
حقوق بشر در ایران ـ امروز یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، دستکم ۱۰ تَن از فعالان کارگری ساکن شهر سنندج مرکز استان کردستان به ارگانهای امنیتی احضار شدند.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از اتحادیه آزاد کارگران ایران، امروز یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲، مظفر صالحنیا و شریف ساعدپناه، دو فعال کارگری، ساکن شهر سنندج مرکز استان کردستان، به اداره تظارت و پیگیری وزارت اطلاعات در آن شهر احضار و تحت بازجویی قرار گرفتند.
براساس این گزارش، احضار مظفر صالحنیا و شریف ساعدپناه، به اداره اطلاعات سنندج بصورت تلفنی صورت گرفته و محور بازجویی های صورت گرفته از این ۲ فعال کارگری در ارتباط با مراسم روز جهانی کارگر عنوان شده است.
کُردپا هم با انتشار خبری کوتاه اعلام کرد؛ امروز یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲، توفیق محمودی، رامین کریمی، هاجر سعیدی، سوسن رازانی، کامران ساختمانگر، رضا امجدی، حبیبالله کریمی و ریبوار عبداللهی، هشت فعال کارگری ساکن شهر سنندج مرکز استان کردستان، بصورت جداگانه به ادارات نظارت و پیگیری وزارت اطلاعات و حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی در آن شهر احضار شدند.
مبنی احضار تلفنی این ۸ فعال کارگری در خصوص ممانعت از برگزاری تجمعات اعتراضی به مناسبت روز جهانی کارگر ذکر شده و این فعالان کارگری تهدید به پرونده سازی شدند.
لازم به اشاره است، هر ساله در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه مصادف با ۱ ماه May میلادی، تجمعاتی از سوی کارگران و مُزدبگیران به مناسبت روز جهانی کارگر و در اعتراض به وضعیت اقتصادی و معیشتی وخیم طبقه کارگر در ایران برگزار می شود.
ممانعت از انجام فعالیتهای صنفی، سندیکایی و کارگری، ناقض ماده ۲۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و مفاد ۲۱ و ۲۲ میثاق بین المللی حقوق مدنی، سیاسی و اجتماعی است.
احضار، تهدید، بازداشت و پرونده سازی بر علیه فعالان صنفی، سندیکایی و کارگری در حالی صورت میگیرد که مطالبات آنها صنفی و برای دستیابی به حقوق شهروندیشان در راستای اصل ۲۷ قانون اساسی ایران است.
سرکوب آزادی بیان و ممانعت از برگزاری تجمعات اعتراضی و صنفی و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.