
حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۲۱دی ماه ۱۴۰۱، ماموران امنیتی در استان سمنان، شماری از شهروندان را به اتهام(عضویت در سازمان مجاهدین خلق) بازداشت کردند. همچنین، یکفعال فضای مجازی در شهرستان فاروج از توابع استان خراسان شمالی، توسط ماموران نیروی انتظامی بازداشت شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از تسنیم، روز سه شنبه ۲۰ دی ماه ۱۴۰۱، استاندار سمنان، از بازداشت شماری از شهروندان در این استان به اتهام(عضویت و ارتباط با سازمان مجاهدین خلق) خبر داد.
براساس این گزارش، تعدا شهروندان بازداشت شده در این پرونده بنا بر اعلام استاندار سمنان ۵ نفر عنوان شده است.
همچنین، استاندار سمنان در تشریح این خبر مدعی شد:”در اقدام اطلاعاتی گسترده هسته سازمانیافته و تشکیلات اطلاعاتی (گروهک منافقین) پنج عنصر در استان سمنان شناسایی و دستگیر شدند.”
وی همچنین در ادامه ادعاهای خود گفت:”این افراد، در استان سمنان چند هدف را دنبال میکرد؛ پشتیبانی مالی از مرتبطین و همچنین کانونهای شورشی در (اغتشاشات) اخیر یکی از اهداف این تیم سازمانیافته بوده است.”
علاوه بر این ادعاها استاندار سمنان گفت:”هدف دیگری که این افراد، اجرای اقداماتی ازجمله شعارنویسی و تهیه فیلم و عکس از اعتصابها بهویژه اعتصاب بازاریان بود.”
وی در خاتمه ادعا کرد:”از این تیم سازماندهی شده، مقادیر بسیار زیادی مواد منفجره، دستگاههای دیجیتال دوربینهای مختلف کشف و ضبط شد.”
لازم به اشاره است، در ادبیات گفتاری و نوشتاری مسئولان قضایی، حکومتی و امنیتی در ایران به سازمان مجاهدین خلق، (سازمان منافقین)وبه فعالیتهای مدنی و مسالمت آمیز شهروندان هم (اغتشاش) می گویند تا از این طریق بتوانند دامنه سرکوب و ارعاب در کشور را بیش از پیش گسترش دهند.
روزنامه اعتماد آنلاین هم در خبری اعلام کرد، امروز چهارشنبه ۲۱ دی ماه ۱۴۰۱، رئیس پلیس فتا استان خراسان شمالی از بازداشت یک فعال فضای مجازی در شهرستان فاروج، به اتهام (انتشار محتوای نامتعارف در لایو اینستاگرام) خبر داد.
رئیس پلیس فتا استان خراسان شمالی در این خصوص اعلام کرد: “در پی رصد فضای مجازی در شبکه اجتماعی اینستاگرام فردی که در صفحه اینستاگرامی خود، اقدام به پخش زنده با موضوعات مجرمانه غیراخلاقی میکرد و دنبالکنندگان خود را به رفتار نامتعارف تشویق میکرد، مورد شناسایی قرار گرفت.”
وی همچنین افزود: “با انجام تحقیقات پلیسی، گرداننده صفحه دستگیر و مشخص شد این زن با همکاری چند فرد از سایر استانها اقدام به این فعالیت مجرمانه میکرده است.”
لازم به اشاره است، در این گزارش، به هویت و محل نگهداری فرد تحت بازداشت، اشاره نشده است.
محرومیت افراد از آزادی بیان، ناقض، ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است که بر حق افراد بر انتشار آزادانه افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی تاکید شده است.
عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.