
حقوق بشر در ایران – روزهای دوشنبه ۳۰دی ماه و روز سه شنبه ۱بهمن ماه ۱۳۹۸, در ادامه تجمعات اعتراضی شهروندان در اقصی نقاط ایران که ناشی از سوء مدیریت حکومت جمهوری اسلامی در بخشهای مختلف اقتصادی, اجتماعی, فرهنگی و محیط زیستی و مطالبات مالی و دیگر موارد مدیریتی کشور می باشد جمعی از کارگران پتروشیمی بندر امام و همچنین امروز چهارشنبه ۲ بهمن ماه ۱۳۹۸, کارگران معدن چادرملو با برگزاری تجمعات اعتراضی نسبت به نقض حقوق شهروندی شان اعتراض کردند. بهمن ماه
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا, روز دوشنبه ۳۰ دی ماه و همچنین روز سه شنبه ۱ بهمن ماه ۱۳۹۸, جمعی از کارگران پتروشیمی بندر امام با هدف دستیابی به یکسانسازی پایههای حقوق کل نیروهای شاغل در این بندر و طرح طبقهبندی مشاغل و ایجاد اتحادیه کارگری تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این کارگران از جمله مهمترین مطالباتشان را رفع تبعیض شغلی و یکسانسازی پایههای حقوقی کارگران اعلام کردند و در ادامه افزودند که در مواردی ۲ کارگر با کار یکسان و مدرکهای تحصیلی مشابه به علت قراردادِ کاری متعدد در مجموعه پتروشیمی این بندر دستمزدهایی با اختلافی در حد چند میلیون دریافت میکنند.
کارگران میگویند: یکی از دلایل اعتراض ما اجرای ماده ۵۱ قانون اشتغال مناطق آزاد و تجاری و حق تشکیل اتحادیه کارگری است.
لازم به ذکر است؛ “طبق ماده ۵۱ قانون اشتغال مناطق آزاد و تجاری؛ مقاوله نامهها و توصیه نامههای سازمان بینالمللی کار در مناطق آزاد لازم الرعایه میباشد. ماده ۲۲ مقاوله نامه ۸۷ ILO (سازمان جهانی کار)، آزادی سندیکایی و اتحادیهای و حمایت از حقوق سندیکایی را به عنوان یکی از اصول حقوق بشری برای هر فرد لازم به اجرا دانسته است”.
این کارگران همچنین اعلام کردند: “در صورتی که کارگران بتوانند از حق تشکل یابی مصرح در ماده ۵۱ قانون اشتغال مناطق آزاد بهرهمند شوند، امکان مطالبه گری برای یکسانسازی پایههای حقوقی و دیگر مطالبات را بیشتر خواهند داشت. ما از اداره کار میخواهیم در این مورد سنگاندازی نکند”.
طی اعتراضات ۲ روز قبل این کارگران معترض هنوز پاسخ روشنی دریافت نکردند و صرفاً مقرر شد تا ۴ ماه آینده مطالبه کارگران بررسی شود و نتیجه به آنها اطلاع داده شود.
تجمع اعتراضی کارگران پیمانکاری معدن چادرملو
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا, امروز چهارشنبه ۲ بهمن ماه ۱۳۹۸، جمعی از کارگران معدن چادرملو در اعتراض به تعدیل تعدادی از همکارانشان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این کارگران به نشانه اعتراض دست از کار کشیدند و در محوطه شرکت تجمع صنفی برگزار کردند.
این کارگران معترض همچنین اعلام کردند؛ تا امروز حدود ۲۰ کارگر پس از اتمام قرار داد با عدم تمدید از سوی شرکت پیمانکاری بیکار شدهاند و این نگرانی وجود دارد که تا پایان سال این رویه ادامه داشته باشد.
کارگران شرکت بهاوند باراد میگویند: ما به تازگی انجمن صنفی تاسیس کردیم و خواستار بهبود اوضاع شغلی خود هستیم؛ چرا اینگونه همکاران ما را تعدیل میکنند؟!
از قرار معلوم کارفرما، عدم نیاز اعلام کرده و با تعدادی از کارگران قرارداد کار تمدید نکرده است.