور و اجرای احکام اعدام در ایران اعتراض کرد.

به دلیل عدم شفافیت مقامات ایران، پی بردن به تعداد واقعی اعدامها در این کشور دشوار است و قطعا تعداد به مراتب بالاتر از رقم اعلام شده است.

صدور و اجرای احکام اعدام، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر و مفاد میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading