سه‌شنبه، 24 شهریور 1405 11:14 قبل از ظهر

گزارشی از وضعیت محمدرضا مستان سلجوقی در زندان مشهد

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-11mH

حقوق بشر در ایران ـ امروز دوشنبه ۲۳شهریورماه ۱۴۰۵، جلسه بازپرسی و تفهیم اتهام محمدرضا مستان سلجوقی برگزار شده است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه ۲۳شهریور ماه ۱۴۰۵، محمدرضا مستان سلجوقی، ۶۶ ساله، متهم سیاسی ساکن شهر مشهد مرکز استان خراسان رضوی، در مرحله بازپرسی تفهیم اتهام شده اما همچنان با وضعیت بلاتکلیف و محروم از حق درمان، در زندان مرکزی(وکیل آباد) شهر مشهد بسر می برد. 

به نقل از یک فرد مطلع در گفت و گو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”جلسه بازپرسی و تفهیم اتهام محمدرضا مستان سلجوقی، از مدتها قبل در شعبه ۹۰۲ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهر مشهد برگزار و این شهروند با اتهاماتی از قبیل «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «توهین به ماموران هنگام انجام وظیفه»، «توهین به رهبری»، «تشویش اذهان عمومی»، «اخلال در نظم جامعه» و «اجتماع و تبانی» مواجه شده است.” 

این فرد مطلع در ادامه نیز افزود:”با توجه به آسیبهای ناشی از اعصاب و روان در دوران جنگ ۸ ساله ایران و عراق، دسترسی محمدرضا مستان سلجوقی، به دارو، مشاوره اعصاب و متخصص اعصاب قطع شده است.” 

محمدرضا مستان سلجوقی، در تاریخ ۲۱ آذر ماه ۱۴۰۴، در جریان مراسم هفتم خسرو علیکردی ـ وکیل دادگستری جانباخته ـ در شهر مشهد، توسط نیروهای امنیتی ـ انتظامی، دستگیر و پس از انتقال به بازداشتگاه اداره کل اطلاعات استان خراسان رضوی و طی مراحل بازجویی، به مدت ۳ روز در سلول انفرادی با چشم‌بند محبوس و دسترسی وی به داروها و خدمات درمانی به طور کامل قطع شده بود.

پس از گذشت ۱۸ روز، محمدرضا مستان سلجوقی به بند ۶/۱ زندان وکیل‌آباد (مرکزی) مشهد منتقل شد، اما مجدداً حدود ۷ روز بعد برای انجام بازجویی‌های بیشتر به بازداشتگاه اداره اطلاعات مشهد انتقال یافت و پس از حدود ۱ ماه به زندان وکیل‌آباد بازگردانده و در وضعیت بلاتکلیفی بسر می برد. 

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی محمدرضا مستان سلجوقی در وضعیت بلاتکلیف، پس از گذشت ماه‌ها از بازداشت و برگزاری جلسه بازپرسی، نقض حق وی بر رسیدگی قضایی در مهلت معقول و برخورداری از دادرسی عادلانه است.

همچنین، محروم کردن یک زندانی از دارو، مشاوره و خدمات پزشکی مورد نیاز، به‌ویژه در شرایطی که نیاز درمانی وی از قبل شناخته شده است، با حق برخورداری از مراقبت‌های پزشکی در دوران حبس مغایرت دارد.

مطابق مفاد ۵، ۹ و ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر، هیچ‌کس نباید در معرض رفتار غیرانسانی یا بازداشت خودسرانه قرار گیرد و هر فرد حق برخورداری از دادرسی عادلانه را دارد.

همچنین، مفاد ۷، ۹ و ۱۴ میثاق حقوق مدنی و سیاسی بر منع رفتار یا مجازات ظالمانه، حق آزادی و امنیت شخصی و حق محاکمه عادلانه تأکید دارند.

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای دریافت آخرین پست‌ها به ایمیل خود مشترک شوید

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب