دوشنبه , ۲۸ خرداد , ۱۴۰۳
دوشنبه, ژوئن 17

زندان اوین: پایان اعتصاب غذای ۳زندانی سیاسی و تداوم اعتصاب غذای زندانی دیگر

0
1270

حقوق بشر در ایران – روز پنجشنبه ۱۵ اسفند ماه ۱۳۹۸, برزان محمدی, مهدی مسکین نواز و خالد حسینی, سه تن از زندانیان سیاسی محبوس در اندرزگاه ۴ سالن ۳ زندان اوین که در اعتراض به محرومیت از حق اعطای مرخصی و سایر حقوق زندانیان در حرکتی اعتراضی اعتصاب غذا کرده بودند در پی وعده پی گیرهای خواسته های آنها از سوی مسئولان زندان اوین به اعتصاب خود پایان دادند. همچنین رضا محمدحسینی, دیگر زندانی سیاسی محبوس که به همراه این ۳ زندانی سیاسی در اعتصاب غذا بسر می برد با توجه به وعده مساعدت برای رسیدگی به درخواست وی از بند قرنطینه زندان اوین به اندرزگاه ۴ سالن ۳ در این زندان منتقل شد و اعتصاب غذای خود را از خشک به تَر تبدیل کرد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز پنجشنبه ۱۵ اسفند ماه ۱۳۹۸, رضا محمدحسینی, زندانی سیاسی محبوس و بلاتکلیف در زندان اوین که در اعتراض به تداوم بازداشت و بلاتکلیفی و ممانعت از آزادی وی با تودیع قرار وثیقه اعلام اعتصاب غذا کرده بود در نود و هفتمین  روز از اعتصاب غذای خود در پی وعده مساعدت و پیگیری از سوی مسئولان زندان اوین برای تبدیل قرار وی از بازداشت به وثیقه از بند قرنطینه این زندان به اندرزگاه ۴ سالن ۳ این زندان منتقل شد و اعتصاب غذای خود را از خشک به تَر تبدیل کرد. همچنین مهدی مسکین نواز, برزان محمدی, و خالد حسینی که به همراه رضا محمد حسینی در اعتراض به محرومیت از حقوق شهروندی زندانیان دست به اعتصاب غذا زده بودند پس از وعده پی گیری از سوی مسئولان زندان به اعتصاب غذای خود پایان دادند. 

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: ” رضا محمدحسینی زندانی سیاسی در اعتصاب غذا پس از قول مساعد برای رسیدگی به درخواست وی مبنی بر تبدیل قرار بازداشت موقت به قرار وثیقه از بند۱ یا قرنطینه به اندرزگاه ۴ سالن ۸ زندان اوین منتقل شد  و اعتصاب غذای خشک خود  را تبدیل به تَر تبدیل کرد. 

این منبع مطلع همچنین پیرامون ۳ زندانی سیاسی دیگر که به همراه رضا محمدحسینی اعتصاب غذا کرده بودن گفت: “برزان محمدی، مهدی مسکین نواز و خالد حسینی که در اعتراضی به محرومیت از حق مرخصی و محرومیت از سایر حقوق زندانیان دست به اعتصاب غذا زده بودند با بازگشت رضا محمد حسینی به اندرزگاه به اندرزگاه ۴ و وعده پی گیری پی گیری برای احقاق خواسته های آنها به اعتصاب خود پایان دادند”. 

لازم به ذکر است, رضا محمدحسینی, در تاریخ ۱۹ بهمن ماه ۱۳۹۸, لبهای خود را دوخته بود و در پی این اقدام و اطلاع یافتن مسئولان زندان اوین این زندانی سیاسی در اقدامی تنبیهی وی را به بند قرنطینه این زندان منتقل کرده بودند. 

در تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۳۹۸, رضا محمدحسینی,  برزان محمدی, خالد پیرزاده و مهدی مسکین نواز, چهار تن از زندانیان سیاسی محبوس در اندرزگاه ۴ سالن ۳ زندان اوین که در حال سپری کردن دوران محکومیت احکام حبس خود می باشند در پنجمین روز از اعتصاب غذای اعتراض نسبت به مخالفت با درخواست آزادی مشروط آنها, محرومیت از حق دادرسی عادلانه, عدم رعایت اصل تفکیک جرائم و سایر مواردی که منجر به نقض حقوق شهروندی این زندانیان سیاسی شده بسر می برند اعلام اعتصاب غذا کرده بودند. 

رضا محمدحسینی, زندانی سیاسی محبوس در اندرزگاه ۴ سالن ۳ نیز در تاریخ  ۵ بهمن ماه ۱۳۹۸, طبق دادنامه صادره از سوی دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” و “اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور” به تحمل ۷ سال حبس تعزیری, “توهین به رهبری”به تحمل ۳ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “تمرد از دستور ماموران در حین انجام وظیفه” به تحمل ۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام “خروج غیرقانونی از مرز” به تحمل ۳ سال حبس تعزیری, ورود غیرقانونی به کشور به تحمل ” نیز به تحمل ۲ سال حبس تعزیری و در مجموع به تحمل ۱۶ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد”. با اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی و در صورت تائید این حکم توسط دادگاه تجدید نظر برای این زندانی سیاسی مجازات اشد یعنی ۷ سال حبس تعزیری لازم به اجرا می باشد. 

