احضار الهه موسوی، روزنامه نگار به جلسه بازپرسی

حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۷ دی ماه ۱۳۹۹، در پی شکایت صورت گرفته از الهه موسوی، روزنامه نگار شاغل در سایت اسکان نیوز پرونده این فعال رسانه ای به شعبه ۱۶ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تهران ارجاع شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز یکشنبه ۷ دی ماه ۱۳۹۹، الهه موسوی، روزنامه نگار شاغل در رسته محیط زیست شاغل در سایت اسکان نیوز، در پی شکایت مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان با مصداق اتهامی « نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی »، « افترا » و « توهین به اشخاص عادی در فضای مجازی » با تشکیل پرونده قضائی به شعبه ۱۶ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تهران احضار شده است.
براساس این گزارش، با توجه به پیامکی که از سوی واحد اطلاع رسانی و ابلاغ قوه قضائیه دریافت کرده مطلع شد که پرونده وی به شعبه ۱۶ بازپرسی دادسرای عموم و انقلاب تهران ارجاع شده است.
اعلام بر جرم بر علیه فعالان شبکه های اجتماعی، مصداق سرکوب آزادی بیان و عقیده و ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است که بر محق بودن افراد بر انتشار افکار و عقایدشان بدون محدودیتهای مرزی تاکید میکند است.
عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم ناقض, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶، است.
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.
اعتراف گیری اجباری به ضرب و شتم و تهدید بر افراد از جمله مصادیق بارز نقض اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین میثاق های بین المللی حقوق مدنی و سیاسی میباشد. در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین در ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی به صراحت کلام بر ممنوعیت شکنجه افراد تاکید شده است.