سه شنبه , ۰۸ فروردین , ۱۴۰۲
چهارشنبه, مارس 29

آزادی مشروط محمدرضا باشنگ و علی ایرانشاهی از زندان تهران بزرگ

0
85

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۱، علی ایرانشاهی و محمدرضا باشنگ، دو تن از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری از زندان تهران بزرگ آزاد شدند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران،‌ روز سه شنبه ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۱، محمدرضا باشنگ،‌ ساکن شهرری و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری و محبوس در تیپ ۶ سالن ۲ زندان تهران بزرگ، بطور مشروط آزاد شد. وی در مرحله بدوی توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی، به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. 

براساس این گزارش، آزادی محمدرضا باشنگ در حالی که وی نزدیک به ۵ ماه در بازداشت بطور بلاتکلیف محبوس مانده بود پس از اعمال بخشنامه قوه قضائیه که از آن با عنوان (عفو مشروط) یاد می شود پس از صدور منع تعقیب برای وی صورت گرفت. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”محمدرضا باشنگ، در تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱،‌توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران در شهر ری از توابع استان تهران، بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه قرارگاه ثارالله موسوم به دیلمان در شهرری و مراحل بازجویی سپس در تاریخ ۱ مهر ماه ۱۴۰۱ هم به تیپ ۶ زندان تهران بزرگ منتقل شد.”  

این منبع مطلع در خصوص روند دادرسی به پرونده قضائی محمدرضا باشنگ افزود:”با شروع مراحل دادرسی، محمدرضا باشنگ، در تاریخ ۲۸ مهر ماه ۱۴۰۱، توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی، محاکمه و در تاریخ ۴ آبان ماه ۱۴۰۱، از بابت اتهامات (توهین به رهبری)، (اجتماع و تبانی)، (توهین به مقدسات اسلامی) و (تبلیغ علیه نظام) در مجموع به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم و پرونده وی به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست احمد زرگر، ارجاع شده بود. 

افزون براین، روز جمعه ۱۲ اسفند ماه ۱۴۰۱، علی ایرانشاهی،‌ ساکن تهران و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری، محبوس در تیپ ۶ سالن ۲ غربی زندان تهران بزرگ، در راستای اجرای بخشنامه قوه قضائیه بطور مشروط آزاد شد. وی در مرحله بدوی توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست محمدرضا عموزاد مهدریجی، به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”آقای ایرانشاهی، در تاریخ ۱۲ اسفند ماه سال جاری پس از اعمال بخشنامه اخیر قوه قضائیه به پرونده وی بطور مشروط از زندان تهران بزرگ آزاد شد.” 

لازم به اشاره است، علی ایرانشاهی، در تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران در محدوده بلوار کشاورز تهران، توام با ضرب و شتم شدید بازداشت شد و در حالی که از ناحیه دنده با ضرب دیدگی شدید مواجه شده بود بدون اعزام به مرکز درمانی مستقیما به سلول انفرادی در بند ۱ الف واقع در افسریه تهران منتقل و پس از ۴ روز بازجویی های فشرده به تیپ ۶ سالن ۴ زندان تهران بزرگ منتقل شد اما پس از ۳ هفته مجددا به سلول انفرادی در بند ۱ الف سپاه بازگردانده شد و ۱ روز بعد به زندان تهران بزرگ منتقل شد. 

با شروع مراحل دادرسی، محمدرضا باشنگ، در تاریخ ۲۹ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست محمدرضا عموزاد مهدریجی، محاکمه و از بابت اتهام (اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور) به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. 

در تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، قوه قضائیه در بخشنامه ای نسبت به (عفو مشروط) برخی از محکومان دادگاههای انقلاب و کیفری و بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ که در فاصله زمانی ۲۵ شهریورماه تا تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، توسط ارگانهای امنیتی و انتظامی بازداشت شده بودند خبر داد.

در این بخشنامه آزادی زندانیان و افراد بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری مشروط بر این شده که جرائم آنها در راستای(جاسوسی)، (محاربه)، (قتل)، (افساد فی الارض)، (تخریب و آسیب رساندن به اموال عمومی) و (مرتبط شاکی خصوصی) نباشد. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

برچسب هاقاضی شعبه ۲۸دادگاه انقلاب تهرانقاضی شعبه۲۸ دادگاه انقلابقاضی شعبه۲۸دادگاه انقلاب تهرانقرارگاه ثارللهقرارگاه ثارلهقرارگاه ثارالله سپاه پاسدارانقزوین ۱۴۰۱مهر ماه ۱۴۰۱مهر ۱۴۰۱مهرماه۱۴۰۱مهر۱۴۰۱محمدرضا باشنگمحمدرضا عموزاد مهدریجیمحمدرضاباشنگمحاکمهمحاکمه بازداشت شدگان ۱۴۰۱محاکمه بازداشت شدگان ۱۴۰۱ تهرانمحاکمه بازداشت شدگان ۱۴۰۱ شهرریمحاکمه بازداشت شدگان شهریور۱۴۰۱محاکمه شهروندان در ایران۱۴۰۱آزادی مشروطابوالقاسم صلواتیازادی مشروطاعتراضات ۱۴۰۱بلوار کشاورز تهرانبازجوی قرارگاه ثارللهبازجوئی توسط قرارگاه ثارللهبازداشت شدگان اعتراضات ۱۴۰۱بازداشت شدگان تظاهرات سراسریبازداشتی های اعتراضات ۱۴۰۱بازداشتگاه قرارگاه ثاراللهبازداشتشدگان اعتراضات ۱۴۰۱بخشنامه عفو مجرمینتیپ ۶ سالن ۲تیپ شش در زندان تهران بزرگتیپ شش زندان تهران بزرگتیپ۶تیپ۶ زندان تهران بزرگتیپ۶ سالن۲تیپ۶زندان تهران بزرگتیپ۶سالن۲تظاهرات سراسریتظاهرات سراسری ۱۴۰۱تظاهرات سراسری آبان ۱۴۰۱تظاهرات سراسری آذر ۱۴۰۱تظاهرات سراسری آذر۱۴۰۱حقوق بشرحقوق بشر ایرانحقوق بشر در ایرانحقوق شهروندی در ایرانحبس تعزیریدادگاه انقلابدادگاه انقلاب تهراندادگاه انقلاب تهران شعبه پانزدهزندان تهران بزرگزندانی سیاسیزندانیان سیاسیشهرریشعبه ۱۵ دادگاه انقلابشعبه ۱۵دادگاه انقلاب تهرانشعبه ۲۸شعبه ۲۸ محمدرضا عموزادشعبه ۲۸ نقض حقوق شهروندی در ایرانشعبه ۲۸ دادگاه انقلابشعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهرانشعبه ۲۸ دادگاه انقلاب در تهرانشعبه ۲۸ دادگاه اتقلابشعبه ۲۸ دادگاخه انقلاب تهرانشعبه ۲۸دادگاه انقلابشعبه ۲۸دادگاه انقلاب تهرانشعبه پانزده دادگاه انقلاب تهرانشعبه پانزده دادگاه انقلاب تهران،شعبه بیست و هشتشعبه بیست و هشت دادگاه انقلاب تهرانشعبه۱۵ دادگاه انقلابشعبه۱۵ دادگاه انقلاب تهرانشعبه۱۵دادگاه انقلابشعبه۱۵دادگاه انقلاب تهرانشعبه۲۸شعبه۲۸ دادگاه انقلابشعبه۲۸ دادگاه انقلاب تهرانشعبه۲۸دادگاه انقلاب تهرانعفو مشروطعلی ایران شاهیعلی ایرانشاهی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.