پیرامون برزان محمدی, لازم به ذکر است؛ این زندانی سیاسی در تاریخ ۱۱ تیرماه ۱۳۹۸, این زندانی سیاسی محبوس در قرنطینه زندان اوین به اندرزگاه ۴ سالن ۱ این زندان منتقل شد. انتقال این زندانی از زندان تهران بزرگ به زندان اوین در پی قتل علیرضا شیرمحمدعلی, زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ که همبندی اسبق برزان محمدی بود صورت گرفت. این زندانی سیاسی در حال سپری کردن دوران محکومیت حبس ۳ سال و نیم خود از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیتی ملی” و “تبلیغ علیه نظام” می باشد. 

برزان محمدی ۴۱ ساله اهل سروآباد کردستان, در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ با  توجه به ابلاغی که از سوی شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران دریافت کرد به تحمل ۳ سال و ۶ ماه حبس تعزیری بطور قطعی محکوم شد و در حال سپری کردن دوران محرومیت حبس خود میباشد. 

این زندانی سیاسی, در مهر ماه ۱۳۹۷ از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به اتهام “اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی” و “تبلیغ علیه نظام” جمعاً به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

برزان محمدی در جریان تجمعات اعتراضی شهروندان در تاریخ ۱۱ مرداد ماه ۱۳۹۷ توسط نیروهای لباس شخصی در تهران بازداشت شد و پس از تحمل ١٢ روز سلول انفرادی با توجه به اتمام مراحل بازجوئی به زندان فشافویه « تهران بزرگ» منتقل شد.

مهدی مسکین نواز, دیگر زندانی سیاسی محبوس در اندرزگاه ۴ سالن ۳ زندان اوین که در اعتصاب غذا بسر می برد لازم به توضیح است که وی در تاریخ ۲۷ مهر ماه ۱۳۹۸, از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشار, از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی” و “تبلیغ علیه نظام” به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. 

همچنین در دادنامه صادره از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران, مهدی مسکین نواز, به اقامت اجباری در شهرستان فهرج از توابع استان کرمان و محرومیت از عضویت در احزاب و گروه ها محکوم شد.

لازم به ذکر است دلیل اتهامات منتسب شده به این شهروند در دادنامه صادره از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران,  تشکیل ۱ گروه تلگرامی محرمانه و انتشار مطالبی در خصوص آموزش شعار نویسی و سایر فعالیتهای مدنی بوده است.

مجموعه دلایل بازداشت شهروندان در ایران, در زمره اتهامات مرتبط با سرکوب آزادی بیان و عقیده  میباشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶به صراحت بر حق افراد بر برخورداری از آن تاکید شده است. اما از آنجائی که حکومت جمهوری اسلامی تاب شنیدن انتقادات شهروندان را ندارد فقط وانمود به احترام اصل آزادی بیان و قلم میکند ولی در اصل مطلب به طور سیستماتیک اقدام به سرکوب گسترده شهروندان در زمینه آزادی بیان و قلم میکند.

زندانیان سیاسی در زندانهای ایران با کلکسیونی از  موارد گسترده نقض حقوق بشر دست و پنجه نرم میکنند. از یک سو محرومیت آنها از حق دادرسی عادلانه که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است و از سوی دیگر بیماریها و آسیب های جسمی گوناگون که میتوان گفت اکثر این افراد این بیماریها را از زمانی که در زندان محبوس گردیده اند به آن مبتلا شده اند اما مسئولان قضائی و امنیتی در زندانهای ایران از این مسئاله بعنوان یک اهرم فشار در جهت تفهیم نظریات و یا اتهامات وارده بر افراد استفاده میکنند که این مورد ناقض ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد.

برچسب هازندانیان سیاسی و عقیدتیزندانیان سیاسیسرکوب زندانیان سیاسی در ایرانفایل صوتی برزان محمدیاعتصاب غذای زندانیان سیاسیصحبتهای برزان محمدیاعتصاب غذای خشکسرکوب شهروندان در ایراننافرمانی مدنی در ایرانحق درمان زندانیان در ایرانبرزان محمدی زندانی سیاسیصدور حکمنقض حقوق شهروندی در ایرانبرزان محمدیاعتصاب غذای برزان محمدیاندرزگاه۴ زندان اویناندرزگاه چهار زندان اویننافرمانی مدنیحقوق شهروندی در ایرانخالدحسینیاعتصاب غذای زندانی سیاسینامه برزان محمدیمهدی مسکین نواز زندانی سیاسیمحرومیت از حق درمان زندانیخالد حسینیزندانیان سیاسی در ایرانبازجوئی از برزان محمدیزندانیان سیاسی زندان اوینرضا محمدحسینی زندانی سیاسیقرار وثیقهاندرزگاه چهاراندرزگاه ۴ زندان اوینسرکوب زندانیان سیاسیزندانیان سیاسی در جمهوری اسلامیاعتصاب غذای مهدی مسکین نوازنقض حقوق بشر در ایرانسرکوب زندانیان در ایرانرضا محمدحسینیاندرزگاه۴ سالن۳اعتصاب غذای رضا محمدحسینیاعتصاب غذاقرار بازداشتسرکوب زندانیاناعتصاب غذای زندانیرضا محمد حسینیمهدی مسکین نوازنافرمانی مدنی زندانیان سیاسی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading