محرومیت مهدی مسکین نواز, زندانی سیاسی از حق ملاقات و مرخصی

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۲۸ اسفند ماه ۱۳۹۸, مهدی مسکین نواز, فعال تلگرامی محبوس در اندرزگاه ۴ سالن ۳ زندان اوین که در حال سپری کردن دوران محکومیت حبس ۷ سال و ۶ ماهه خود می باشد از حق مرخصی و ملاقات محرم مانده است. این زندانی سیاسی پس از بازداشت در شهرستان بندر انزلی توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران و انتقال به تهران و طی مراحل بازجوئی در بند۲الف سپاه در زندان اوین پس از تفهیم ۴ اتهام از سوی شعبه ۲ بازپرسی دادسرای امنیت تهران توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران در مجموع به تحمل ۱۳ سال و ۲ ماه حبس تعزیری محکوم شد که این حکم بدون تشکیل دادگاه تجدیدنظر عینا مورد تائید قرار گرفت.
به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز چهارشنبه ۲۸ اسفند ماه ۱۳۹۸, مهدی مسکین نواز, فعال تلگرامی محبوس در اندرزگاه ۴ سالن ۳ زندان اوین از ۴ ماه قبل تا به امروز از حق هرگونه ملاقات و یا مرخصی محروم مانده است. این زندانی سیاسی که در روندی پر ابهام از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران در مجموع به تحمل ۱۳ سال و ۲ ماه حبس تعزیری محکوم شد که این حکم عینا توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مورد تائید قرار گرفت و این زندانی سیاسی با اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی « اشد مجازات » به به تحمل ۷ سال و ۶ ماه حبس تعزیری از بابت اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور محکوم شد.
بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران گفت: “در حالی که زندانیان محبوس در زندان اوین از دسترسی به امکانات و لوازم پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا محروم هستند و از سوی دیگر بهداری زندان هم از وسائل حداقلی پزشکی هم برخوردار نیست مهدی مسکین نواز, بنا بر اعلام مسئولان زندان اوین به دلیل اعتصاب غذای قبلی و با طرح این بهانه که مهدی مسکین نواز باعث اخلال در نظام زندان شده از حق هرگونه ملاقات محروم شده است. محرومیت از مرخصی مهدی مسکین نواز با بروز آسیبهای روحی به تنها فرزند این زندانی سیاسی که دختر بچه ای ۱۱ ساله هست شده و این کودک ۴ ماه است که پدر خود را ندیده است.
این منبع مطلع در ادامه همچنین گفت: “پیش از این نیز مسئولان زندان اوین برای اعطای مرخصی به مهدی مسکین نواز به وی اعلام کرده بودند که باید شخصاً درخواست مرخصی خود را نوشته به آنها تحویل دهد اما پس از تنظیم درخواست از سوی این زندانی سیاسی و در زمان تحویل درخواست وی مسئولان زندان اوین از گرفتن آن سر باز زدند. همچنین خانواده این زندانی سیاسی با مراجعه به دادسرای امنیت تهران درخواست اعطای مرخصی به مهدی مسکین نواز را به دادیار ناظر بر زندانیان سیاسی دادند اما پاسخ داده شده به آنها این بود که شخص زندانی باید تقاضای مرخصی تنظیم و به مسئولان قضائی زندان ارائه کند که در این میان با توجه به عدم قبول نامه درخواست اعطای مرخصی از سوی مسئولان اندرزگاه ۴ زندان اوین مهدی مسکین نواز در شرایط بلاتکلیفی برای ارائه حق مرخصی خود مانده است.
این منبع مطلع همچنین پیرامون تداوم محرومیت مهدی مسکین نواز گفت: “عدم اجرای بخشنامه تبدیل مجازاتها در زندان اوین, عدم اجرای کامل دستورالعمل اعطای مرخصی به زندانیان با توجه به بخشنامه های اخیر, نامشخص مانده وضعیت اعطا یا عدم اعطای آزادی مشروط به زندانیان سیاسی, مسکوت شدن طرح کاهش زندانیان با توجه به ادعای ابراهیم رئیسی مبنی بر اجرای این طرح که عملاً اجرا نشده است, تداوم بازداشت و بلاتکلیفی افراد در زندان اوین که مهدی مسکین نواز هم در میان این افراد هست, مخالفت با درخواست آزادی مشروط بسیاری از زندانیان سیاسی در عین اینکه بسیاری افراد واجد شرایط استفاده از این طرح می باشند, از جمله مواردی است مهدی مسکین نواز از حق استفاده از آنها محروم مانده و تا به این لحظه از اعطای مرخصی و یا حتی ملاقات هم محروم شده است.
لازم به ذکر است, مهدی مسکین نواز, در تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۳۹۸, به همراه رضا محمدحسینی, برزان محمدی, خالد پیرزاده, چهار تن از زندانیان سیاسی محبوس در اندرزگاه ۴ سالن ۳ زندان اوین در اعتراض به مخالفت با درخواست اعطای مرخصی برای مهدی مسکین نواز و تائید درخواست آزادی مشروط برزان محمدی و تودیع قرار وثیقه برای آزادی مشوقت رضا محمدحسینی و خالد پیرزاده, محرومیت از حق دادرسی عادلانه, عدم رعایت اصل تفکیک جرائم و سایر مواردی که منجر به نقض حقوق شهروندی این زندانیان سیاسی شده است اعلام اعتصاب غذا کرده بود.
- بیشتر بخوانید: اعتصاب غذای ۴ زندانی سیاسی در اندرزگاه ۴ سالن ۳ زندان اوین
در تاریخ ۱۵ اسفند ماه ۱۳۹۸, مهدی مسکین نواز, برزان محمدی, و خالد حسینی که به همراه رضا محمد حسینی در اعتراض به محرومیت از حقوق شهروندی زندانیان دست به اعتصاب غذا زده بودند پس از وعده پی گیری از سوی مسئولان زندان به اعتصاب غذای خود پایان دادند اما تا به امروز هیچ از این وعده ها محقق نشده است.
مهدی مسکین نواز, فرزند: محمدرضا, ساکن بندرانزلی, در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸, در بندر انزلی به اتهام فعالیت در فضای مجازی, مدیریت کانال تلگرامی با عنوان “کارگاه آموزشی فتح تهران”, عضویت در چند گروه جریان ساز از جمله عضویت در کمپین بازگشت شاهزاده رضا پهلوی, توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت و پس از آن به بند۲ الف سپاه واقع در زندان اوین در تهران منتقل شد.
با آغاز مراحل بازجوئی, این فعال تلگرامی از بابت اتهامات: اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور از طریق ارتباط با اشخاص خارج نشین و آموزش شعار نویسی و چگونگی فعالیت در اعتراضات خیابانی, فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق بازگذاری مطالب و پست در فضای مجازی و کانال تلگرامی “کارگاه آموزشی فتح تهران”, توهین به روح الله خمینی و توهین به رهبری تحت بازجوئی قرار گرفته بود. این زندانی سیاسی از مان انتقال به بند ۲الف سپاه و در طی مدت بازجوئی در سلول انفرادی بدون حق ملاقات, تماس تلفنی و در محرومیت از حق دسترسی به وکیل و مشاوره حقوقی بسر برد.
پس از ارجاع پرونده مهدی مسکین نواز به دادسرای امنیت تهران « دادسرای مقدس », این فعال رسانه ای توسط شعبه ۲ بازپرسی این دادسرا از بابت اتهامات: اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور, فعالیت تبلیغی علیه نظام, توهین به رهبری و توهین به روح الله خمینی در تاریخ ۹ تیرماه ۱۳۹۸, با صدور کیفرخواست پرونده مهدی مسکین نواز به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران ارجاع شد.
پس از ارجاع پرونده مهدی مسکین نواز, فعال رسانه ای به دادگاه انقلاب و تعیین شعبه این فعال تلگرامی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری, از بابت اتهامات اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور, فعالیت تبلیغی علیه نظام, توهین به رهبری و توهین به روح الله خمینی مورد محاکمه قرار گرفت و در تاریخ ۱۸ آذر ماه ۱۳۹۸, با صدور دادنامه ای از سوی شعبه مذکور از بابت اتهام :اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور از طریق ارتباط با اشخاص خارج نشین و آموزش شعار نویسی و چگونگی فعالیت در اعتراضات خیابانی به تحمل ۷ سال و ۶ ماه حبس تعزیری, از بابت اتهام: فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق بازگذاری مطالب و پست در فضای مجازی و کانال تلگرامی “کارگاه آموزشی فتح تهران به تحمل ۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری, از بابت اتهام توهین به رهبری به تحمل ۲ سال و ۱ ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام توهین به روح الله خمینی هم به تحمل ۲ سال و ۱ ماه حبس تعزیری محکوم شد. حکم صادره توسط دادگاه بدوی در تاریخ ۲۴ دی ماه توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران به ریاست “احمد زرگر”, عینا تائید شد. این حکم با استناد به ماده ۴۵۰ از قانون مجازات اسلامی که “برعدم ضرورت تشکیل جلسه تجدیدنظر, نیز مورد بررسی قرار گرفت.
سرکوب فعالان رسانه ای ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد که بر محق بودن افراد بر انتشار افکار و عقایدشان بدون محدودیتهای مرزی تاکید شده است نیز میباشد.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.