پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

آخرین جلسه محاکمه حبیب فرج الله چعب برگزار شد

0
582

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۳آبان ماه ۱۴۰۱، جلسه آخر دادگاه رسیدگی به اتهامات حبیب فرج الله چعب، با نام مستعار (حبیب اسیود)، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.‌

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از میزان، امروز سه شنبه، ۳ آبان ماه ۱۴۰۱، حبیب فرج الله چعب، با نام مستعار (حبیب اسیود)، فعال سیاسی و از اعضای حزب حرکت النضال، در آخرین جلسه دادرسی خود توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری از بابت اتهام(افساد فی الارض) محاکمه شد.‌

براساس این گزارش، در ابتدای جلسه، بنا بر اعلام قاضی دادگاه وکیل حبیب فرج الله چعب، با نام مستعار (حبیب اسیود)، در جایگاه قرار گرفت و دفاعیات خود را از بابت اتهامات تفهیم شده به موکل خود به دادگاه ارائه کرد. (وکیل مذکور از جمله وکلای تعیین شده از سوی قوه قضائیه است و مورد تایید متهم پرونده نبوده است.)

سپس نماینده دادستان برای دفاع از کیفرخواست صادره با مصداق (افساد فی الارض) در جایگاه قرار گرفت و صحبت‌های ادعایی خود را به ایمان افشاری عنوان و در خاتمه درخواست صدور اشد مجازات (اعدام) برای متهم این پرونده کرد.

در خاتمه جلسه دادرسی با توجه به عدم صحبت ماهم این پرونده سپس اینان افشاری ختم دادرسی را اعلام و عنوان کرد طی روزهای آینده حکم این پرونده صادر خواهد شد.

براساس کیفرخواست صادره توسط شعبه بازپرسی دادسرای زندان اوین:”افساد فی‌الارض از طریق تشکیل، اداره و سرکردگی گروهکی به نام حرکه النضال العربی لتحریرالاحواز و طراحی و اجرای عملیات تروریستی و تخریب اموال عمومی که از طریق عملیات‌های گوناگونی از قبیل بمب‌گذاری در فرمانداری اهواز در سال ۱۳۸۴، بمب‌گذاری در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی یا همان سازمان برنامه‌وبودجه خوزستان در سال ۱۳۸۴، عملیات بمب‌گذاری اداره مسکن و شهرسازی اهواز در سال ۱۳۸۴ بمب‌گذاری در اداره محیط‌زیست اهواز در سال ۱۳۸۴، بمب‌گذاری در خطوط انتقال نفت خوزستان، بمب‌گذاری در محور انتقال نفت اهواز، آبادان و ماهشهر، بمب‌گذاری در فرمانداری دزفول و آبادان در سال ۱۳۸۴، برنامه‌ریزی برای بمب‌گذاری در دادگستری اهواز، اتهامات حبیب کعبی اسیود، عنوان شده است.”

لازم به ذکر است، در تاریخ ۹ مرداد ماه ۱۴۰۱، جلسه هفتم، در تاریخ ۲۴ خردادماه ۱۴۰۱، جلسه ششم و در تاریخ ۸ اسفند ماه ۱۴۰۰، جلسه پنجم، در تاریخ ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۰، جلسه چهارم، در تاریخ ۱۳ بهمن ماه ۱۴۰۰، سومین جلسه و در تاریخ ۶ بهمن ماه ۱۴۰۰، دومین جلسه توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، با خواندن بخش دیگری از کیفرخواست ادعایی صادره و تشریح آن توسط نماینده دادستان برگزار شده بود.
همچنین، حبیب کعبی اسیود، در تاریخ ۲۸ دی ماه ۱۴۰۰، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، در اولین جلسه دادرسی خود محاکمه و بخشی از پرونده او با صحبت افرادی که بعنوان شهود و در حالی که متهم پرونده از حق دسترسی به وکیل مورد نظر خود محروم بود بررسی شده بود.

در آبان ماه ۱۴۰۰، جلسه تفهیم اتهام حبیب کعبی اسیود در دفتر شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران درحالی که متهم‌ این پرونده از حق دسترسی به وکیل مورد نظر خود محروم بود برگزار شد.

با توجه به نوع اتهامات تفهیم شده به حبیب کعبی اسیود، صدور حکم اعدام بر علیه او دور از ذهن نیست.

حبیب کعبی اسیود، در تاریخ ۱۴ مهر ماه ۱۳۹۹، در سفر کاری که با طرح ریزی وزارت اطلاعات برای بازداشت او صورت گرفت به اتهام فعالیتهای سیاسی اش در جنبش الاحوازیه در کشور ترکیه بازداشت و به ایران منتقل شد.

حبیب کعبی اسیود، در دوران بازجوئی و بازپرسی از حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی یک متهم مندرج در ماده ۵ قانون آئین دادرسی کیفری و اسناد بین المللی حقوق بشر محروم بوده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین، برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

اعتراف گیری توام با ارعاب و تهدید، ناقض در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و مصداق بارز شکنجه است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading