شنبه، 11 مهر 1405 9:05 بعد از ظهر

احکام اعدام ۷زندانی در زنجان، رفسنجان، تبریز، گرگان و مشگین شهر اجرا شد

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-11To

حقوق بشر در ایران ـ امروز شنبه ۱۱مهر ماه ۱۴۰۵، احکام اعدام حسینعلی بارانزهی، مصطفی بی کس، جهانگیر محمودی، شاهین بابایی، فاتح شفیعی، حسن مهدی‌پور و عارف دروستی در زندان مرکزی زنجان، زندان مرکزی تبریز،‌ زندان مرکزی(امیرآباد) گرگان، زندان مشگین‌شهر و زندان شهرستان رفسنجان، اجرا شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، سحرگاه چهارشنبه ۸ مهر ماه ۱۴۰۵، حسینعلی بارانزهی، ۵۱ ساله، متهم به «قتل عمد» و محکوم به «قصاص نفس» در زندان مرکزی(امیرآباد) گرگان، اعدام شد. 

یک فرد مطلع در تشریح جزئیات پرونده این زندانی به گزارشگر حقوق بشر در ایران گفت:”حسینعلی بارانزهی، پیشتر طی ۲ مرحله برای اجرای حکم (قصاص نفس) پای چوبه دار رفته بود اما هر مرتبه با اخذ مهلت از اولیای دم به بند بازگردانده شده بود ولی آخرین مرتبه به دلیل عدم موافقت اولیای دم مقتول با مهلت مجدد به این زندانی برای تامین مبلغ دیه درخواست شده از سوی ولی دم، حکم اعدام حسیعلی بارانزهی اجرا شد.” 

این فرد مطلع در خصوص چگونگی دستگیری و روند قضایی پرونده این زندانی افزود:”حسینعلی بارانزهی حدود ۹ سال قبل، در پی وقوع یک درگیری در شهرستان آق‌قلا از توابع استان گلستان که به جان باختن همسایه وی منجر شده بود، بازداشت و سپس توسط قاضی شعبه دادگاه کیفری ۱ استان گلستان با اتهام «قتل عمد» محاکمه و به اعدام(قصاص نفس) محکوم شد.”

اجرای حکم اعدام حسینعلی بارانزهی، تا لحظه تنظیم این خبر، توسط رسانه های رسمی و یا منابع خبری داخل ایران اعلام نشده است.

در خبری دیگر، سحرگاه یکشنبه ۱۸ مرداد ماه ۱۴۰۵، مصطفی بی‌کس، ۳۵ ساله، اهل یکی از روستاهای توابع شهرستان مشگین‌شهر از توابع استان اردبیل، متهم به «قتل عمد» و محکوم به (قصاص نفس) در زندان مشگین‌شهر، اعدام شد.

به نقل از یک فرد مطلع در گفت و گو با گزارشگر سازمان حقوق بشر ایران:”مصطفی بی‌کس حدود ۶ سال پیش، در پی وقوع یک حادثه و درگیری با چاقو، فردی از دوستان خود را مورد اصابت ضربه قرار داد که در پی آن فرد مذکور جان خود را از دست داد. وی پس از بازداشت، توسط قاضی شعبه دادگاه کیفری۱ استان اردبیل به اعدام(قصاص نفس) محکوم شد.” 

این فرد مطلع در ادامه افزود:”این قتل کاملاً ناخواسته بود و مصطفی بی‌کس قصد قبلی برای کشتن مقتول نداشت، اما دادگاه دفاعیات وی را نپذیرفت و او را به قصاص نفس محکوم کرد.” 

علیرغم گذشت بیش از ۵۰ روز از تاریخ اجرای حکم اعدام مصطفی بی‌کس، اما این خبر، توسط رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.

در خبری دیگر، سحرگاه یکشنبه ۵ مهر ماه ۱۴۰۵، فاتح شفیعی ـ ۳۳ ساله ـ اهل زنجان، حسن مهدی‌پور ـ ۳۰ ساله ـ اهل شهرستان میانه و عارف دروستی ـ ۵۱ ساله ـ اهل شهر کرج مرکز استان البرز، هر سه متهم به «قاچاق مواد مخدر» در زندان مرکزی زنجان، اعدام شدند. 

براساس اعلام یک فرد مطلع در گفت و گو با گزارشگز سازمان حقوق بشر ایران:”فاتح شفیعی، اهل زنجان و پدر یک فرزند، حدود ۳ سال قبل از بابت اتهام مرتبط با «مواد مخدر» بازداشت و سپس توسط قاضی شعبه دادگاه انقلاب استان زنجان به اعدام محکوم شد. حسن مهدی‌پور هم اهل شهرستان میانه از توابع استان آذربایجان شرقی بود و در حدود ۲ سال قبل، به اتهام «حمل ۶ کیلوگرم مواد مخدر از نوع مورفین و هروئین» بازداشت و توسط قاضی شعبه دادگاه انقلاب استان زنجان به اعدام محکوم شده بود. عارف دروستی نیز اهل شهر کرج در استان البرز و پدر ۳ فرزند و در حدود ۳ سال قبل به اتهام «حمل بیش از ۱۰ کیلوگرم مواد مخدر از نوع شیشه و هروئین» بازداشت و توسط قاضی شعبه دادگاه انقلاب استان زنجان به اعدام محکوم شده بود.” 

تا لحظه تنظیم این خبر، اجرای احکام اعدام این زندانیان، توسط رسانه‌های داخل ایران یا منابع رسمی اعلام نشده است.

در خبری دیگر، سحرگاه دوشنبه ۶ مهر ماه ۱۴۰۵، شاهین بابایی، ۲۷ ساله، اهل شهر تبریز در استان آذربایجان شرقی، متهم به «قاچاق مواد مخدر» در زندان مرکزی تبریز اعدام شد.

یک فرد مطلع در تشریح جزئیات پرونده این زندانی به گزارشگر سازمان حقوق بشر ایران اعلام کرد:”شاهین بابایی حدود ۵ سال پیش، زمانی که ۲۲ ساله بود، در حالی که در یک تعمیرگاه پنچرگیری دوچرخه به‌عنوان کارگر فعالیت می‌کرد، از بابت اتهامات مرتبط با «مواد مخدر» بازداشت و توسط قاضی شعبه دادگاه انقلاب استان آذربایجان شرقی به اعدام محکوم شده بود.” 

این فرد مطلع در ادامه نیز تشریح کرد:”صاحب مغازه دوچرخه سازی، مواد مخدر را در داخل مغازه و لابه‌لای لاستیک‌های دوچرخه جاسازی می‌کرد، از شاهین بابایی خواسته بود یک گونی برنج را از ترمینال تحویل بگیرد. پس از انتقال گونی به مقصد، مأموران وی را بازداشت کردند و مقادیری «مواد مخدر از نوع شیشه» در داخل آن کشف شد و شاهین بابایی در جریان رسیدگی قضایی عنوان کرده بود از محتویات گونی اطلاعی نداشته و تصور می‌کرده تنها یک کیسه برنج را حمل می‌کند.”

تا لحظه تنظیم این خبر، اجرای حکم اعدام شاهین بابایی، توسط رسانه‌های داخل ایران یا منابع رسمی اعلام نشده است.

در خبری دیگر، سحرگاه چهارشنبه ۸ مهر ماه ۱۴۰۵، جهانگیر محمودی، ۳۶ ساله، متهم به «قتل عمد» و محکوم به «قصاص نفس» در زندان رفسنجان، اعدام شد.

یک فرد مطلع در تشریح جزئیات پرونده این زندانی به گزارشگر سازمان حقوق بشر ایران گفت:”جهانگیر محمودی حدود ۶ سال قبل به اتهام «قتل عمد» بازداشت و پس از طی مراحل قضایی به اعدام(قصاص نفس) محکوم شده بود. جهانگیر محمودی در جریان یک درگیری، فردی به‌نام «محمد بیکزاد را به قتل رسانده بود» و دلیل و انگیزه اصلی این درگیری، مسائل ناموسی بوده است.” 

تا لحظه تنظیم این خبر، اجرای حکم اعدام جهانگیر محمودی، توسط رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای دریافت آخرین پست‌ها به ایمیل خود مشترک شوید

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب