چهارشنبه , ۱۷ خرداد , ۱۴۰۲
چهارشنبه, ژوئن 7

حسام پیرسته، شاعر و فعال ادبی برای اجرای مجازات تکمیلی احضار شد

0
1440

حقوق بشر در ایران امروز چهارشنبه ۳ دی ماه ۱۳۹۹، شعبه ۱ اجرای کیفری دادسرای زندان اوین از طریق یک تماس تلفنی، حسام پیرسته، شاعر و فعال ادبی را جهت اجرای مجازات تکمیلی فراخواند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۲۵ آذر ماه ۱۳۹۹، حسام پیرسته – متولد: ۱۳۶۹ – فرزند: عدالت – فارغ التحصیل مقطع کارشناسی رشته مهندسی صنایع غذایی از دانشگاه تهران، شاعر و فعال ادبی، با دریافت تماس تلفنی از سوی شعبه ۱ اجرای احکام دادسرای امنیت تهران جهت اجرای حکم ۶ ماه کار اجباری در بیمارستان روانپزشکی فراخوانده شد. این فعال ادبی در دی ماه ۱۳۹۸ توسط ماموران اطلاعات سپاه در تهران بازداشت و پس از اتمام بازجوئی ۱۷ روز بعد با تودیع وثیقه آزاد شد و در مراحل دادرسی از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به تحمل ۱ سال حبس تعزیری، شش ماه کار اجباری در بیمارستان روانی و ۲ سال هم ممنوع الخروج محکوم شد. 

براساس این گزارش، محمدمهدی براعه، قاضی شعبه ۱ اجرای احکام دادسرای زندان اوین در پی مراجعه حسام پیرسته به آن دادسرا و اعتراضش مبنی بر اینکه تازه کار مناسب پیدا کرده و اجرای این حکم باعث از دست دادن شغلش می شود وی را تهدید به انسداد حساب های بانکی و رفتارهای قهر آمیز کرده است. روز شنبه مورخ ۲۹ آذر ۱۳۹۹، این فعال ادبی نامه معرفی به بیمارستان را دریافت کرده و در حالی که اسمی از بیمارستان در نامه مذکور ذکر نشده حسام پیرسته به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران مراجعه و از مسئولان شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران خواسته تا وی را راهنمایی کنند و ایمان افشاری، فردی که قاضی صادر کننده این حکم هست خودش هم نمی داند حسام پیرسته باید به کدام بیمارستان برای تحمل دوران محکومیت تکمیلی خود مراجعه کند. همچین در زمان بازداشت حسام پیرسته ماموران لب تاپ و گوشی تلفن همراه شریک کاری وی را هم ضبط کردند ولی مشخص شده که این اقلام در هیچ فرمی بعنوان صورت جلسه ثبت نشده و با توجه به پیگیریهای صورت گرفته مشخص شده که ماموران اطلاعات سپاه آن اقلام را به سرقت بردند.

یک منبع مطلع از وضعیت حسام پیرسته، در تشریح این خبر به حقوق بشر در ایران گفت: “این فعال ادبی و شاعر ساعت ۱۰ شب ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸، در پی یورش خشونت آمیز بیش از ۱۰ تن از ماموران سازمان اطلاعات سپاه به مغازه کافه شاپ وی در تهران پس از تفتیش و ضبط اقلام شخصی خودش و شریک کاری وی  و ضرب و شتم در مقابل چشمان سایر کسبه محل بازداشت و به سلول انفرادی در بند ۲ الف سپاه واقع در زندان اوین منتقل کردند. پس از اتمام مراحل بازجوئی پرونده این فعال ادبی در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای زندان اوین به ریاست محمود شاه محمدی با اتهامات « توهین به مقدسات، فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به رهبری » مورد تفهیم اتهام قرار. مجموع این اتهامات به دلیل اشعار این فعال ادبی و صحبتهایی بوده که در جلسات ادبی و مشاعره بیان کرده بود و از سوی دیگر بخشی دیگر از این اتهامات هم مربوط به پست های منتشر شده از وی در صفحه اینستاگرام شخصی اش بود. پس از اتمام مراحل بازپرسی در حالی که در آخرین جلسه بازپرسی محمود شاه محمدی، بازپرسی شعبه ۲ بازپرسی زندان اوین حسام پیرسته را با کشیده مورد ضرب و جرح قرار داده بود برای وی وثیقه ای به مبلغ ۹ میلیارد ریال صادر شد و پس از ۱۷ روز وی توانست با تودیع وثیقه آزاد شود”. 

