جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

گزارشی از وضعیت مسعود اسلامی نسب، زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ

0
765

حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۲۰ اسفندماه ۱۴۰۱، مسعود اسلامی نسب، زندانی سیاسی محبوس در تیپ ۶ اندرزگاه ۴ زندان تهران بزرگ دوران حبس تعزیری خود را سپری می کند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۲۰ اسفند ماه ۱۴۰۱، مسعود اسلامی نسب، متولد: ۱۵ فروردین ماه ۱۳۷۵، ساکن تهران، زندانی سیاسی و از بازداشت شدگان مرتبط با اعتراضات سراسری اخیر، محبوس در تیپ ۶ اندرزگاه ۴ زندان تهران بزرگ در حالی بخشی از حبس تعزیری ۷ ساله خود را سپری می کند که از دسترسی به خدمات پزشکی و حق درمان محروم است. وی در مراحل دادرسی ابتدا با اتهام (محاربه و جرح عمدی مامور دولت هنگام انجام وظیفه) بازداشت شد اما با توجه به فقدان شواهد از بابت اتهام مذکور تبرئه و با اتهامات دیگر محکوم به حبس تعزیری شد. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”این زندانی سیاسی از آنجایی که از بیماری شخصیت دوقطبی در رنج است از دسترسی به خدمات درمانی، اعزام به مشاوره اعصاب و روان و سایر حقوق شهروندی یک زندانی و دسترسی به داروهای تخصصی بیماری خود نیز محروم است. تداوم این شرایط منجر به افزایش بیش از پیش نگرانی خانواده وی از وضعیت فرزندشان شده است.” 

این منبع مطلع در تشریح چگونگی بازداشت و روند حقوقی پرونده مسعود اسلامی نسب افزود:”در تاریخ ۲۱ مهرماه ۱۴۰۱، ماموران وزارت اطلاعات با یورش به منزل پدری مسعود اسلامی نسب و تفتیش منزل و توقیف برخی لوازم شخصی وی را به اتهام (محاربه از طریق کشیدن سلاح سرد به روی ماموران امنیتی هنگام انجام وظیفه) بازداشت و به سلول انفرادی در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین منتقل کردند و در ادامه مراحل بازجویی در تاریخ ۲۴ مهر ماه ۱۴۰۱، وقتی این شهروند را برای بازسازی صحنه جرم با اعلام اینکه از مسعود اسلامی نسب فیلم دوربین های مداربسته هنگام کشیدن و زدن چاقو به مامور نیروی انتظامی در دست هست به محل مورد نظر منتقل کردند اما هنگام بررسی دوربین های مداربسته هیچگونه مدرکی مبنی به بر این مساله مشهود نبود و پس از پرس و جور کردن از کسبه محل مورد نظر همگی اعلام می کنند در زمان مورد نظر چنین اتفاقی رخ نداده است.و مجددا وی را به سلول انفرادی منتقل می کنند و پس از رو در رو کردن مسعود اسلامی نسب با ماموری که با چاقو هدف قرار گرفته بود اعلام کرد که شخصی که به من آسیب زده مسعود نبوده و همین امر موجب شد تا در اولین جلسه دادگاه پرونده (محاربه از طریق کشیدن سلاح سرد به روی ماموران امنیتی هنگام انجام وظیفه)‌ منع تعقیب بشود.”

این منبع مطلع در ادامه همچنین پیرامون روند حقوقی پرونده مسعود اسلامی نسب به گزارشگر حقوق بشر در ایران خاطرنشان کرد:”پس از صدور منع تعقیب برای مسعود از بابت اتهام (محاربه) سپس پرونده او با اتهامات (تخریب و تحریق)، (حمل سلاح سرد – چاقو)، (عضویت در گروه های مخالف نظام به قصد برهم زدن امنیت کشور)، (اجتماع و تبانی) و (فعالیت تبلیغی علیه نظام) توسط شعبه دادگاه انقلاب تهران محاکمه و در مجموع به تحمل ۲۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد. این حکم پس از ارجاع پرونده به دادگاه تجدیدنظر استان تهران و تبرئه وی از اتهامات اول تا سوم فقط از بابت اتهام (اجتماع و تبانی) و (فعالیت تبلیغی علیه نظام) به ۷ سال حبس تعزیری و ۴ سال تبعید کاهش پیدا کرد. 

این منبع مطلع در خاتمه افزود:”با توجه ثبت درخواست اعاده دادرسی، پرونده مسعود اسلامی نسب، برای اعمال ماده ۴۷۷ در حال حاضر به دیوان عالی کشور ارجاع شده اما هنوز پاسخی دریافت نشده است.” 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading