سه شنبه , ۰۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳
چهارشنبه, آوریل 24

صدور حکم حبس و جریمه نقدی برای زوج معلم ساکن شازند اراک

0
2357

محمد کرد و فاطمه بهمنی، زوج معلم اهل شهرستان شازند واقع در استان مرکزی از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب شهرستان شازند و شعبه اول دادگاه عمومی  بخش زالیان به حبس و پرداخت جریمه نقدی محکوم شدند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، فاطمه بهمنی و محمد کرد، زوج معلم و فعال صنفی معلمان بر اساس احکام صادره توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شازند و شعبه اول دادگاه عمومی بخش زالیان شازند هر کدام مجموعا به یک سال حبس تعلیقی و پرداخت ۴ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شده‌اند. بر اساس احکام صادره از دو دادگاه، این دو معلم مجموعا به دو سال حبس تعلیقی به مدت سه سال و پرداخت ۸ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شدند. این زوج معلم در آبان ماه سال گذشته در جریان تحصن سراسری معلمان توسط نیروهای امنیتی در اراک بازداشت و پس از یک هفته با تودیع قرار تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده بودند.

بر اساس حکم صادره از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب شهرستان شازند، خانم بهمنی و آقای کرد هر کدام از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام در فضای مجازی” به پرداخت دو میلیون تومان جزای نقدی بدل از ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده‌اند. همچنین در حکمی دیگر که توسط شعبه اول دادگاه عمومی بخش زالیان صادر شده، این دو فعال صنفی معلمان از بابت اتهام “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی از طریق درج مطالب خلاف واقع در فضای مجازی”، هر کدام به یک سال حبس تعلیقی به مدت سه سال و پرداخت جزای نقدی به مبلغ دو میلیون تومان محکوم شدند.
بنقل از یک منبع نزدیک به این زوج فرهنگی در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن تائید خبر  فوق گفت: هر دو حکم صادره  از سو دادگاه انقلاب و دادگاه عمومی در تاریخ ۲۹ بهمن ماه سال ۱۳۹۷ با کنترل و هدایت نهادهای امنیتی علی الخصوص اداره اطلاعات و حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران شازند صادر شده است.

همزمان با آغاز دور دوم تحصن فرهنگیان که در تاریخ ۲۲ و ۲۳ آبان ماه ۱۳۹۷ با توجه به فراخوان قبلی شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران سیزده تن از فعالان صنفی فرهنگیان در شهرهای مختلف ایران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند. 

در خراسان شمالی، محمدرضا رمضان‌زاده، سعید حق پرست، علی فروتن، حمیدرضا رجایی، حسین رمضانپور از اعضای هیات مدیره‌ انجمن صنفی معلمان بازداشت شده‌اند. لازم به ذکر است محمدرضا رمضان‌زاده، دبیر انجمن صنفی معلمان استان خراسان مهرماه امسال، در جریان نخستین دور اعتصاب معلمان نیز بازداشت شده بود و چندی بعد با قید وثیقه آزاد گردید. همچنین منابع خبری از بازداشت علی کروشات و پیروز نامی از اعضای هیأت مدیره هیئت مدیره کانون صنفی معلمان استان خوزستان توسط ماموران اداره اطلاعات این استان خبر داده اند. همچنین ماموران امنیتی در شیراز محمدعلی زحمتکش، در شیروان، حسن جوهری و محمد رباطی و خانم واعظی و در اراک در تاریخ ۲۰ ابان ماه  نیز محمد کرد و فاطمه بهمنی نیز بازداشت شده بودند. 

همچنین این زوج معلم یک فرزند دارند که در زمان بازداشت پدر و مادرش توسط اقوام آنها نگهداری می‌شد. آنها نهایتا در تاریخ ۲۷ آبان‌ماه پس از یک هفته بازداشت با تودیع قرار کفالت و تا پایان مراحل دادرسی به صورت موقت آزاد شدند.

محکومیت فاطمه بهمنی و محمد کورد به حبس و جریمه نقدی در حالی از سوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی صورت گرفته است که مقامهای عالی رتبه حکومت ایران بارها منکر سرکوب آزادی بیان و عقیده در کشور شده اند. صادق لاریجانی رئیس وقت قوه قضائیه جمهوری اسلامی در اواخر بهمن ماه سال ۱۳۹۷  و دقیقا در زمانی که این زوج  معلم منتظر دریافت حکم دادگاه خود ودند در  نشستی که با قضات و سایر مقامهای قضائی ایران داشت گفته بود در ایران هیچ فردی به صرف انتقاد تحت پیگرد قضائی و سرکوب قرار نمیگیرد که البته با توجه به این نکته که حکومت حال حاضر ایران در سفسطه و تفسیر به رای همیشه دست بالا را دارد اینگونه برخوردهای فراقانونی در آن امری عادی است. 
همچنین سرکوب آزادی بیان ناقض اصول و اسناد بین المللی از قبیل:  ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر مصوب ۱۰ دسامبر ۱۹۴۸ و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد که بر حق افراد بر انتشار نظریات و افکار و عقاید خود بطور آزادانه و بدون ملاحظات مرزی تاکید کرده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading