https://wp.me/p6xuBy-Nfy
حقوق بشر در ایران ـ امروز سه شنبه ۱۷ مهر ماه ۱۴۰۳، نرگس منصوری، در حال تحمل دوران حبس تعزیری خود است.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز سه شنبه ۱۷ مهر ماه ۱۴۰۳، نرگس منصوری، فعال مدنی و زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، در حالی دوران حبس تعزیری خود را سپری می کند که از حقوق اولیه یک زندانی محروم است. نرگس منصوری در ۲ پرونده قضایی مجموعا به ۸ سال حبس تعزیری محکوم شده است که بخشی از آن لازم به اجرا شده است.
به نقل از یک فرد مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”چندی قبل خانم منصوری در واکنش به وضعیت نامناسب بند زنان و در این زندان اعتصاب غذا کرد و برای مدتی کوتاه در حیاط زندان اوین تحصن کرده بود اما از همان روز از حق تماس تلفنی و ملاقات با خانواده خود محروم شده است. از سوی دیگر، مطالبه خانم منصوری از حق درمان و معالجه بیماری رحم«مشکوک به سرطان» خود محروم است و این امر موجوب افزایش نگرانی خانواده این زندانی سیاسی در خصوص وضعیت جسمانی فرزندشان شده است.”
منصوری، از تاریخ ۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، در اعتراض به محرومیت از حق دادرسی عادلانه و تصمیمات غیرقانونی از سوی دادستان و قاضی دادگاه در خصوص پرونده این زندانی سیاسی، اعتصاب غذا کرد و در پی وعده مسئولان زندان اوین برای دسترسی به مطالبات خود به بطور مشروط به اعتصاب غذای خود پایان داده بود.
این زندانی سیاسی، در پرونده ای که در دوران حبس بر علیه وی تشکیل شده بود پیشتر بصورت غیابی توسط محمدرضا عموزاد ـ قاضی شعبه ۲۸دادگاه انقلاب تهران، محاکمه شده بود اوایل اسفند ماه ۱۴۰۲، از بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به تحمل ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد.
لازم به اشاره است، نرگس منصوری، در تاریخ ۹ فروردین ماه ۱۴۰۲، پس از تودیع وثیقه به مرخصی درمانی، اعزام و در تاریخ ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، به زندان اوین بازگشته بود اما در پائیز ۱۴۰۲، برای تکمیل مراحل درمانی خود به مرخصی اعزام شد اما در پی سفر به توابع شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی، توسط نیروهای امنیتی، دستگیر و به زندان اوین در تهران، بازگردانده شد.
این فعال مدنی، در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان بانه از توابع استان کردستان بازداشت و پس از طی مراحل بازجوئی های اولیه از استان کردستان به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین منتقل و پس از مدتی به اتاق های چند نفره در بند ۲۰۹ منتقل و سپس به بند زنان زندان اوین منتقل شده بود و در تاریخ ۱۱ مردادماه ۱۴۰۱، توسط شعبه دادگاه انقلاب تهران، محاکمه شده بود.
همچین، در تاریخ ۲۱ مردادماه ۱۳۹۸، نرگس منصوری، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به سلول انفرادی در بند ۲ الف سپاه پاسداران و طی مراحل بازجویی در تاریخ ۲۲ آبان ۱۳۹۸، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان آزاد شده بود.
با آغاز مراحل دادرسی، نرگس منصوری در تاریخ ۲۶ آبان ماه ۱۳۹۸، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری، محاکمه و در تاریخ ۲۱ بهمن ماه ۱۳۹۸، با اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی کشور» به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» هم به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد.
این حکم پس از اعلام اعتراض و ارجاع پرونده به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، عینا تائید شده بود.
زندانیان محبوس در زندانهای ایران با کلکسیونی از موارد گسترده نقض حقوق بشر دست و پنجه نرم میکنند. از یک سو محرومیت آنها از حق دادرسی عادلانه که ناقض ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر است و از سوی دیگر بیماریها و آسیب های جسمی و روحی گوناگون که اکثر این بیماریها از زمانی که این افراد در زندان محبوس شدند با آنها دست به گربیان شده و از سوی دیگر هم پرونده سازی های گسترده که مسئولان قضائی و امنیتی در زندانهای ایران از آن بعنوان یک اهرم فشار برای سرکوب و ارعاب بر زندانیان سیاسی و امنیتی وارد می کنند مورد استفاده قرار گرفته است.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.

