بازداشت و بلاتکلیفی ۲۱ تن از شهروندان و آزادی ۱۸ تن دیگر با تودیع وثیقه

حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۳دی ماه ۱۴۰۱، ماموران امنیتی در شهرهای بوکان، شهرقدس (قلعه حسنخان)، ایلام، دهدشت، یاسوج، گنبد کاووس، آبدانان، تهران، چابهار و زاهدان، دستکم ۱۰ تن از شهروندان را بازداشت کردند. همچنین، ۱۱شهروندان بازداشت شده در گنبد کاووس، تهران، گرگان، تبریز، قائمشهر، مهاباد، بطور بلاتکلیف در حبس بسر می برد. از سوی دیگر، ۱۸شهروند بازداشت شده در شهرهای شیراز، تهران، مشهد، دیواندره، گچساران و اهواز، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شدند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای گذشته، ذکریا ریگی، مونا عبدی، سعدالله رسول پور، یوسف امیری، نرگس بهیاری، پژمان یاسمی، طاهره بجروانی، مرجان طالشیان جلودارزاده، احسان بیگپور و حامد معروفی، در استانهای آذربایجان غربی، تهران، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان و استان سیستان و بلوچستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. همچنین، سعید حافظی، روژین یوسف زاده، یوسف قدرتی، مهشید مهدی زاده، دانیال ایلخانی، لقمان باباخانی، مجید شیعه علی، یاسر رحمانی راد، بهنام اوحدی، مجتبی حفیظیان و دانیال قزلجایی، شهروندان تحت بازداشت در استانهای گلستان، تهران، آذربایجان شرقی و استان مازندران، علیرغم گذشت مدت زیادی از تاریخ دستگیری بطور بلاتکلیف در حبس بسر می برند. از سوی دیگر، عادل جلال احمدی، مسلم زمانی، پوران ناظمی، یگانه کرمانی، سارا کاظمی، علیرضا چابکرو، حمیدرضا پهلوانی، توحید(لقمان) درویش، عیسی انوری، محمد خیوه، دنا شیبانی، محمد رضوانی، ساناز مغفور، امید شیرمحمدی، محمدمتین جعفری، رضا جودکی، سعید فیضی، هادی سپهری، شهروندان بازداشت در استانهای، فارس، تهران، خراسان رضوی، کردستان، کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شدند.
براساس این گزارش، صبح چهارشنبه ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۱، طاهره بجروانی که همسر علی فتوحی را در جریاناعتراضات سراسری آبان ۱۳۹۸ از دست داد، پس از یورش نیروهای امنیتی به محل کار وی در شهرقدس (قلعه حسن خان) از توابع استان تهران، بازداشت شد.
علیرغم گذشت چند روز از تاریخ دستگیری طاهره بجروانی و پیگیری ها و مراجعات مکرر خانواده وی اما از مکان نگهداری و نام ارگان بازداشت کننده و وضعیت وی اطلاعی در دست نیست.
همچنین، روز پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱، مجتبی حفیظیان و میثم روزپیکر، دو تن از شهروندان ساکن شهرستان دهدشت از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با حقوق بشر در ایران: “این شهروندان پس از ۵ روز نگهداری در سلول انفرادی اداره اطلاعات یاسوج به زندان این شهر منتقل شدند.”
تا لحظه تنظیم این خبر، از دلایل بازداشت این شهروندان اطلاعی در دسترس نیست.
همچنین، روز سه شنبه ۲۹ آذرماه ۱۴۰۱، مرجان طالشیان جلودارزاده، ساکن شهرستان گرگان از توابع استان گلستان، در جریان برگزاری مراسم هفتم آیدا رستمی، از جان باختگان اعتراضات سراسری توام با ضرب و شتم و رفتار خشونت آمیز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
رضا طالشیان جلودارزاده، برادر وی ضمناعلام این خبر در صفحه شخصی خود نوشت:“خواهرم مادر دو فرزند دختر (مهسیما) و پسر (ماهان) است، یکی دانشجو و دیگری دانشآموز.”
در ادامه نیز، روز چهارشنبه ۲۰ مهر ماه ۱۴۰۱، مهشید مهدی زاده، اهل استان گیلان، و ساکن تهران، در جریان برگزاری اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
براساس این گزارش، علیرغم اتمام بازجوئی ها از مهشید مهدی زاده در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات و انتقال وی به زندان قرچک ورامین اما او بطور بلاتکلیف در بازداشت بسر می برد.
در ادامه نیز، اواسط آذرماه ۱۴۰۱، نرگس بهیاری، عکاس و فیلم بردار ساکن تهران، برای دومین بار در رابطه با اعتراضات سراسری در تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
سهیلا بهیاری، خواهر وی با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود نوشت: “نرگس پس از یک هفته دوباره و این بار در آپارتمانش توسط نیروهای لباس شخصی بازداشت شد. مثل دفعه اول پیگیری های ما تاکنون نتیجه بخش نبوده و از اتهامات احتمالی، دلیل بازداشت مجدد، نحوه ی نگهداری و دسترسی اش به پزشک بی خبریم. او به دلیل فشار های ناشی از درگیری و مجروحیت و بازجویی ها، کنترل اعصاب پاهای خود را از دست داده و توانایی راه رفتن را به درستی ندارد.”
وی در ادامه افزود:”“نرگس بهیاری در تاریخ ۱۸ آبان به دلیل ممانعت از ضرب و شتم یک دختر جوان در جریان تجمعات مردمی، توسط ماموران امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده است. وی در جریان درگیری با ماموران از ناحیه بازوی چپ دچار جراحت شده و نهایتا پس از گذشت سه هفته و با پایان مراحل بازجویی، بدون اطلاع قبلی از زندان اوین آزاد شد.”
کردپا با انتشار اخباری کوتاه اعلام کرد؛ اوایل مهر ماه ۱۴۰۱، حامد معروفی، ساکن شهرستان بوکان از توابع استان آذربایجان غربی، در جریان برگزاری اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
براساس این گزارش، علیرغم گذشت مدتی از تاریخ دستگیری بازداشت حامد معروفی اما وی بطور بلاتکلیف در یکی از بازداشتگاههای امنیتی شهر ارومیه مرکز استان آذربایجان غربی بسر می برد.
همچنین، روز چهارشنبه ۳۰ آذرماه ۱۴۰۱، احسان بیگپور، ساکن استان ایلام، توسط نیروهای امنیتی در این استان بازداشت شد.
براساس این گزارش، بازداشت وی هنگامی صورت گرفت که در حال رفتن به محل کار خود بود.
احسان بیگپور، در حال حاضر بطور بلاتکلیف در زندان مرکزی استان ایلام بسر می برد.
از مصادیق حقوقی اتهامات، علت دقیق بازداشت و روند حقوقی پرونده وی اطلاعی در دسترس نیست.
در خبری دیگر، در ساعات پایانی پنجشنبه ۱ دی ماه ۱۴۰۱، لقمان باباخانی، ٣٨ ساله، به همراه فرزند ١٧ سالهاش در محل کارشان از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
به گفته یک منبع مطلع:”مغازه این شهروند پس از بازداشت او پلمب شده است.”
بعلاوه، روز جمعه ۲ دی ماه ۱۴۰۱، پژمان یاسمی، ساکن شهرستان آبدانان از توابع استان ایلام، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
این شهروند ساکن استان ایلام، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل و از وضعیت وی اطلاعی در دسترس نیست.
از سوی دیگر، روز چهارشنبه ۳۰ آذرماه ۱۴۰۱، سعدالله رسولپور، ساکن روستای میراوا از توابع شهرستان بوکان در استان آذربایجان غربی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، علت دقیق بازداشت و روند حقوقی پرونده وی اطلاعی در دسترس نیست.
کانال تلگرامی شورای صنفی دانشگاههای کشور هم در خبری افزود؛ روز چهارشنبه ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۱، دانیال قزلجایی، شاعر ترکمن و دانشجوی رشته حقوق و جزا در دانشگاه آزاد واحد شهرستان گنبد کاووس از توابع استان گلستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
تا لحظه تنظیم این خبر از وضعیت و روند حقوقی پرونده دانیال قزلجایی اطلاعی در دسترس نیست.
کانال تلگرامی دانشجویان متحد هم در خبری افزود؛ روز پنجشنبه ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۱، مونا عبدی، دانش آموخته رشته زبان چینی از دانشگاه شهید بهشتی تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
براساس این گزارش، ماموران امنیتی پس از بازداشت مونا عبدی وی را جهت بازجوئی و تشکیل پرونده به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین منتقل کردند.
حال وش هم در خبری اعلام کرد؛ روز جمعه تاریخ ۱۳ آبان ۱۴۰۱، یوسف امیری، متولد: ۱۳۷۵، فرزند عبدالله اهل خیرآباد از توابع شهرستان فنوج در استان سیستان و بلوچستان، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان چابهار بازداشت و بطور بلاتکلیف در حبس بسر می برد.
براساس این گزارش، بازداشت یوسف امیری در جریان برگزاری اعتراضاتی که پس از برگزاری نمازجمعه در شهرهای سیستان و بلوچستان برگزاری می شود صورت گرفته است.”
کمپین فعالین بلوچ هم در خبری افزود؛ روز چهارشنبه ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۱، ذکریا ریگی، اهل زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان، توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شد.
تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، نام ارگانبازداشت کننده، علت دقیق بازداشت و روند حقوقی پرونده ذکریا ریگی اطلاعی در دسترس نیست.
در ادامه نیز، امروز شنبه ۳ دی ماه ۱۴۰۱، یاسر رحمانی راد – پزشک عمومی، بهنام اوحدی – روانپزشک و همایون افتخاریان نیا – تکنسین اتاق عمل، علیرغم گذشت ۲۱ روز از تاریخ دستگیری در وضعیت بلاتکلیفی بسر می برند.
لازم به اشاره است، یاسر رحمانی راد، بهنام اوحدی و همایون افتخاریان نیا، در تاریخ ۹ آذر ۱۴۰۱، از شهرهای تهران و خرم آباد به شهرستان مهاباد از توابع استان آذربایجان غربی سفر کردند اما در تاریخ ۱۳ آدر ماه، توسط ماموران امنیتی در این شهرستان بازداشت و جهت بازجوئی به بازداشتگاه اداره اطلاعات مهاباد منتقل شدند.
تداوم بیخبری و بلاتکلیفی این سه شهروند فعال در عرصه بهداشت و درمان موجب افزایش نگرانی خانواده های آنها شده است.
در خبری دیگر، طی روزهای گذشته، قرار بازداشت، مجید شیعه علی، از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری به بهانه تداوم بازجوئی و تمام نشدن مراحل اولیه تحقیق پرونده به مدت ۱۰ روز دیگر تمدید شد.
هانیه علیزاده، همسر مجید شیعه علی ضمن اعلام این خبر در صفحه شخصی خود اعلام کرد:”به دادسرا میرویم با تمدید بازداشت موقت مواجه میشیم. باز هم برای ۱۰ روز دیگر قرار بازداشت او را تمدید کردند. همسرم در طی ۲۹ روز تنها دو بار اجازه تماس تلفنی داشته که بار اول مدت آن فقط ۳۰ ثانیه بود.”
لازم به ذکر است، مجید شیعه علی، دانشجوی مقطع دکترای دانشگاه آزاد شهر مشهد مرکز استان خراسان رضوی، در تاریخ ۲ آذرماه ۱۴۰۱، در ارتباط با اعتراضات سراسری، پس از یورش نیروهای امنیتی به منزل شخصی وی بازداشت شد.
از سوی دیگر، امروز شنبه ۳ دی ماه ۱۴۰۱، یوسف قدرتی، ساکن شهرستان قائمشهر از توابع استان مازندران و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری علیرغم گذشت ۹۰ روز از تاریخ دستگیری، کماکان در زندان ساری در بازداشت و بلاتکلیفی بسر می برد.
یک منبع مطلع در این خصوص به حقوق بشر در ایران گفت: “خانواده قدرتی، ویدیویی از اعترافات اجباری اخذ شده از یک معترض بازداشتی که توسط صدا و سیما پخش شده است را منتسب به فرزند خود می دانند؛ این وضعیت، نگرانی بیش از پیش آنان را در پی داشته است.”
لازم به ذکر است، یوسف قدرتی، در تاریخ ۳ مهرماه ۱۴۰۱، در رابطه با اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس به زندان ساری منتقل شد.
کانال تلگرامی دانشجویان متحد نیز در خبری افزود؛ امروز شنبه ۳ دی ماه ۱۴۰۱، سعید حافظی، دانشگاه در حال تحصیل در دانشگاه محقق اردبیلی، بطور بلاتکلیف در بازداشت بسر می برد.
لازم به ذکر است، سعید حافظی، در تاریخ ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
وبسایت کُردپا هم در خبری افزود؛ امروز شنبه ۳ دی ماه ۱۴۰۱، توحید (لقمان) درویش، اهل روستای گرناویک از توابع بخش قطور در شهرستان خوی واقع در استان آذربایجان غربی علیرغم گذشت نزدیک به ۳ ماه از تاریخ دستگیری برای دسترسی به وکیل و از حقوق اولیه یک متهم محروم است.
به گفته یک منبع مطلع:”نیروهای امنیتی وی را به دلیل شرکت در آتش زدن یکی از بانکهای تبریز بازداشت کردند و علیرغم پیگیریهای مستمر خانواده اما هیچ نهاد، ارگان و سازمانی پاسخگوی آنها نیست فقط به خانواده توحید درویش اعلام کردند که وی متهم به (محاربه) است.”
این منبع مطلع افزود:”امروز شنبه قرار است که جلسه دادگاه توحید (لقمان) درویش، با حضور وکیل تسخیری وی در دادگاه انقلاب تبریز برگزار خواهد شد.
لازم به ذکر است، توحید (لقمان) درویش، در تاریخ ۷ مهر ماه ۱۴۰۱، در جریان برگزاری اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی در شهر تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی بازداشت شد.
از سوی دیگر، امروز شنبه ۳ دی ماه ۱۴۰۱، دانیال قزلجایی، متولد: ۱۳۷۹، دانشجوی ساکن شهرستان گنبدکاووس از توابع استان گلستان، علیرغم گذشت ۳۷ روز از تهریخ بازداشت، کماکان در بلاتکلیف بسر میبرد.
به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با حقوق بشر در ایران:”از مصادیق حقوقی اتهامات دانیال قزلجایی اطلاع دقیقز تداریم اما آنچه معلوم است اتهامات وی سنگین است.”
لازم به ذکر است، دانیال قزلجایی، در تاریخ ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در این شهرستان بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی از وضعیت وی اطلاع دقیقی در دسترس نیست.
از سوی دیگر، روز چهارشنبه ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۱، امید شیرمحمدی، شهروند ساکن شهرستان دیواندره از توابع استان کردستان، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودبع قرار وثیقه آزاد شد.
براساس این گزارش، آزادی امید شیرمحمدی با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۴ میلیارد تومان از زندان شهرستان دیواندره صورت گرفته است.
لازم به ذکر است، امید شیرمحمدی، در تاریخ ۶ آذر ماه ۱۴۰۱، در ارتباط با اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی در شهرستان دیواندره بازداشت شده بود.
همچنین، طی روزهای اخیر، محمد رضوانی، ساکن شهرستان گچساران از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد، پس از اتمام بازجویی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان آزاد شد.
علیرغم آزادی محمد رضوانی با تودیع وثیقه اما از مصادیق حقوقی اتهامات وی اطلاعی در دسترس نیست.
لازم به ذکر است، محمد رضوانی، در تاریخ ۳۰ شهریور ماه ۱۴۰۱، در جریان برگزاری اعتراضات سراسری در شهرستان گچساران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.
بعلاوه، طی روزهای اخیر، ساناز مغفور، ساکن تهران و از بازداشت سدگاناعتراضات سراسری و مربی یوگا، پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.
علیرغم آزادی ساناز مغفور با تودیع وثیقه اما از میزان وثیقه تودیعی و مصادیق حقوقی اتهامات وی اطلاعی در دسترس نیست.
لازم به اشاره است، ساناز مغفور، در تاریخ ۱۹ مهر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات و طی مراحل بازجوئی و سپس بازپرسی در دادسرای ناحیه ۳۳ تهران پس ۶ هفته به زندان قرچک ورامین منتقل شده بود.
بعلاوه، روز پنجشنبه ۱ دی ماه ۱۴۰۱، پوران ناظمی، فعال مدنی محبوس در زندان اوین پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد.
لازم به ذکر است، پوران ناظمی، در تاریخ ۲۷ مهرماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به بند امنیتی ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین و طی مراحل بازجوئی و بازپرسی سپس به بند زنان در این زندان منتقل شده بود.
پوران ناظمی، پیش از این هم به سبب فعالیت های خود سابقه بازداشت و پرونده سازی از سوی ارگانهای امنیتی را داشته است.
در خبری دیگر، روز یکشنبه ۲۹ آبان ماه ۱۴۰۱، یگانه کرمانی و سارا کاظمی، از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری در شهر مشهد مرکز استان خراسان رضوی، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام هر یک با تودیع وثیقه هایی به مبلغ ۱ میلیارد تومان آزاد شدند.
یک منبع مطلع در تشریح این خبر به گزارشگر حقوق بشر در ایران گفت: “یگانه کرمانی و سارا کاظمی، طی روزهای اخیر جهت برگزاری جلسه بازپرسی به دادسرا احضار شده اند. این دانشجویان رشته روانشناسی موسسه آموزش عالی حکمت رضوی در مشهد، پیشتر در تاریخ ۲۴ آبان ماه، در رابطه با اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس به زندان وکیل آباد مشهد منتقل شده بودند.”
