خطر انقراض لاک پشتهای دریایی بوشهر در سایه محدود شدن حریم زیستگاه

حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۳ خرداد ماه ۱۳۹۹, با توجه به عدم رعایت در ساخت و سازها و توسعه مسیرهای شهری در نتیجه این امر مشکلات بسیاری برای حیات وحش و زیستگاه حیوانات بومی در مناطق مختلف کشور ایجاد شده که از جمله این آسیبها در خطر انقراض قرار گرفتن لاک پشتهای دریایی در سواحل خلیج و فارس و استان بوشهر است.
به گزارش حقوق بشر در ایران و بنقل از باشگاه خبرنگاران جوان, امروز شنبه ۳ خردادماه ۱۳۹۹, لاک پشتهای دریایی در سواحل خلیج فارس و استان بوشهر در اثر ساخت و سازهای بی رویه ساحلی و عدم توجه به حفظ حریم و زیست گاه این حیوان دریایی در خطر انقراض قرار گرفته است. عدم وجود مکانهای طبیعی مناسب برای تخم گذاری و نبود محلی برای لانه گزینی ازدیاد نسل این حیوان دریایی را با مشکلات بسیاری مواجه کرده است.
براساس اعلام حسین جعفری، کارشناس موزه و ژنتیک اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر: “لاک پشتهای دریایی برای تخمگذاری به سواحل شنی محل تولد عزیمت میکنند و گونههایی که برای تخمگذاری به سواحل استان بوشهر میآیند در مرتبه اول گونه پوزه عقابی با نام علمی « Eretmochelys » است که پراکنش وسیعی در سطح استان بوشهر دارد و در مرتبه دوم لاکپشت سبز با نام علمی « chelonian mydas » است که تنها در جزایر خارگ و خارگو برای تخمگذاری به ساحل مراجعه میکند”.
همچنین محمد امین طلاب، رئیس اداره دریایی محیط زیست استان بوشهر افزود: “وضعیت زیست گاهی لاک پشتهای استان بوشهر در شرایطی است که این حیوان با شش تنفس می کند و پس از مدتی از زیر آب به سطح می آید و نفس تازه می کند و مجدداً به عمق میرود در این میان یا از طریق تورهای صیادی در صیدهای صنعتی گرفتار شده و دچار خفگی میشود و یا اینکه با توجه به توسع بافت شهری و ساخت و ساز ساختمانها و کم شدن حریم حیات وحش بدون توجه به در نظر گرفتن معیارهای زیست محیطی و حفظ حریم سواحل باعث در خطر قرار گرفتن این گونه جانوری شده است”.
رئیس اداره دریایی محیط زیست استان بوشهر در ادامه خاطر نشان کرد: “لاک پشتهای دریایی از گونههای مهم جانوران دریایی هستند که بخش کوچک ولی مهم از زندگی خود را برای تخم ریزی به سواحل مناسب میآیند و در این میان حفاظت از این مناطق نقشی مهم در حفظ بقای این گونه دارد”.
محمدامین طلاب ادامه داد: ” با توجه به اینکه لاک پشتهای ماده تعداد زیادی تخم در لانه میگذارند اما از لانه و تخم و نوزادان خود محافظت نمیکنند و جدای از عوامل طبیعی تهدیدهای انسانی زیادی در به ثمر نرسیدن و تلفات زاد آوری این گونه وجود دارد”.