بازداشت یک شکارچی غیرمجاز در کاشان توسط ماموران انتظامی

حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۱۴ آذر ماه ۱۳۹۹، ماموران انتظامی استان کاشان یک شکارچی غیرمجاز را در مناطق شکار ممنوع این شهر بازداشت کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز جمعه ۱۴ آذر ماه ۱۳۹۹، روح الله دهقانی، دادستان عمومی و انقلاب کاشان از بازداشت یک شکارچی غیرمجاز در منطقه حفاظت شده قمصر و بزرک در این شهرستان و تشکیل پرونده قضائی بر علیه این فرد خبر داد.
داستان عمومی و انقلاب کاشان ضمن اعلام خبر بازداشت این شکارچی غیرمجاز به ایسنا گفت: “یکی از شکارچیان متخلف منطقه حفاظت شده قمصر و برزک کاشان پس از بازداشت توسط ماموران انتظامی کلانتری برزک و اداره حفاظت محیط زیست کاشان با قرار قانونی روانه زندان شد.”
دادستان عمومی و انقلاب کاشان در ادامه افزود: “در تحقیقهای انجام شده از این شکارچی مستنداتی از شکار ۳۰ راس کل، بز، قوچ و میش وحشی و زنده گیری یک راس بزغاله بهدست آمد. از این شکارچی متخلف علاوه بر موارد یادشده، شواهدی دال بر خرید و فروش گوشت شکار و سلاحهای غیرمجاز و قاچاق به دست آمده است.”
لازم به ذکر است منطقه حفاظت شده قمصر و برزک کاشان به عنوان یکی از مناطق بسیار مستعد و ارزشمند برای فعالیتهای تحقیقاتی و زیست محیط ایران است.
آسیب رساندن به هرگونه از موجودات زنده به مثابه نقض حقوق بشر در رسته محیط زیست است.
هرگونه آزمایش زجرآور بر روی حیوانات اعم از آنکه روحی یا جسمی باشد، نقض حقوق حیوانات است.
اولین قانون حمایت از حیوانات در انگلستان در سال ۱۸۸۲ میلادی تصویب شد که این قانون در سال ۱۹۱۱به تکمیل رسید.
پس از انگلستان کشورهای دیگری نیز قوانینی در جهت حفظ حقوق حیوانات به تصویب رساندند.
تا کنون تعداد زیادی معاهدات چند جانبه،دو جانبه و اسناد بینالمللی در زمینه حقوق حیوانات انعقاد گردیده که از کثرت این موارد صرفا به چند نمونه آن اشاره می کنیم: اعلامیه ۱۹۷۲استکهلم، کنوانسیون ۱۹۷۳ کیوتر، کنوانسیون تنوع زیستی ۱۹۷۲مشهور به کنوانسیون ریو، کنوانسیون تجارت بینالمللی گونه های حیوانی و گیاهی در معرض خطر ۱۹۷۳ از جمله اسناد بین المللی است که در حمایت از حقوق حیوانات مورد تصویب قرار گرفته است.
برهمین اساس, اعلامیه جهانی حقوق حیوانات در اکتبر ۱۹۷۸ با هدف شناخت جهان مبتنی بر حقوق برای حیوانات با تلاش یونسکو در پاریس به تصویب رسید.