چهارشنبه، 03 دی 1404 5:52 قبل از ظهر

صدور قرار مجرمیت برای عباس عبدی و بهروز بهزادی در دادگاه مطبوعات

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-MtH

حقوق بشر در ایران ـ امروز دوشنبه ۱۹ شهریور ماه ۱۴۰۳، عباس عبدی و بهروز بهزادی، توسط هیات منصفه  دادگاه مطبوعات مجرم شناخته شدند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از فارس، امروز دوشنبه ۱۹ شهریور ماه ۱۴۰۳، بهروز بهزادی ـ فعال رسانه ای و مدیر مسئول روزنامه اعتماد و عباس عبدی ـ فعال سیاسی، از بابت اتهام «نشر مطالب خلاف واقع» مجرم شناخته شدند. 

اکبر نصراللهی، سخنگوی هیأت منصفه دادگاه‌های سیاسی و مطبوعاتی در تشریح این خبر گفت:”بهروز بهزادی، مدیرمسئول روزنامه اعتماد و عباس عبدی، فعال سیاسی به اتهام «نشر مطالب خلاف واقع و قانون اساسی» مجرم شناخته شدند.” 

سخنگوی هیأت منصفه دادگاه‌های سیاسی و مطبوعاتی در ادامه افزود:”عباس عبدی در دفاع از خود اظهار داشت که یادداشتش به قانون اساسی ربطی ندارد و او از مخالفان تغییر قانون اساسی است. همچنین آقای عبدی در بخش دیگری از دفاعیات خود عنوان کرد که یادداشت مذکور دو روز قبل از پاسخ ایران به روزنامه ارسال شده بود و هدف از نوشتن آن، موجه جلوه دادن عدم پاسخگویی احتمالی ایران بود. اگر یادداشتم قبل از پاسخ ایران منتشر می‌شد، برداشت دیگری از آن می‌شد، اما همزمانی انتشار آن با پاسخ ایران، ممکن است این برداشت را ایجاد کند که هدف نویسنده مخالفت با حمله بوده است.” 

این مقام قضایی همچنین خاطرنشان کرد:”در مورد دفاعیات بهروز بهزادی، وی در پاسخ به سؤال قاضی کریمی در خصوص انتشار یادداشت عباس عبدی عنوان کرد: «جملات انتخاب‌شده در کیفرخواست دادستان معنای متفاوتی از کل یادداشت دارند که باید به‌درستی مدنظر قرار گیرد.” 

نصراللهی در پایان گفت:”هیئت‌منصفه پس از شنیدن دفاعیات متهمان و وکلای آنان، به اتفاق آرا، هر دو متهم را مجرم دانسته و مستحق تخفیف ندانستند.” 

لازم به اشاره پرونده سازی بر علیه عباس عبدی، پس از آن صورت گرفت که این فعال سیاسی، در تاریخ ۲۶ فروردین ماه ۱۴۰۳، با انتشار یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشته بود:”برخلاف تصور رایج معتقدم که حمله اسرائیل در اصل واکنشی بوده است و نیازی به پاسخ و واکنش ایران ندارد. اسرائیل در جریان جنگ غزه بزرگ‌ترین لطمه نظامی و حیثیتی و سیاسی را از سال ۱۹۴۸ تاکنون متحمل شده و هنوز نیز از زیر بار این ضربه خارج نشده است. درست یا نادرست، آنان حداقل بخشی از این وضع را محصول سیاست‏‌های ایران می‌‏دانند و اقدامات خود را واکنشی به این وضعیت معرفی می‌کنند. پس معتقدم که نیازی به پاسخ نظامی ایران نیست.” 

جلسه بازپرسی و تفهیم اتهام عباس عبدی و بهروز بهزادی، در ترایخ ۲۶ فروردین ماه ۱۴۰۳، پس از احضار این ۲ شهروند به شعبه بازپرسی در دادسرای عمومی و انقلاب تهران، تشکیل شده بود. 

همچنین، بهروز بهزادی، در تاریخ ۲۲ مرداد ماه ۱۴۰۳، پس از شکایت محمد سروش، محمد علی اسکندری زاده و معاونت حقوقی و امور مجلس، دولت و فراجا، در مضان اتهام «نشر اکاذیب در فضای مجازی» قرار گرفته بود

سرکوب مطبوعات و فعالان رسانه ای ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر  و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است که بر محق بودن افراد بر انتشار افکار و عقایدشان بدون محدودیتهای مرزی تاکید کرده است. 

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب