یک شنبه , ۱۳ فروردین , ۱۴۰۲
یکشنبه, آوریل 2

بازداشت ۳ شهروند توسط نیروهای امنیتی و آزادی شهریار کُرد با تودیع وثیقه از زندان ایلام

0
83

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۲۳ اسفند ماه ۱۴۰۱، ماموران امنیتی در شهرستان سقز از توابع استان کردستان،‌ هیوا عزیزپور و در شهرستان بوکان از توابع استان آذربایجان غربی هم هیوا رحیم‌پور و صلاح‌الدین شریفی را بازداشت کردند. همچنین، شهریار کُرد، پس از اتمام بازجویی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از زندان مرکزی استان ایلام آزاد شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کولبرنیوز، روز پنجشنبه ۱۸ اسفند ماه ۱۴۰۱، هیوا عزیزپور، اهل روستای دیوزناو از توابع سروآباد،‌ ساکن شهرستان سقز از توابع استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی در این شهرستان بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج مرکز استان کردستان منتقل شد. 

براساس این گزارش، بازداشت هیوا عزیزپور، در پی یورش ماموران اداره اطلاعات به منزل وی و پس از تفتیش منزل  و توقیف برخی لوازم متعلق به او صورت گرفته است. 

همچنین، از مصادیق حقوقی، اتهامات و علت دقیق بازداشت هیوا عزیزپور، تا لحظه تنظیم این خبر اطلاعی در دسترس نیست اما احتمال اینکه بازداشت وی مرتبط با اعتراضات مسمومیتهای اخیر دانش آموزان باشد دور از ذهن نیست. 

لازم به اشاره است، هیوا عزیزپور، پیش از این هم در تاریخ ۲۰ شهریور ماه ۱۳۹۹، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از طی مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با قید وثیقه آزاد شده بود. 

وبسایت کُردپا هم با انتشار خبری اعلام کرد؛ روز دوشنبه ۲۲ اسفندماه ۱۴۰۱، هیوا رحیم‌پور – پرستار بیمارستان شهرستان بوکان و صلاح‌الدین شریفی – دیگر شهروند ساکن این شهرستان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. 

به نقل از یک منبع مطلع:”بازداشت هیوا رحیم پور و صلاح الدین شریفی، بطور جداگانه صورت گرفته اما از مکان نگهداری این افراد اطلای حاصل نشده است.”

تا لحظه تنظیم این خبر، از علت دقیق بازداشت، نام ارگان بازداشت کننده و روند حقوقی پرونده هیوا رحیم پور و صلاح الدین شریفی، اطلاعی در دسترس نیست. 

از سوی دیگر، روز دوشنبه ۲۲اسفندماه ۱۴۰۱، شهریار کُرد، متولد: ۱۳۸۱، فرزند: سیف علی، اهل شهرستان آبدانان از توابع استان ایلام، پس از طی مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از زندان مرکزی ایلام آزاد شد. 

براساس این گزارش، آزادی شهریار کُرد، پس از تفهیم اتهام وی و با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان صورت گرفته است. 

لازم به اشاره است، شهریار کُرد، در تاریخ ۱ اسفند ماه ۱۴۰۱، توسط ماموران وزارت اطلاعات در منزل خود در شهرستان آبدانان بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه مرکزی آن ارگان امنیتی در استان ایلام و طی مراحل بازجویی در تاریخ ۱۴ اسفند ماه ۱۴۰۱، به زندان مرکزی ایلام منتقل شده بود. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

برچسب هااستان ایلامبوکانفعال کوردهیوا عزیزپورهیوا رحیم‌پورزندان ماهپاره استان ایلامشهروندان کورد در ایرانسرکوب آزادی بیان در ایرانشهر سنندجزندان ایلاممرکز استان کردستانبازداشت هیوا رحیم‌پورشهر آبدانانتفهیم اتهاماحزاب کردکردزندان مرکزی ایلامسرکوب آزادی اندیشههیوارحیم‌پوراداره اطلاعات آبدانانشهروندان کوردشهروندان کرد در ایرانکوردبازداشتگاه اداره اطلاعات سنندجآبدانان ایلامبازداشت هیوارحیم‌پوراداره اطلاعات استان ایلامبازجوییبازداشت شهروندانسرکوب شهروندان کوردشهرستان آبدانانبازجویی و تفهیم اتهامصلاح الدین شریفیایلامسنندجشهروندان کردسروآبادشهروندان کرد ایرانهیواعزیزپوربازداشت صلاح رحیم پورسقزاحزاب کوردبازداشت بیخبریاحزاب کرد مخالف نظامروستای دیوزناوبازداشت هیواعزیزپورکوردیاداره اطلاعاتحقوق شهروندی در ایرانشهروندان کورد ایراناحزاب کورد مخالف نظامبازداشت هیوا عزیزپوراداره اطلاعات سندجشهرستان آبدانان استان ایلام

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.