در خبری دیگر، روز پنجشنبه ۱ دیماه ۱۴۰۱، مسلم زمانی، از بازداست شدگان اعتراضات سراسری، یاکن شهرستان گچساران، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد.
براساس این گزارش، اتهامات تفهیم شده به مسلم زمانی در مراحل بازجویی و بازپرسی:“(اخلال در نظم و آسایش عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی)، (سر دادن شعارهای ساختار شکنانه علیه نظام با هدف اخلال در نظم عمومی) و (تبلیغ علیه نظام) است.”
لازم به ذکر است، مسلم زمانی، در تاریخ ۷ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در این شهرستان بازداشت و به زندان این شهر منتقل شده بود.
شبکه شرق هم در خبری اعلام کرد؛ عصر پنجشنبه ۱ دی ماه ۱۴۰۱، محمد خیوه و دنا شیبانی، دو شهروند ساکن شهر شیراز مرکز استان فارس، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام به تودیع وثیقه هایی به مبلغ ۴ میلیارد تومان آزاد شدند.
محمود طراوتروی، وکیل دادگستری هم ضمن تایید این خبر گفت:”محمد خیوه، ورزشکار شیرازی به قید وثیقه آزاد شده است.”
همچنین، دنا شیبانی، از دیگر ورزشکاران اهل شیراز هم به همراه محمد خیوه است آزاد شد.
لازم به ذکر است، محمد خیوه و دنا شیبانی، اوایل آذر ماه ۱۴۰۱، همراه با ۳ ورزشکار دیگر، بازداشت شده بودند.
خانه موسیقی هم در خبری دیگر افزود؛ عصر پنجشنبه ۱ دی ماه ۱۴۰۱، محمدمتین جعفری – نوازنده گیتار، رضا جودکی – آهنگساز، سعید فیضی – نوازنده نی و آهنگساز و هادی سپهری – نوازنده و مدیر آموزشگاه موسیقی، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شدند.
علیرغمآزادی اینافراد با تودیع وثیقه اما در این گزارش به مصادیق حقوقی اتهامات آنها اشاره نشده است.
لازم به اشاره است، محمدمتین جعفری و سعید فیضی، در جریان برگزاری اعتراضات سراسری در تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند.
رضا جودکی، دانشجوی رشته نوازندگی دانشگاه آزاد واحد شهر سنندج مرکز استان کردستان، در جریان برگزاری مجلس ترحیم نیکا شاکرمی در شهر خرم آباد مرکز استان لرستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.
هادی سپهری هم در تاریخ ۲۳ آذرماه ۱۴۰۱، در شهر کرج مرکز استانالبرز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.
انصاف نیوز هم با انتشار خبری اعلام کرد؛ طی روزهای گذشته، عیسی انوری، ساکن شهر یاسوج مرکز استلن کهگیلویه و بویراحمد و از بازداشت شدگاناعتراضات سراسری، پس از اتمام بازجویی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از زندان عادل آباد شهر شیراز مرکز استان فارس آزاد شد.
لازم به اشاره است، عیسی انوری، پیشتر در رابطه با اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی در یاسوج بازداشت و به بازداشتگاه پلاک ۱۰۰ اداره اطلاعات شهر شیراز مرکز استان فارس منتقل شده بود.
شورای صنفی دانشگاههای کشور هم در خبری افزود؛ روز دوشنبه ۲۸ آذر ماه ۱۴۰۱، علیرضا چابکرو، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در رشته مکانیک در دانشگاه شهید چمران اهواز مرکز استان خوزستان، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد.
لازم به ذکر است، علیرضا چابکرو، در تاریخ ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۱، در خوابگاه دانشگاه شهید چمران اهواز، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.
کانال تلگرامی دانشجویان متحد نیز در خبری افزود؛ طی روزهای اخیر عادل جلال احمدی، دانشجوی رشته کامپیوتر در دانشگاه فردوسی شهر مشهد مرکز استان خرایان رضوی، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد.
لازم به ذکر است، عادل جلال احمدی، در تاریخ ۱۲ مهر ماه ۱۴۰۱، پس از یورش نیروهای امنیتی به منزل وی بازداشت شده بود.
سرکوب آزادی بیان و ممانعت از برگزاری تجمعات و تظاهرات اعتراضی ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
ممانعت از دسترسی متهم به وکیل در مراحل بازجویی و بازپرسی و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.