https://wp.me/p6xuBy-YX9
حقوق بشر در ایران ـ امروز یکشنبه ٣١ خردادماه ۱۴۰۵، اکبر نجفی علویچه، مهدی کریمی و احسان وینه، توسط نیروهای امنیتی دستگیر شدند. از سوی دیگر، اشرف محمدی نجفآباد و نرگس تربتی با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز یکشنبه ۳۱ خرداد ماه ۱۴۰۵، اکبر نجفی علویچه، ساکن شهرستان علویچه، علیرغم گذشت مدتی قابل توجه از تاریخ دستگیری و طی مراحل بازجوی یها و تفهیم اتهام با وضعیت بلاتکلیف در زندان مرکزی(دستگرد) اصفهان بسر می برد و از حقوق اولیه یک متهم محروم شده است.
براساس این گزارش، مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام اکبر نجفی علویچه به اتمام رسیده و با توجه به انتقال این متهم سیاسی به زندان مرکزی اصفهان، اما همچنان این شهروند از حق آزادی موقت هم محروم شده است.”
لازم به ذکر است، اکبر نجفی علویچه، در تاریخ ۲۰ دی ماه ۱۴۰۴، در جریان اعتراضات سراسری، توسط نیروهای امنیتی ـ انتظامی، در محل کار خود واقع در شهرستان علویچه دستگیر شده است.
اکبر نجفی علویجه، مالک واحد صنفی کافه قهوه پارمیس واقع در شهرستان علویچه از توابع استان اصفهان، است.
در خبری دیگر، روز پنجشنبه ۲۸خرداد ماه ۱۴۰۵، مهدی کریمی، اهل شهرستان ملکشاهی، توسط ماموران اداره اطلاعات در آن شهرستان، دستگیر شده است.
به نقل از یک فرد مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”دستگیری مهدی کریمی، در حالی صورت گرفته که پیشتر و در جریان اعتراضات سراسری دی ماه ۱۴۰۴، تصویری از این شهروند، در حالی که روی یک صندلی مقابل درب ورودی فرمانداری شهرستان ملکشاهی نشسته بود در رسانه منتشر و پس از آن وی تحت پیگرد قرار گرفت و در تاریخ ۲۸ خرداد ماه ۱۴۰۵، توسط ماموران اداره اطلاعات شهرستان ملکشاهی بازداشت شد.”
این فرد مطلع در ادامه افزود:”مهدی کریمی، برای بازجویی های امنیتی به بازداشتگاه مرکزی اداره کل اطلاعات استان ایلام منتقل شده اما از حق تماس با خانواده، دسترسی به وکیل مورد نظر خود و سایر حقوق یک متهم«با هر نوع اتهام» محروم شده است.”
همچنین، اخیرا هم وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی با انتشار اطلاعیه ای از بازداشت فردی با هویت «مهدی ـ ک» خبر داده و خبرگزاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی هم کلیپی کوتاه از اعترافات اجباری گرفته شده از مهدی کریمی را در حالی که چشم ها و دست وی بسته است منتشر کرده است.
در خبری دیگر به نقل از کردپا، طی روزهای گذشته، احسان وینه، ۲۹ ساله، اهل و ساکن استان کرمانشاه، توسط نیروهای امنیتی ـ انتظامی در استان دستگیر و از حقوق اولیه یک متهم«با هر نوع اتهام» محروم است.
به گفته یک فرد مطلع:”احسان وینه حدود ۵ ماه و ۱۷ روز قبل، جریان اعترضات سراسری دی ماه ۱۴۰۴، بازداشت شده و طی این مدت آزادی وی حتی با وثیقه هم میسر نشده و است.”
تداوم بازداشت، محرومیت احسان وینه از حقوق اولیه یک متهم«با هر نوع اتهام»، به منزله نقض گسترده حقوق بشر در ایران و تداوم این شرایط خانواده این شهروند ۲۶ ساله را به شدت نگران کرده است.
در ادامه این گزارش، عنوان شده:”احسان وینه از زمان دستگیری حتی یک تماس هم با خانواده اش نداشته و آنها حتی نمی دانند که فرزند آنها زنده است یا نه.”
در خبری دیگر، طی روزهای اخیر، اشرف محمدی نجف آبادی، فعال مدنی و محیط زیست، محبوس و بلاتکلیف در زندان دولت آباد اصفهان، پس از طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شده است.
براساس این گزارش، آزادی اشرف محمدی نجف آبادی، با تودیع وثیقه و پس از تکمیل مراحل بازجویی ها، بازپرسی و تنظیم کیفرخواست با اتهاماتی از قبیل «فعالیت تبلیغی علیه نظام» بر علیه وی بطور موقت صورت گرفته است.
لازم به ذکر است، اشرف محمدی نجفآبادی، در تاریخ ۳۰ بهمن ۱۴۰۴، در جریان برگزاری مراسم چهلم محمد محمدی ـ از جانباختگان اعتراضات سراسری دی ماه ۱۴۰۴، توسط نیروهای امنیتی(اطلاعات سپاه پاسداران) دستگیر و پس از طی مراحل تفهیم اتهام به زندان دولت آباد منتقل شده است.
اشرف محمدی نجف آبادی، پیشتر هم در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی، در استان اصفهان، دستگیر و با پرونده سازی قضایی مواجه شده بود.
اشرف محمدی نجفآبادی، دارای ۱ فرزند است.
در خبری دیگر، طی روزهای اخیر، نرگس تربتی، ساکن شهر مشهد، محبوس و بلاتکلیف در زندان مرکزی(وکیل آباد) مشهد، با تودیع قرار وثیقه آزاد شده است.
براساس این گزارش، آزادی نرگس تربتی، پس از طی مراحل بازجویی ها و تشکیل پرونده قضایی با تودیع وثیقه صورت گرفت است.
علیرغم آزادی نرگس تربتی با تودیع وثیقه از مصادیق حقوقی اتهامات تفهیم شده به وی اطلاعی بدست نیامده است.
لازم به ذکر است، نرگس تربتی، در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵، در یکی از مقرهای ایست و بازرسی شهر مشهد، دستگیر و پس از طی مراحل بازجویی ها و تشکیل پرونده قضایی به زندان مرکزی(وکیل آباد) منتقل شده بود.
برای دریافت آخرین پستها به ایمیل خود مشترک شوید

