https://wp.me/p6xuBy-11Ho
حقوق بشر در ایران ـ امروز شنبه ۴مهر ماه ۱۴۰۵، شیدا(بهسا) صابری جو در شیراز بازداشت شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۲۹ شهریور ماه ۱۴۰۵، شیدا(بهسا) صابری جو، ساکن شهر شیراز، توسط مأموران پلیس امنیت بازداشت و به زندان مرکزی (عادلآباد) شیراز منتقل شد.
براساس این گزارش، شیدا صابری جو پس از طی مراحل بازپرسی در دادسرای عمومی و انقلاب شیراز و صدور قرار قضایی، در زندان مرکزی (عادلآباد) شیراز محبوس شده است.
تا لحظه تنظیم این خبر، از علت دقیق بازداشت شیدا صابری جو و اتهامات منتسب به وی اطلاعی حاصل نشده است.
شیدا صابری جو، در تاریخ ۲۵ شهریور ماه ۱۴۰۲، توسط ماموران امنیتی در شهر یاسوج دستگیر و پس از انتقال به بازداشتگاه اداره کل اطلاعات استان کهگیلویه و بویراحمد و طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام به زندان مرکزی یاسوج منتقل و در تاریخ ۳۰ شهریور ماه ۱۴۰۲، با تودیع قرار وثیقه آزاد شد اما در تاریخ اما در اسفند ماه ۱۴۰۲، توسط ساعد عارف نسب ـ بازپرس شعبه ۷ دادسرای عمومی و انقلاب یاسوج، از بابت اتهامات «اخلال در نظم عمومی» و «تحریک مردم به تجمع و اغتشاش» تفهیم اتهام شده بود.
این شهروند ساکن شهر یاسوج، پیشتر هم در مهر ماه ۱۴۰۱، در جریان اعتراضات سراسری، توسط نیروهای امنیتی، بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه و طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام، با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.
بازداشت شیدا صابری، در حالی که علت بازداشت و اتهامات منتسب به وی تا زمان تنظیم گزارش مشخص نشده است، با اصل قانونی بودن بازداشت و حق اطلاع فوری از علت اتهام مرتبط است. مطابق ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق حقوق مدنی و سیاسی، بازداشت خودسرانه ممنوع است و هر فرد بازداشتشده باید از دلایل بازداشت و اتهام منتسب به خود مطلع شود.
همچنین با توجه به سابقه بازداشت وی در جریان اعتراضات و گزارش درباره فعالیتهای مسالمتآمیز او، برخورد قضایی با وی باید بدون تبعیض و با رعایت حق آزادی بیان و آزادی تجمعات مسالمتآمیز صورت گیرد. محرومیت از آزادی نباید صرفاً به دلیل استفاده مسالمتآمیز از این حقوق اعمال شود و متهم از لحظه بازداشت از حق برخورداری از دادرسی عادلانه و دسترسی مؤثر به وکیل برخوردار است.
برای دریافت آخرین پستها به ایمیل خود مشترک شوید

