
حقوق بشر در ایران ـ امروز چهارشنبه ۹ فروردین ماه ۱۴۰۲، ماموران اداره نظارت بر اماکن عمومی شهرستان بهبهان، استان یزد و کهگیلویه و بویراحمد، دستکم ۲۱ واحد صنفی را در راستای طرح موسوم به (برخورد با روزه خواری در ماه رمضان) پلمب کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از صدا و سیما، امروز چهارشنبه ۹ فروردین ماه ۱۴۰۲، تعدادی از واحدهای صنفی در استان یزد، در راستای طرح ماه رمضان در این شهر به علت آنچه که از آن با عنوان (بی حرمتی به ماه رمضان) یاد شده پلمب شدند.
روابط عمومی فرمانداری یزد اعلام کرد:”همزمان با شروع ماه رمضان طرح ارتقاء امنیت اجتماعی و اخلاقی با محوریت برخورد با روزه خواری در ملاء عام و اجرای طرحهای کنترلی و نظارتی صنوف با حضور معاونین فرمانداری یزد و نمایندگان تعزیرات و اتاق اصناف در شهرستان یزد اجرا و تاکنون از تعدادی واحد صنفی در رستههای (متخلّف) پلمب شدند.”
لازم به توضیح است، در این گزارش به تعداد واحدهای صنفی پلمب شده در استان یزد اشاره ای نشده است.
در خبری دیگر از استان خوزستان؛ ماموران ستاد امر به معروف و نهی از منکر در شهرستان بهبهان، دستکم ۱۴ واحد صنفی در پی شکایت (ستاد امر به معروف و نهی از منکر) به علت (روزه خواری) پلمب شدند.
براساس اعلام رئیس اداره صمت در شهرستان بهبهان:”در راستای مصوبات جلسه ستاد امر به معروف شهرستان بهبهان، تعداد ۱۴ واحد صنفی اغذیه فروشی، قنادی و بستنی فروشی، که تذکرات و ابلاغیههای اعلامی را رعایت نکرده بودند توسط کمیته منتخب ستاد امر به معروف پلمپ شدند.”
افزون بر این؛ ماموران نیروی انتظامی در استان کهگیلویه و بویراحمد، دستکم ۷ واحد صنفی را در این استان به علت (رعایت نکردن حرمت ماه رمضان) پلمب کردند.
بهنام زمانی، جانشین فرماندهی انتظامی کهگیلویه و بویراحمد در تشریح این خبر گفت: “۷ واحد صنفی (متخلّف) به علت رعایت نکردن (حرمت ماه رمضان) پلمپ شدند.
در حالی اماکن کسب بسیاری از شهروندان، با عناوینی همچون (عدم رعایت حرمت ماه رمضان)، (روزه خواری) و غیره پلمب می شود که مشکلاتی به مراتب مهمتر از این موارد در جامعه وجود دارد اما با توجه به سفسطه گری و مغالطه کاری افرادی که از آنها با عنوان (مذهبی) یاد می شود مشکلات اصلی ایران به حاشیه رانده شده است.
لازم به توضیح است، در ساختار حکومت جمهوری اسلامی، به واحدهای صنفی که مالکان آنها در ماه رمضان اقدام به سرو غذا در ساعات روز بکنند و یا غذا خورده شود پس از پلمب، مالک آن واحد صنفی به دادگاه معرفی می شود.
ممانعت از اشتغال و پلمب اماکن کسب شهروندان به دلایلی همچون (روزه خواری) و یا (عدم رعایت شئونات اسلامی) به مثابه سرکوب آزادی بیان و عقیده، ناقض، ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است که بر حق افراد بر انتشار آزادانه افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی تاکید کرده است.