گزارشی از وضعیت رسول جلیل پور، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین

حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۵ دی ماه ۱۳۹۹، رسول جلیل پور، زندانی سیاسی محبوس در اندرزگاه ۸ زندان اوین دوران حبس تعزیری خود را سپری می کند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، طی ماه های اخیر، رسول جلیل پور – متولد: ۱۳۶۲ – فرزند: ایاز- شغل: کارگر نقاش ساختمان – اهل: تبریز و زندانی سیاسی محبوس در بند ۱۲ معروف به بند ارشاد – اتاق ۵ زندان مرکزی بندرعباس جهت تحمل ادامه حبس تعزیری خود به اندرزگاه ۸ زندان اوین اوین منتقل شد. این زندانی سیاسی در جزیره کیش به اتهام کفن پوشی و سر دادن شعار اعتراضی بازداشت و پس از طی مراحل بازجوئی و بازپرسی در بندرعباس به تحمل ۳ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و شلاق محکوم شد.
لازم به ذکر است، در تاریخ ۲۷ آذر ماه ۱۳۹۷، رسول جلیل پور، در حالی که برای کار از تهران به جزیره کیش رفته بود با پوشیدن کفن که بر روی آن شعارهای اعتراضی نوشته شده بود با سر دادن شعار « کارگر زندانی آزاد باید گردد » اعتراض خود را نسبت به سرکوب شهروندان در ایران نشان داد که در پی هجوم ماموران انتظامی بازداشت و به بازداشتگاه پلیس امنیت جزیره کیش منتقل شد و چند روز بعد هم به بازداشتگاه اداره اطلاعات بندرعباس انتقال داده شد.
این فعال مدنی، چندی بعد با طی کردن دوران بازجوئی در بازداشتگاه اداره اطلاعات بندرعباس از بابت اتهامات « فعالیت تبلیغی علیه نظام »، « اخلال در نظم عمومی » و « توهین به رهبری » مورد بازپرسی و تفهیم اتهام قرار گرفت در مراحل دادرسی توسط شعبه دادگاه انقلاب بندرعباس از بابت ۲ اتهام « فعالیت تبلیغی علیه نظام » و « توهین به رهبری » به تحمل ۳ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و همچنین با اتهام « اخلال در نظم عمومی » هم به تحمل ۷۰ ضربه شلاق تعزیری محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدیدنظر استان هرمزگان عیناً تائید شد.
با توجه به اینکه محل سکونت رسول جلیل پور، تهران بوده این زندانی سیاسی حدوداً ۳ ماه قبل از بند ۱۲ – اتاق ۵ زندان بندرعباس به اندرزگاه ۸ زندان اوین منتقل شد.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.
علی خامنه ای به دفعات در صحبتهای خود ادعا کرده که در ایران هم آزادی بیان هست و هم آزادی عقیده اما به دفعات و بیش از ۹۵ درصد موارد بازداشت و پرونده سازی برای شهروندان با اتهاماتی مرتبط با سرکوب آزادی بیان و عقیده افراد است و نشان از این جمله دارد که حاکمیت کنونی ایران اساتید بزرگی در سفسطه مغالطه و تفسیر به رای هستند.
بازداشت افراد بدون تفهیم اتهام فرد و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.
اعتراف گیری با ضرب و شتم و تهدید، نقض اسناد بین المللی حقوق بشر است. در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین در ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی به صراحت کلام بر ممنوعیت شکنجه افراد تاکید شده است.
- رسول جلیل پور – زندانی سیاسی