جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

حکیمه احمدی؛ پایان اعتصاب غذا و انتقال به بیمارستان

0
1497

حکیمه احمدی، فعال ملی مدنی محبوس در زندان مراغه  که از تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه در اعتراض به بلاتکلیفی و سوء رفتار مسئولان این زندان دست به اعتصاب غذا زده بود، امروز بدنبال آسیب دیدگی کبد به اعتصاب غذای خود پایان داد و به بیمارستان منتقل شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه ۳۰ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸، حکیمه احمدی, فعال ملی مدنی, اهل مرند,  محبوس در زندان مرکزی مراغه  در حالی که هشتمین روز از اعتصاب غذای اعتراضی خود را پشت سر میگذاشت به دلیل آنچه که آسیب کبد این فعال ملی مدنی در بند بوده به اعتصاب غذای خود پایان داد و تحت الحفظ با دستبند و پابند به بیمارستان مراغه منتقل شد. این شهروند اهل مرند اواخر مهرماه سال گذشته بازداشت و با گذشت بیش از ۷ ماه کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان مراغه به سر می‌برد.

بنقل از یک منبع نزدیک به حکیمه احمدی در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: روز جاری  پس از اینکه پزشکان بهداری زندان مراغه تشخیص دادند که کبد “حکیمه احمدی” در اثر  اعتصاب غذا از کار افتاده، وی به اعتصاب غذای خود پایان داد. سپس بصورت تحت الحفظ به بیمارستانی در مراغه  اعزام شد و تا چند روز آینده تحت عمل جراحی قرار خواهد گرفت.
این منبع مطلع در ادامه گفت؛ مسئولان زندان گفتند که هیچگونه هزینه ای را  پرداخت نخواهند کرد و کلیه هزینه‌های عمل جراحی، بستری و سایر هزینه های درمان حکیمه احمدی باید از طرف خودش پرداخت بشود. 

این فعال ملی مدنی, در اعتراض به آنچه که بلاتکلیفی وی در بازداشت و همچنین رفتار نامناسب مسئولان این زندان با وی در خصوص گزارشاتی که مسئول دارالقرآن این زندان در مورد این فعال ملی مدنی داده بود از تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه سالجاری دست به اعتصاب غذای اعتراضی زده بود. 

لازم به ذکر است که نیروهای امنیتی در زمان بازداشت حکیمه احمدی  با توسل به زور و رفتار خشونت آمیز پس از ورود به منزل وی همسر حکیمه احمدی را با سلاح تهدید کرده بودند و بدون ارائه هیچ توضیحی پس از تفتیش کامل منزل و ضبط برخی لوازم شخصی اقدام به بازداشت حکیمه احمدی کرده بودند. 

احمدی در پی مضروب شدن در بازداشتگاه و آسیب دیدن دنده‌ها و انگشتان در تاریخ ۸ آبان‌ماه ۱۳۹۷ به بیمارستان منتقل شده و در تاریخ ۱۱ آبان ماه ۱۳۹۷ مجددا به بازداشتگاه اداره اطلاعات در مرند بازگردانده شده بود.

دادگاه به بهانه تکمیل تحقیقات از سوی اطلاعات سپاه کماکان با صدور قرار وثیقه برای حکیمه احمدی موافقت نکرده است؛ با این حال تاکنون اتهاماتی ازجمله “اقدام علیه امنیت ملی”و “تشکیل گروه و دسته جات غیر قانونی” به وی تفهیم شده است.

بازداشت خودسرانه و همچنین عدم تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

بین ۱۶ تا ۲۵ درصد جمعیت ایران ترک‌زبان هستند که اغلب آنان در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان سکونت دارند. برخی از این شهروندان برخورد حاکمیت با شهروندان ترک‌زبان را توام با تبعیض می‌دانند و منع تدریس زبان‌های غیر فارسی در مدارس را یکی از برجسته‌ترین موارد تبعیض می دانند که همواره با اعتراض بخشی از فعالان مدنی این مناطق روبرو بوده است.

همچنین سرکوب فعالان مدنی در ایران ناقض اصل آزادی بیان است که در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی جقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ میباشد که بر حق افراد بر انتشار افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی آنها تاکید شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading