بازداشت یک شکارچی غیرمجاز در شهرستان انار توسط ماموران انتظامی

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۲۵ تیر ماه ۱۳۹۹, ماموران انتظامی شهرستان انار واقع در استان کرمان یک شکارچی غیرمجاز را به اتهام شکار چندین راس آهو بازداشت کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از دیدبان محیط زیست ایران, روز سه شنبه ۱۷ تیر ماه ۱۳۹۹, یک شکارچی غیرمجاز در شهرستان انار از توابع استان کرمان به اتهام شکار ۹ راس آهو که بصورت غیرمجاز شکار کرده بود توسط ماموران انتظامی این شهرستان بازداشت شد.
براساس این گزارش : ” نیروهای محیط زیست انار کرمان حین گشتزنی در عرصههای بیابانی این شهرستان، به یک موتورسیکلت حین خروج از دشت مشکوک شده و بصورت نامحسوس به تعقیب وی تا درب خانهاش پرداختند.”
در ادامه همچنین: “محیط بانان موضوع را با دادستان مطرح نموده و پس از اخذ نیابت قضایی به همراه مامورین پلیس اطلاعات به صورت غافلگیرانه وارد منزل مظنون شدند.
همچنین در جریان بازرسی از این مکان، لاشه کامل ماده آهویی که همان روز شکار شده بود به همراه اجزای بدن ۹ آهوی دیگر شامل پوست، شاخ و گوشت، یک اسلحه گلوله زنی برنو غیرمجاز (قاچاق)، دو عدد فشنگ گلوله زنی و سایر ادوات شکار کشف و ضبط شد”.
آسیب رساندن به هرگونه از موجودات زنده به مثابه نقض حقوق بشر در رسته محیط زیست است.
هرگونه آزمایش زجرآور بر روی حیوانات اعم از آنکه روحی یا جسمی باشد، نقض حقوق حیوانات است.
اولین قانون حمایت از حیوانات در انگلستان در سال ۱۸۸۲ میلادی تصویب شد که این قانون در سال ۱۹۱۱به تکمیل رسید.
پس از انگلستان کشورهای دیگری نیز قوانینی در جهت حفظ حقوق حیوانات به تصویب رساندند.
تا کنون تعداد زیادی معاهدات چند جانبه،دو جانبه و اسناد بینالمللی در زمینه حقوق حیوانات انعقاد گردیده که از کثرت این موارد صرفا به چند نمونه آن اشاره می کنیم: اعلامیه ۱۹۷۲استکهلم، کنوانسیون ۱۹۷۳ کیوتر، کنوانسیون تنوع زیستی ۱۹۷۲مشهور به کنوانسیون ریو، کنوانسیون تجارت بینالمللی گونه های حیوانی و گیاهی در معرض خطر ۱۹۷۳ از جمله اسناد بین المللی است که در حمایت از حقوق حیوانات مورد تصویب قرار گرفته است.
برهمین اساس, اعلامیه جهانی حقوق حیوانات در اکتبر ۱۹۷۸ با هدف شناخت جهان مبتنی بر حقوق برای حیوانات با تلاش یونسکو در پاریس به تصویب رسید.