
حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۳بهمن ماه ۱۴۰۱، ایوب حدیثی، زندانی سیاسی، پس از اتمام دوران حبس خود آزاد شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کردپا، روز پنجشنبه ۲۹ دی ماه ۱۴۰۱، ایوب حدیثی، فعال محیط زیست و زندانی سیاسی محبوس در زندان شهرستان نقده از توابع استان آذربایجان غربی، پس از اتمام دوران حبس تعزیری ۶ ماهه خود آزاد شد.
براساس این گزارش، آزادی ایوب حدیثی، پس از اتمام دوران محکومیت کیفری وی از زندان نقده صورت گرفته است.
لازم به اشاره است، ایوب حدیثی، در تاریخ ۹ بهمن ماه ۱۴۰۰، در شهرستان پیرانشهر از توابع استان آذربایجان غربی، بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی در شهر ارومیه مرکز استان آذربایجان غربی و طی مراحل بازجوئی سپس به زندان نقده منتقل و در تاریخ ۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان آزاد شد.
با آغاز مراحل دادرسی، ایوب حدیثی توسط دادگاه انقلاب شهرستان پیرانشهر به ریاست قاضی بابایی از بابت اتهام (همکاری با یکی لز احزاب کُرد مخالف نظام) محاکمه و به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
پس از اتمام مراحل دادرسی، در تاریخ ۲۱ آبانماه ۱۴۰۱، ایوب حدیثی، برای سپری کردن دوران حبس تعزیری خود بازداشت و به زندان نقده منتقل شده بود.
سرکوب آزادی بیان و اندیشه و پرونده سازی بر علیه شهروندان بواسطه سناریوی ارگانهای امنیتی و دستگاه قضایی، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
عدم امکان دسترسی به وکیل مورد نظر متهم و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.