https://wp.me/p6xuBy-JVd
حقوق بشر در ایران ـ امروز جمعه ۱۱ خرداد ماه ۱۴۰۳، ارژنگ مرتضوی، زندانی سیاسی به مرخصی اعزام شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، روز پنجشنبه ۱۰ خرداد ماه ۱۴۰۳، ارژنگ مرتضوی، زندانی سیاسی، و دانشجوی دانتشگاه خوارزمی کرج، محبوس در زندان قزلحصار کرج، به مرخصی اعزام شد.
به نقل از یک فرد مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”ارژنگ مرتضوی، در تاریخ ۱۰ خرداد ماه ۱۴۰۳، برای مدت ۳ رز به مرخصی اعزام شد اما مرخصی وی پس از نصب پابند الکترونیک صورت گرفته است.”
این شهروند ساکن استان البرز، در تاریخ ۲۸ فروردین ۱۴۰۳، پس از حضور در شعبه ۷ اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب کرج، بازداشت و برای سپری کردن دوران حبس تعزیری خود به زندان قزلحصار کرج منتقل شده بود.
لازم به اشاره است، ارژنگ مرتضوی، در تاریخ ۱۵ مهر ماه ۱۴۰۲، در پی یورش نیروهای امنیتی به منزل وی در شهر کرج مرکز استان البرز، دستگیر و پس از تفتیش و توقیف برخی لوازم شخصی از قبیل گوشی تلفن همراه اش، برای بازجویی به بازداشتگاهی در کرج منتقل و در تاریخ ۱۴ آبان ماه ۱۴۰۲، با تودیع قرار وثیقه آزاد شده بود.
با آغاز مراحل دادرسی، ارژنگ مرتضوی، اوایل دی ماه ۱۴۰۲، توسط قاضی موسی آصف الحسینی ـ رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب کرج، از بابت اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام در فضای مجازی) به تحمل ۱ سال حبس تعزیری، منع فعالیت در فضای مجازی و منع خرج از کشور به مدت ۲ سال، محکوم شد و اواسط فروردین ماه ۱۴۰۳، برای سپری کردن دوران حبس خود به شعبه ۷ اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب کرج، احضار شده بود.
ارژنگ مرتضوی، نخستین مرحله در تاریخ ۲۶ آذر ماه ۱۴۰۱، همزمان با اعتراضات سراسری، توسط نیروهای امنیتی در مقابل دانشگاه خوارزمی کرج، دستگیر و پس از طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام، به زندان(ندامتگاه)مرکزی کرج منتقل شد و در پی صدور و ابلاغ بخشنامه (عفو و بخشش) قوه قضائیه، آزاد شده بود.
ارژنگ مرتضوی، دانشجوی رشته علوم کامپیوتر در دانشگاه خوارزمی کرج است.
همچنین، عبدالرسول مرتضوی، پدر ارژنگ مرتضوی، در حال سپری کردن دوران حبس تعزیری ۱۱ ساله خود در زندان دستگرد(مرکزی) اصفهان، است و اخیرا هم از بابت اتهام (توهین به رهبری از طریق انتشار فایل صوتی) به تحمل ۲ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
اجبار شهروندان به پیروی از یک نوع عقیده خاص به مثابه سرکوب آزادی بیان و اندیشه و ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشرو ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.
همچنین، برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.

