چهارشنبه، 22 بهمن 1404 3:22 قبل از ظهر

محمدعلی زحمتکش، زندانی سیاسی به مرخصی اعزام شد

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-Eab

حقوق بشر در ایران  – امروز یکشنبه ۱۹آذر ماه ۱۴۰۲، محمدعلی زحمتکش، زندانی سیاسی به مرخصی کوتاه مدت اعزام شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان کشور، امروز یکشنبه ۱۸ آذر ماه ۱۴۰۲، محمدعلی زحمتکش، اهل و ساکن استان فارس و زندانی سیاسی محبوس در زندان عادل آباد(مرکزی) شیراز، در پی فوت برادرش، به مرخصی اعزام شد. این فرهنگی بازنشسته و زندانی سیاسی در حال سپری کردن دوران حبس تعزیری ۵ ساله خود است. 

براساس این گزارش، اعزام محمدعلی زحمتکش، به مرخصی ۵ روزه در پی فوت برادرش و جهت حضور وی درمراسم تشییع و تدفین وی صورت گرفته است. 

لازم به اشاره است، محمدعلی زحمتکش هم در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، در پی یورش ماموران امنیتی به منزل شخصی و تفتیش و توقیف برخی لوازم شخصی اش سپس، بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز منتقل و پس از طی مراحل بازجویی و تفهیم اتهام در نهایت به بند دارالقرآن زندان عادل آباد منتقل و در تاریخ ۱ تیر ماه ۱۴۰۱، در اعتراض به تداوم بازداشت و بلاتکلیفی اعتصاب غذا کرد و در تاریخ ۲ تیر ماه ۱۴۰۱، بطور مشروط اعتصاب خود را پایان داد اما در تاریخ ۷ تیر ماه ۱۴۰۱ با توجه به عدم تحقق وعده های مسئولان قضایی مجددا اعتصاب غذا کرد و پس از ۱۹ روز به اعتصاب غذای خود پایان داد و در تاریخ ۲۸ تیر ماه ۱۴۰۱، با تودیع وثیقه آزاد شد ولی اواسط اسفند ماه ۱۴۰۱، با دریافت ابلاغیه ای کتبی به شعبه ۱۴ دادسرای انقلاب شهر شیراز احضار و مراحل بازپرسی وی تکمیل شد. 

با آغاز مراحل دادرسی، این فعال صنفی فرهنگیان، توسط قاضی محمود ساداتی ـ رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز، از بابت اتهام (اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور) به تحمل ۵ سال حبس تعزیری، محکوم و این حکم در پی اعلام اعتراض متهم، و ارجاع آن به شعبه ۳۷ دادگاه تجدیدنظر استان فارس، احکام بدون عینا تائید شد و محمدعلی زحمتکش، در تاریخ ۲۹ آبان ماه ۱۴۰۲، برای سپری کردن دوران حبس تعزیری خود بازداشت و به زندان منتقل شد. 

این فعال صنفی فرهنگیان، در تاریخ ۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، از بابت پرونده دیگر خود، برای تحمل حبس تعزیری ۱ ساله اش بازداشت و به زندان عادل آباد شیراز منتقل شد و در تاریخ ۱۹ تیر ماه ۱۳۹۹، پس از اعزام به مرخصی متصل به آزادی با عفو مشروط آزاد شده بود. 

در تاریخ ۸ بهمن ۱۳۹۷، محمدعلی زحمتکش، توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب شیراز به ریاست قاضی ساداتی، از بابت اتهامات (تبلیغ علیه نظام) و (توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی) و حضور در تجمّعات اعتراضی معلمان در شیراز و تهران به تحمل ۲ سال حبس تعزیری و ۱ سال تبعید به شهرستان ارسنجان و پرداخت ۱۵ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شد. پس از دریافت حکم صادره توسط دادگاه بدوی و پیش از ابلاغ حکم از سوی دادگاه تجدیدنظر، محمدعلی زحمتکش، در تاریخ ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸، جهت سپری کردن دوران محکومیت حبس خود پس از مراجعه به واحد اجرای احکام شیراز بازداشت و به زندان عادل آباد منتقل شد و در دورانی که حبس خود را سپری می کرد پرونده وی توسط شعبه دادگاه تجدیدنظر استان فارس، بررسی و او به تحمل ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شد و سایر مجازاتهای تکمیلی وی نیز حذف شد و محمدعلی زحمتکش، در تاریخ ۲۵ شهریور ماه ۱۳۹۸، پس از تحمل حبس تعزیری ۸ ماهه خود آزاد شد 

محمدعلی زحمتکش، همزمان با دور دوم تحصن تجمّعات اعتراضی فرهنگیان ایران توسط نیروهای امنیتی در شیراز، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس انتقال به بازداشتگاه و طی مراحل بازجویی و تفهیم اتهام، در تاریخ ۱۰ آذر ماه ۱۳۹۷ با تودیع وثیقه تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده بود. 

ممانعت از انجام فعالیتهای صنفی، ناقض ماده ۲۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و مفاد ۲۱ و ۲۲ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است.

احضار، بازداشت و پرونده سازی بر علیه فعالان صنفی در حالی صورت می‌گیرد که مطالبات آنها صنفی و برای دستیابی به حقوق شهروندیشان در راستای اصل ۲۷ قانون اساسی ایران است. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای دریافت آخرین پست‌ها به ایمیل خود مشترک شوید

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب