بازداشت یک شهروند ساکن کرمانشاه به اتهامات مرتبط با مدلینگ

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۱۹ آذر ماه ۱۳۹۹، ماموران امنیتی استان کرمانشاه فردی را با اتهامات مرتبط با مدلینگ بازداشت کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا، امروز چهارشنبه ۱۹ آذر ماه ۱۳۹۹، حسن حیدری، رئیس پلیس امنیت استان کرمانشاه از بازداشت یک شهروند ساکن این شهرستان با اتهامات مرتبط با مدلینگ و پوشش در این استان خبر داد و ادعا کرد این فرد بازداشت شده اقدام به هنجار شکنی کرده است.
رئیس پلیس امنیت استان کرمانشاه در تشریح این خبر گفت: “پس از انتشار تصاویر و کلیپی از یک اقدام هنجار شکنانه و نامناسب در محوطه تکیه معاون الملک کرمانشاه، ماموران با انجام اقدامات اطلاعاتی موفق به شناسایی محل سکونت خانمی که به عنوان مدلینگ مقابل دوربین های فیلمبرداری و تصویربرداری قرار گرفته بود، شده و وی را بازداشت کردند.”
تشکیل پرونده و اعلام بر جرم بر علیه فعالان عرصه مدلینگ به دلیل فعالیتهای آنها مصداق سرکوب آزادی بیان و عقیده و ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است که بر محق بودن افراد بر انتشار افکار و عقایدشان بدون محدودیتهای مرزی تاکید میکند است.
اعتراف گیری اجباری با تهدید بر افراد از جمله مصادیق بارز نقض اسناد بین المللی حقوق بشر، ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است که به صراحت کلام بر ممنوعیت شکنجه افراد تاکید شده است.
عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی, بازجو و بازپرسی بیطرف از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوین گر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.