این منبع مطلع در ادامه افزود: “با آغاز مراحل دادرسی در تاریخ ۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، پرونده حسام پیرسته با اتهامات « توهین به مقدسات، فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به رهبری » مورد بررسی قرار گرفت اما با توجه به بیماری وی و عدم حضور در این جلسه دادرسی ایمان افشاری حکم را بصورت غیابی صادر و 
وی را به تحمل ۳ سال حبس تعزیری، شش ماه کار اجباری در بیمارستان روانی و همچنین ۲ سال هم ممنوعیت خروج از کشور محکوم کرد. با اعلا تقاضای واخواهی به علت بیماری جلسه واخواهی وی در تاریخ ۲۵ خرداد ماه ۱۳۹۹ در شعبه مذکور برگزار شد و در حکم جدید حسام پیرسته به تحمل ۱ سال حبس تعزیری، شش ماه کار اجباری در بیمارستان روانی و همچنین ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.”

این منبع مطلع در ادامه تصریح کرد: “با اعلام تسلیم به رای و کاهش یک چهارم مجموع حبس تعزیری حسام پیرسته در تاریخ ۱۲ مرداد ماه ۱۳۹۹، برای سپری کردن ۹ ماه حبس تعزیری خود بازداشت و به بند ۴ زندان اوین و پساز مدتی به اندرزگاه ۸ این زندان منتقل شد. با اعمال بخشنامه کاهش مجازات حبس تعزیری زندانیان حبس تعزیری وی به ۴ ماه و ۱۵ روز کاهش پیدا کرد و در تاریخ ۱۲ شهریور ماه با اعزام وی به مرخصی متصل به آزادی وی را آزاد از زندان آزاد کردند.”

سرکوب و بازداشت فعالان فضای مجازی و تلگرام مرتبط با سرکوب آزادی بیان و عقیده و ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.

برچسب هاسرکوب آزادی بیان و اندیشه در ایرانشاعر اجتماعیصدور حکم حبس تعلیقیشعبه۲۶دادگاه انقلاب تهرانبنددوالف سپاهصدور حکم حبس تعزیر یسلول انفرادی بنددوالفسرکوب شاعران در ایرانسلول انفرادی در بنددوالفصدور حکم حبسسرکوب آزادی عقیده در ایرانشاعر الفباسرکوب آزادی بیان و عقیدهسرکوب آزادی بیان در جمهوری اسلامیبنددوالفبتددوالفسلول انفرادی بند۲الفبنددوالف اطلاعات سپاهصدور حکم حبس تعزیرحسام پیرستهسرکوب آزادی بیان در ایرانمعلم سرکوب آزادی بیان در ایرانسرکوب آزادی بیان در ایران 4صدور حکم حبس تعزیریایمان افشاری قاضیشعبه 26 دادگاه انقلاببند ۲الفشعبه بیست و شششعبه 2 دادگاه انقلاب ارومیهشعبه 26دادگاه انقلاب تهرانصدور حکم حبس تعزیری حسام پیرستهاطلاعات سپاهسرکوب آزادی قلم در ایرانسرکوب آزادی قلمدادگاه انقلاب صدور حکم حبسسرکوب آزادی بیان در ایارنبند۲الفسلول انفرادی بند۲الف سپاهبند۲ الف اطلاعات سپاهشعبه بیست و شش دادگاه انقلاب تهرانسرکوب فعالان ادبی در ایرانشعبه26 دادگاه انقلاب تهرانحسام پیرسته شاعرشاعرسرکوب آزادی بیانشعبه۲۶ دادگاه انقلابقاضی ایمان افشاریشاعر و غزلسرابند دوالف سوئیتشعبه۲۶ دادگاه انقلاب تهرانبند۲الفپبنددوالف سپاه زندان اوینفعالان ادبی در ایرانایمان افشاری دادگاه انقلاب تهرانحسام پیرسته فعال ادبیدادگاه انقلابسرکوب آزادی بیان و قلمشاعر آزادیشعبه 26اطلاعات سپاه ارومیهسرکوب آزادی اندیشه در ایرانشعبه۲۶ دادگاه تهرانشعبه 26 دادگاه انقلاب تهرانبند ۲الف سپاهشاعر و فعال ادبی منتقدینددوالف سپاهدادگاه انقلاب تهرانشعبه ۲۶ دادگاه انقلابفعال ادبیایمان افشاریسرکوب آزادیبند دوالفبازداشت و سرکوب آزادی بیانسرکوب آزادی بیان و اندیشهشعبه۲۶دادگاه انقلاب در تهرانسرکوب فعالان ادبیبازداشت فعالان ادبیاطلاعات سپاه پاسدارانسرکوب آزادی بیان و عقیده در ایرانشاعران در ایرانسرکوب آزادی عقیدهسرکوب آزادی بیان و قلم در ایرانبند۲الف سپاهبازجوئی در بنددوالفسرکوب آزادی مطبوعات در ایرانشعبه26دادگاه انقلاب تهرانشاعر و فعال ادبیمحاکمه فعالان ادبی در ایران

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: