پنج شنبه , ۱۰ فروردین , ۱۴۰۲
جمعه, مارس 31

بازداشت و بلاتکلیفی ۱۶ تَن از شهروندان و آزادی ۸ تَن دیگر با تودیع وثیقه

0
352

حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۲۵ آذر ماه ۱۴۰۱، ماموران امنیتی در تهران، کامیاران، قروه، کرج، آبدانان، سنندج، مشهد، راسک و شهرستان بوکان، دستکم ۱۶تن از شهروندان را بازداشت و در وضعیت بلاتکلیف نگه داشتند.‌ از سوی دیگر، ۸ تن از شهروندان بازداشت شده در شهرهای تهران، سنندج، کوه چنار و کرج پس از اتمام بازجوئی ها با تودیع وثیقه آزاد شدند.‌

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای اخیر، پردیس توکلی، میلاد تحققی سیار، شاپور زردویی، امید خالدیان، سعید خالدیان، هادی سپهری، امیررضا موسویان، سرکو محمدزاده، عرفان چیت ساز، امین نقشبندی، صاحبه پورمایه، بلال رحمتی، پرویز فتحی، امیر رحمانی، ماجد امینی و چیا (محمد) ناصری، توسط نیروهای امنیتی در استانهای تهران، آذربایجان غربی، کردستان، البرز، ایلام، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، بازداشت و در وضعیت بلاتکلیف بسر می برند. همچنین، مریم طهماسبی، وحید علیقلی پور، علی موسوی، ساحبه پورمایه، بلال رحمتی، پرویز فتحی، امیر رحمانی و ماجد امینی، بازداشت شده در استانهای تهران، کرج،پ و کردستان، پس از اتمام بازجوئی ها و یا با سپردن تعهد آزاد شدند.

براساس این گزارش، روز سه شنبه ۴ آذر ماه ۱۴۰۱، میلاد تحققی، دانشجوی رشته‌ مهندسی نفت در دانشگاه علوم تحقیقات واحد سهر مشهد مرکز استان خراسان رضوی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و جهت بازجوئی به بازداشتگاه امنیتی اطلاعات سپاه مشهد منتقل شد.

گلبهار حیاتی، مادر میلاد تحققی سیار، ضمن اعلام این خبر در صفحه شخصی خود نوشت:میلاد تحققی سیار دانشجو ترم آخر مهندسی نفت ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۱، در بلوار سجاد مشهد دستگیر و بعد از ۴ روز با قید وثیقه آزاد شد. بعد از ۷ روز با ابلاغ رسمی به دادسرا مراجعه کرد و تاکنون در بازداشتگاه امنیتی اطلاعات سپاه در حال بازجوئی است.”

تا لحظه تنظیم این گزارش از مکان نگهداری و اتهامات منتسب شده به میلاد تحققی اطلاعی در دست نیست.

همچنین، روز چهارشنبه ۲۳ آذرماه ۱۴۰۱، هادی سپهری، فعال عرصه موسیقی، ساکن کرج مرکز استان البرز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران: “ماموران‌ امنیتی پس از بازداشت آقای سپهری، در اقدامی عجیب آموزشگاه موسیقی وی را با دستور قضائی پلمب کردند.‌”

همچنین، روز دوشنبه ۱۶ آذر ماه ۱۴۰۱، عرفان چیت ساز، متولد: ۱۳۷۵، فرزند: مسعود، توسط نیروهای امنیتی در شهرک اکباتان واقع در غرب تهران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

یک منبع مطلع در خصوص وضعیت عرفان چیت ساز به حقوق بشر در ایران گفت:”علیرغم مراجعات مکرر خانواده آقای چیت ساز به زندان اوین، مسئولان از ارائه پاسخی شفاف در خصوص سرنوشت عرفان، امتناع کرده و به آنها اعلام کردند فرزند شما در لیست زندان اوین ثبت نشده و همین مساله باعث افزایش نگرانی این خانواده شده است.”

از سوی دیگر، امروز جمعه ۲۵ آذر ماه ۱۴۰۱، سرکو محمدزادە، ۲۳ ساله، فرزند اسماعیل و شیدا، اهل شهرک ننله از توابع شهر سنندج مرکز استان کردستان، علیرغم گذشت چند روز از تاریخ دستگیری از وضعیت وی اطلاعی در دسترس نیست.

یک منبع نزدیک به سرکو محمدزاده به گزارشگر حقوق بشر در ایران گفت:”خانواده سرکو به تمام ارگانهای امنیتی و دادسرای شهر شهر سنندج و مراجعه کردند و پیگیر وضعیتش فرزندشان شدند اما هیچ یک پاسخی به آنها ندادند. فقط روز پنجشنبه ۲۴ آبان ماه چندین مامور لباس شخصی به منزل پدری وی مراجعه کرده و پس از تفتیش منزل برخی اقلام شخصی سرکو را توقیف کردند.‌”

لازم به ذکر است، سرکو محمدزاده، در تاریخ ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۱، در حرکتی نمادین، مجسمه وسط میدان آزادی شهر سنندج را به رنگ قرمز (به یاد جان باختگان اعتراضات سراسری) در آورد که پی شلیک مستقیم نیروهای امنیتی از ناحیه پا زخمی و سپس بازداشت شد.

کولبرنیوز هم در خبری افزود؛ اواخر آبان ماه ۱۴۰۱، امیررضا موسویان، متولد: ۱۳۸۶، اهل شهرستان آبدانان از توابع استان ایلام توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

علیرغم گذشت نزدیک به ۱ ماه از تاریخ بازداشت این‌ نوجوان ۱۵ ساله، اما از وضعیت وی اطلاعی در دسترس نیست و تداوم‌ بیخبری از وضعیت وی، منجر به افزایش نگرانی خانواده در خصوص وضعیت فرزندشان شده است.

همچنین، امروز جمعه ۲۵ آذر ماه ۱۴۰۱، ساحبه پورمایه، بلال رحمتی، پرویز فتحی، امیر رحمانی و ماجد امینی، اهالی روستای گلین ژاورود از توابع شهر سنندج مرکز استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از چند ساعت بازجویی و با سپردن تعهد آزاد شدند.

براساس این خبر، مبنی بازداشت این ۵ نفر انتشار تصاویر و مطالبی در خصوص اعتراضات سراسری جاری در صفحات شخصی آنها در فضای مجازی عنوان شده بود.

رسانک هم در خبری اعلام کرد؛ روز پنجشنبه ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۱، امین نقشبندی، شهروند اهل سنت و برادر مولوی عبدالغفار نقشبندی، امام جمعه موقت شهرستان راسک از توابع استان سیستان و بلوچستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

براساس این گزارش:“بازداشت امین نقشبندی با هدف گروگانگیری صورت گرفته و ماموران امنیتی به خانواده وی اعلام کردند تا برادرش، عبدالغفار نقشبندی، را تحویل دهند.”

لازم به اشاره است، طی روزهای اخیر، مولوی عبدالغفار نقشبندی، توسط دادگاه ویژه روحانیت در مشهد مرکز استان خراسان رضوی احضار شده بود.

شورای صنفی دانشگاه های کشور اعلام کرد؛ روز چهارشنبه ۱۶ آذر ماه ۱۴۰۱، پردیس توکلی، دانشجوی رشته طراحی صحنه در دانشگاه تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و جهت بازجویی به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین منتقل شد.

براساس این گزارش، علیرغم پیگیری‌های صورت گرفته از طرف خانواده پردیس توکلی اما وی بطور بلاتکلیف در این بند امنیتی محبوس و بطور بلاتکلیف بسر می برد.‌

کُردپا هم‌ با انتشار اخباری کوتاه اعلام کرد، روز شنبه ۱۹ آذر ماه ۱۴۰۱، شاپور زردویی، ساکن شهرستان کامیاران از توابع استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و جهت بازجوئی به یکی از بازداشتگاه امنیتی منتقل شد.

ماموران امنیتی هنگام بازداشت شاپور زردویی وی را مورد ضرب و شتم قرار دادند.

همچنین، طی روزهای اخیر، امیر خالدیان و سعید خالدیان، دو شهروند ساکن شهرستان قروه‌ از توابع استان کردستان، در پی یورش نیروهای امنیتی به منازل آنها پس از بازداشت به مکان نامعلومی منتقل شدند.

تا لحظه تنظیم این گزارش از مکان نگهداری و اتهامات منتسب شده به این شهروندان اطلاعی در دست نیست.

در خبری دیگر، روز سه‌شنبه ۲۲ آذرماه، چیا (محمد) ناصری، فرزند: ابراهیم، ساکن شهرستان بوکان از توابع استان آذربایجان غربی، از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شد.

تا لحظه تنظیم این خبر از وضعیت، نام ارگان بازداشت کننده و مصادیق حقوقی اتهامات منتسب شده به این افراد اطلاعی در دسترس نیست.

بعلاوه، روز پنجشنبه ۲۴ آذرماه ۱۴۰۱، مریم طهماسبی، ساکن شهرستان کوه چنار از توابع استان فارس، پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه تا اتمام مراحل دادرسی از زندان عادل آباد شهر شیراز آزاد شد.

از مصادیق حقوقی اتهامات و میزان وثیقه تودیعی برای آزاد شدن مریم طهماسبی اطلاعی در دسترس نیست.

لازم به اشاره است، مریم طهماسبی، در تاریخ ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

در ادامه، طی روزهای اخیر، وحید علیقلی پور، زندانی سیاسی پیشین، با توجه به اتمام مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام با تددیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد.

علیرغم آزادی وحید علیقلی پور با تودیع وثیقه اما از مصادیق حقوقی اتهامات و میزان وثیقه تودیعی برای آزادی وی اطلاعی در دسترس نیست.

لازم به ذکر است، وحید علیقلی پور در تاریخ  ۱۲ مهرماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت و جهت بازجوئی به یکی از بندهای امنیتی زندان اوین منتقل و پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام به بند کارگری(۳۵۰ سابق) منتقل شده بود‌.

همچنین، طی روزهای اخیر، علی موسوی، دانشجوی رشته مهندسی شیمی در دانشگاه آزاد واحد شهرستان شاهرود و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری درکرج، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام از زندان کچویی کرج آزاد شد.

از چگونگی آزادی و میزان وثیقه و یا قرار کفالت تودیع شده برای آزادی علی موسوی اطلاعی در دسترس نیست.

لازم به ذکر است، علی موسوی، در مهرماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در جریان برگزاری اعتراضات سراسری، بازداشت و جهت بازجوئی به یکی از بارداشتگاههای امنیتی در کرج منتقل و سپس به زندان کچویی منتقل شده بود.

اعتراضات سراسری که از تاریخ ۲۵ شهریور ماه ۱۴۰۱، پس از اعلام خبر جان باختن مهسا امینی، دختر ۲۲ ساله اهل شهرستان سقز که در بازداشتگاه پلیس امنیت تهران جان باخت شکل گرفت و در جریان این اعتراضات تعداد بی شماری از شهروندان از سوی ارگانهای امنیتی بازداشت، احضار و بسیاری دیگر نیز زخمی و یا جان باختند.

در تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، سازمان عفو بین الملل نیز با انتشار بیانیه ای، نسبت به سرکوب خشونت بار و گسترش بازداشت شهروندان در خصوص اعتراضات واکنش نشان داد و از جامعه جهانی خواستار اقدام‌ فوری برای مقابله با حکومت ایران شد.

سازمان عفو بین‌الملل، در تاریخ ۱ آذر ماه ۱۴۰۱ هم با انتشار یک بیانیه مطبوعاتی، خواستار اقدام فوری شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد پس از کشتار وحشتناک معترضان در ایران شد.

همچنین، در تاریخ ۴ آبان ماه ۱۴۰۱، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، گزارش تفصیلی خود از وضعیت سرکوب گسترده این اعتراضات از سوی حکومت جمهوری اسلامی را به مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه کرد.

در پی شدت گرفتن اعتراضات و افزایش موج بازداشتها، ارعاب و کشتار شهروندان و کودکان، شورای حقوق بشر سازمان‌ ملل متحد به درخواست آلمان و لوکزامبورگ، جلسه ای اضطراری را با هدف بررسی و تصویب قطعنامه ای بر علیه حکومت ایران برگزار کرد و به تشکیل کمیته ای حقیقت یاب برای بررسی وقایع صورت گرفته در ایران رای مثبت داد.

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از برگزاری اعتراضات صنفی و مدنی ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

برچسب هااستان تهرانبوکانعلی موسویبازداشت شهروندان آذری در ایرانبازداشت شهروندان کرد ایراننقض حقوق بشر ایرانبازداشت بی خبری،مهر ماه ۱۴۰۱تظاهرات سراسری در سال ۱۴۰۱مریم طهماسبیسرکو محمدزادهامیر رحمانیعرفان چیت سازشاپورزردوییپردیس توکلیکوهچنار استان فارسوضعیت حقوق بشر ایرانبازداشت شهروندان کورد در ایرانزندان شهرستان بوکانسنندج کردستانراسککوردستان در ایرانتظاهرات سراسری ۱۴۰۱تظاهرات سراسری در سال۱۴۰۱آذرماه۱۴۰۱سرکومحمدزادهپرویز فتحیامیررضاموسویانشاپور زردوییسید علی موسویکوهچناراستان فارسمشهداعتراضات سراسری مردادماه ۹۷بازداشت شهروندان معترضبازداشت شهروندان کورداخبار نقض حقوق بشر ایرانشهرمشهدبازداشت بیخبری،۱۴۰۱اعتراضات سراسری آبان ماه ۱۴۰۱آذر ماه ۱۴۰۱چیا ناصریپرویزفتحیامیررضا موسویانشاپور زردوئیوحیدعلیقلیپورکوه چناراستان فارسبازداشت شهروندانسیدعلی موسویشهرستان راسک استان سیستان و بلوچستانشهر مشهدبازداشت شهروندان کورد در مریوانتظاهرات سراسری شهریور ۱۴۰۱مشهد خراسان رضویآبان۱۴۰۱اعتراضات سراسری آبان۱۴۰۱آذر۱۴۰۱چیاناصریامیررحمانیهادی سپهریشاپورزردوئیشهرستان بوکان آذربایجان غربیسنندجاعتراضات سراسریاداره اطلاعات شهرستان راسکاحضار و بازداشت شهروندانحقوق بشر،اعتراضات سراسری ۱۴۰۱مهرماه۱۴۰۱کشته شدگان آبان ۱۴۰۱بازداشت شدگان ۱۴۰۱اعتراضات سراسری مهر ماه ۱۴۰۱محمدناصریبلال رحمتیسعید خالدیانمیلاد تحققی سیارشهر سنندج،شهرسنندجحقوق بشر ایرانتظاهرات سراسریاحضاروبازداشت شهروندانکردستانحقوق بشر ایران،وحید علیقلی پور۱۴۰۱بازداشت شدگان شهریور۱۴۰۱مهر۱۴۰۱محمد ناصریساحبه پورمایهسعیدخالدیانمیلاد تحققیکوه چنارتهرانبازداشت شهروندان کردشهرستان راسکتظاهرات سراسری در ایرانامام جمعه شهرستان راسکنقض حقوق بشر،اعتراضات سراسری ایرانوحیدعلیقلی پورآبان ۱۴۰۱تظاهرات سراسری،اعتراضات سراسری آذرماه ۱۴۰۱ماجدامینیصاحبه پورمایهامیدخالدیانمیلادتحققیکوهچنارحقوق بشر در ایرانشهرستان بوکانشهرستان راسک اداره اطلاعاتبازداشت شهروندان کرد در ایرانبوکان آذربایجان غربیاعتراضات سراسری تهرانمهر ۱۴۰۱آبان ماه ۱۴۰۱کشته شدگان اعتراضات ۱۴۰۱اعتراضات سراسری مهر ماه ۱۳۹۸ماجد امینیامین نقشبندیامید خالدیانمیلادتحققی سیارکوه چنار فارس

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.