
حقوق بشر در ایران ـ امروز چهارشنبه ۹ فروردین ماه ۱۴۰۲، مولوی عبدالمجید مرادزهی خاشی، شهروند اهل سنت، علیرغم گذشت مدتی از تاریخ دستگیری در بلاتکلیفی و محروم از حقوق اولیه یک متهم بسر می برد.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کمپین فعالین بلوچ، امروز چهارشنبه ۹ فروردین ماه ۱۴۰۲، مولوی عبدالمجید مرادزهی خاشی، فعال مذهبی اهل سنت، ساکن زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان، پس از گذشت بیش از ۵۷ روز از تاریخ دستگیری در بلاتکلیفی بسر می برد.
این شهروند اهل سنت، در تماسی با خانواده خود اعلام کرد که در تاریخ ۷ فروردین ماه ۱۴۰۲، ضابطین امنیتی و قضایی پرونده اش با وی دیدار کرده و از وی خواسته شده تا در خصوص وضعیت وی اطلاع رسانی خبری صورت نگیرد و کانال تلگرام وی که توسط نزدیکان این شهروند اهل سنت اداره می شود باید مسدود شود.
لازم به اشاره است، مولوی عبدالمجید مرادزهی در تاریخ ۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۱، به اتهام (تشویش اذهان عمومی) و (مصاحبه با رسانه های خارج از کشور) توسط ماموران اداره اطلاعات زاهدان بازداشت و در تاریخ ۱۱ بهمن ماه همان سال جهت بازجویی و تشکیل پرونده به شهر مشهد منتقل شد.
سرکوب پیروان اهل سنت و اقلیتهای مذهبی، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۲، ۱۸ و ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است.
بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بی طرف از جمله موارد مورد تاکید شده در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.