آرش گنجی, فعال ادبی و از اعضای کانون نویسندگان ایران محاکمه خواهد شد

حقوق بشر در ایران – روز یکشنبه ۲۵ خرداد ماه ۱۳۹۹, جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات آرش گنجی, فعال ادبی و از اعضای کانون نویسندگان ایران, توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست محمد مقیسه برگزار خواهد شد. آرش گنجی, فعال ادبی پیش از این در دی ماه سال گذشته توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شد و پس از انتقال به بند ۲۰۹ این ارگان امنیتی در زندان اوین پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در تاریخ ۲۹ دی ماه ۱۳۹۸ با تودیع قرار وثیقه بطور موقت تا اتمام مراحل دادرسی از بازداشت آزاد شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از کانون نویسندگان ایران, روز یکشنبه ۲۵ خرداد ماه ۱۳۹۹, آرش گنجی, فعال ادبی, مترجم و از اعضای کانون نویسندگان ایران, توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست محمد مقیسه محاکمه خواهد شد. این فعال ادبی در دی ماه ۱۳۹۸, پس از بازداشت از سوی ماموران اطلاعات به بند امنیتی ۲۰۹ این ارگان امنیتی واقع در زندان اوین منتقل شد و پس از اتمام بازجوئی و تفهیم اتهامات “عضویت و همکاری با گروهک ضد نظام”، “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی کشور” و “فعالیت تبلیغی علیه نظام”, با تودیع قرار وثیقه بطور موقت از بازداشت آزاد شد.
براساس این گزارش: “بنابر ابلاغیهای که اخیرا به دست آرش گنجی رسیده است او باید روز ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران حاضر شود. این فعال ادبی قرار است بابت اتهامات مذکور تحت محاکمه قرار بگیرد. اتهاماتی که هیچ گاه آرش گنجی آنها را قبول نکرده است”.
لازم به ذکر است؛ آرش گنجی، پس از بازداشت به مکان نامعلومی منتقل شده بود و در این مدت فقط ۲ تماس کوتاه با خانوادهاش داشت و نهایتا در تاریخ ۱۶ دی ماه ۱۳۹۸, مشخص شد که ارگان بازداشت کننده وی وزارت اطلاعات است و این فعال ادبی در بند ۲۰۹ زندان اوین تحت بازجویی قرار گرفته بود. آرش گنجی در تاریخ ۲۹ دی ماه ۱۳۹۸, پس از اتمام دوران بازجوئی و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۴۵۰ میلیون تومان بطور موقت تا اتمام مراحل دادرسی از بازداشت آزاد شد.
- بیشتر بخوانید: بازداشت آرش گنجی, از اعضای کانون نویسندگان ایران
- بیشتر بخوانید: گزارشی از آخرین وضعیت آرش گنجی, فعال فرهنگی محبوس در زندان اوین
- بیشتر بخوانید: آرش گنجی, مترجم و نویسنده با تودیع قرار وثیقه و بطور موقت آزاد شد
آرش گنجی مترجم کتابهایی همچون غروب خدایان برفراز نظم نوین جهانی, مبارزه بر سر شیوه تفکر در جنبش طبقه کارگر و کشتن موش در یکشمبه و چندین جلد کتاب دیگر می باشد.
بازداشت افراد بدون تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر است که در ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است.
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.
در اکثر موارد بازداشتهای فراقانونی و خودسرانه با اتهاماتی بی اساس و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده افراد می باشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ که بر عدم سرکوب افراد بر مبنای آزادی بیان و عقیده تاکید شده است. با توجه به مفهوم اصل آزادی بیان هر انسانی محق است تا به هر طریق ممکن بتواند عقاید و نظریات و دیدگاههای خود را بدون ملاحظات مرزی و به هر شکل ممکن منتشر کند.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.