دوشنبه , ۲۸ خرداد , ۱۴۰۳
دوشنبه, ژوئن 17

آزادی نرگس بهیاری، زهرا حسنی آبیز، حسین شهروی و الهام مدرسی، با تودیع وثیقه

0
566

حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۳بهمن ماه ۱۴۰۱، نرگس بهیاری، زهرا حسنی آبیز، حسین شهروی و الهام مدرسی، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع قرارهای وثیقه از زندانهای قرچک ورامین، اوین و زندان کچویی کرج آزاد شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران، در ساعات پایانی شنبه ۱ بهمن ماه ۱۴۰۱، حسین شهروی، ورزشکار رشته سنگ نوردی از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری، محبوس و بلاتکلیف در زندان تهران بزرگ با تودیع وثیقه آزاد شد.

محبوبه شهروی، خواهر این‌ شهروند ضمن اعلام خبر آزادی برادرش در صفحه شخصی خود نوشت:”برادرم، حسین شهروی بعد از ۸۷ روز با تودیع قرار وتیقه ۵۰۰ میلیون تومان، موقتا و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.”

لازم به اشاره است، حسین شهروی، در تاریخ ۴ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در محدوده تهرانپارس بازداشت و پس از انتقال به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین و طی مراحل بازجویی و سپس بازپرسی در شعبه ۲ دادسرای ناحیه ۳۳ تهران در نهایت به زندان تهران بزرگ‌ منتقل شده بود. 

افزون بر این، روز یکشنبه ۲ بهمن ماه ۱۴۰۱، نرگس بهیاری، عکاس و فیلمبردار، ساکن تهران و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری، محبوس و بلاتکلیف در زندان‌قرچک ورامین، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد.

براساس این گزارش، آزادی نرگس بهیاری، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۱ میلیارد تومان، بطور موقت و تا پایان مراحل دادرسی صورت گرفته و او باید در انتظار دریافت ابلاغیه دادرسی خود باشد.

لازم به ذکر است، نرگس بهیاری، اواسط آذر ماه ۱۴۰۱، در ارتباط با اعتراضات سراسری، پس از یورش نیروهای امنیتی به منزل دی در تهران، پس از تفتیش منزل و توقیف برخی لوازم شخصی اش بازداشت و پس از انتقال به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین و طی مراحل بازجوئی و بازپرسی در دادسرای ناحیه ۳۳ تهران، در تاریخ ۱۱ دی ماه ۱۴۰۱، به زندان قرچک ورامین منتقل شده بود. 

سهیلا بهیاری، خواهر نرگس بهیاری، پیشتر در خصوص بازداشت اول خواهرش نوشته بود:“نرگس، در تاریخ ۱۸ آبان ماه ۱۴۰۱، به دلیل ممانعت از ضرب و شتم یک دختر جوان در جریان تجمعات مردمی، توسط ماموران امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده است. وی در جریان درگیری با ماموران از ناحیه بازوی چپ دچار جراحت شده و نهایتا پس از گذشت سه هفته و با پایان مراحل بازجویی، بدون اطلاع قبلی از زندان اوین آزاد شده بود.” 

در خبری دیگر، روز یکشنبه ۲ بهمن ماه ۱۴۰۱، زهرا حسنی آبیز، ساکن تهران و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد. 

براساس این گزارش، اتهامات تفهیم شده به زهرا حسنی آبیز در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای زندان اوین (اجتماع و تبانی)، (تبلیغ علیه نظام) و (اخلال در نظم عمومی) عنوان و بر همین اساس وثیقه تودیع شده برای آزادی موقت وی ۱ میلیارد تومان صادر و تودیع شد. 

لازم به اشاره است، زهرا حسنی آبیز، چندی پیش، در جریان اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی، بازداشت و سپس جهت بازجویی به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین منتقل شده بود. 

در ادامه نیز، روز یکشنبه ۲ بهمن ماه ۱۴۰۱، الهام مدرسی، ساکن کرج و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری، محبوس و بلاتکلیف در زندان کچویی کرج، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد. الهام مدرسی از بیماری PSC که نوعی نارسایی کبدی است نیز رنج می برد. 

براساس این گزارش، آزادی الهام مدرسی، با تودیع وثیقه و تا اتمام مراحل دادرسی صورت گرفته و او باید در تاریخ ۱۴ بهمن‌ ماه ۱۴۰۱، توسط شعبه دادگاه انقلاب کرج محاکمه شود. 

لازم به ذکر است، الهام‌ مدرسی، در تاریخ ۱۱ آبان ماه ۱۴۰۱، پس لز یورش نیروهای امنیتی به منزل پدری وی در فردیس کرج، پس از تفتیش منزل و توقیف برخی لوازم شخصی از وی بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه اطلاعات سپاه استان البرز و طی مراحل بازجویی سپس به زندان کچویی منتقل شده بود. 

در تاریخ ۲۸ دی ماه ۱۴۰۱، حسین فاضلی هریکندی، رئیس کل دادگستری استان البرز، در تشریح وضعیت الهام مدرسی ادعا کرده بود:”در تاریخ ۲۵ آبان ماه فردی به اتهام (اقدام علیه امنیت ملی از طریق تهیه و ساخت کوکتل مولوتوف) تحت تعقیب قرار می‌گیرد که در تحقیقات مقدماتی اعلام می‌کند به اتفاق ۲ نفر دیگر و به در خواست الهام مدرسی به ساخت کوکتل مولوتوف اقدام کردند.” 

فاضلی هریکندی بیان کرد:”الهام مدرسی، بعد از بازداشت، موارد اعلام شده توسط متهمان دیگر پرونده را پذیرفته و در اقرار خود اعلام کرده که عضو یک گروه تلگرامی و تحت تعالیم آن گروه بوده و به این گروه عکس نیروهای بسیجی و موقعیت پایگاه بسیج را برای آنها ارسال کرده و همچنین اعلام کرده است می دانسته که انگیزه آنها از داشتن عکس نیروهای بسیجی قتل آنها و پایگاه بسیج آتش زدن آن بوده است.” 

در تاریخ ۴ دی ماه ۱۴۰۱، یک منبع نزدیک به خانواده الهام مدرسی، در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران از محرومیت وی از دسترسی به خدمات پزشکی و حق درمان برای معاینه توسط پزشک متخصص جهت پیگیری بیماری PSC که نوعی نارسایی کبدی است و الهام مدرسی از آن رنج می برد خبر داده بود.‌ 

سرکوب، ارعاب و تهدید بر علیه شهروندان و یا طرح اتهامات بی پایه براساس سناریوی ارگانهای امنیتی، ناقض ماده  ۱۹  اعلامیه جهانی و  ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

بلاتکلیف نگهداشتن افراد در بازداشت و ممانعت از دسترسی متهم به انتخابی خود ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

برچسب هانقض حقوق شهروندی در ایرانمحرومیت از حقوق شهروندی در ایرانبند ۲۰۹ بازجوییتظاهرات سراسری در ایرانبند۲۰۹ وزارت اطلاعات در ایرانتظاهرات سراسری شهریور ۱۴۰۱آزادی با تودیعزهراحسنی آبیزمحاکمه بازداشت شدگان آبان ۱۴۰۱بند ۲۰۹ زندان اوینبند ۲۰۹بازجوئی در بند۲۰۹بند۲۰۹ وزارت اطلاعاتآزادی با تودیع وثیقهبند۲۰۹وزارت اطلاعاتتظاهرات سراسری،زهرا حسنی آبیزبازداشت شدگان تظاهرات سراسریزندان اوینبند۲۰۹ زندان اوینزندان کچوئیسلول انفرادی بند ۲۰۹بازجوئی در بند ۲۰۹بازجویی در بند ۲۰۹تظاهرات سراسری ۱۴۰۱حسین شهروینرگس بهیاریبیماری الهام مدرسیحقوق بشر در ایرانحقوق شهروندی در ایرانبند ۲۰۹ ۴سلول انفرادی بند۲۰۹زندان کچویی در کرجبازجویی در بند۲۰۹محاکمه بازداشت شدگان ۱۴۰۱الهام مدرسیآزادی با تودیع وثیفهتظاهرات سراسری کرجبازجوییسلول انفرادی بند۲۰۹ زندان اوینبند ۲۰۹ وزارت اطلاعات در ایرانسلول انفرادی در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعاتتظاهرات سراسری در سال ۱۴۰۱تظاهرات سراسری آذر ۱۴۰۱اسامی بازداشت شدگانالهام‌مدرسیبند ۲۰۹ اوینآزادی بازداشت شدگانبند۲۰۹اخبار نقض حقوق شهروندی در ایرانزندان کچویینقض حقوق شهروندی در ایرانمحاکمه بازداشت شدگان شهریور۱۴۰۱محاکمه بازداشت شدگان اعتراضات سراسریمحاکمه بازداشت شدگان اعتراضاتتفهیم اتهامزندان اوبنبند ۲۰۹ وزارت اطلاعاتآزادی با تودیع قرار وثیقهزندان کچویی کرجبند زنان در زندان کچوئی کرجتظاهرات سراسری در سال۱۴۰۱تظاهرات سراسری آذر۱۴۰۱تظاهرات سراسری۱۴۰۱،فعالین حقوق بشر در ایرانباز اشت شهروندانبند ۲۰۹ بازجوئیتظاهرات سراسریزندان کچوئی کرجحقوق شهروندی در ایران،اعدام بازداشت شدگان آبان ۱۴۰۱زهراحسنیتظاهرات سراسری آبان ۱۴۰۱

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading