
حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۴ دی ماه ۱۳۹۹، ماموران امنیتی شهرستان مرودشت ۲ شهروند ساکن این شهرستان را به اتهام « نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی » بازداشت کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از رُکنا، روز چهارشنبه ۳ دی ماه ۱۳۹۹، فرشید زینلی، فرمانده انتظامی شهرستان مرودشت از بازداشت ۲ تن از فعالان شبکه های اجتماعی ساکن این شهرستان به اتهام « نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی » و تشکیل پرونده قضائی بر علیه آنها خبر داد.
فرمانده انتظامی شهرستان مرودشت بدون اشاره به مشخصات هویتی افراد بازداشت شده در تشریح این خبر گفت: “افراد بازداشت شده به علت انتشار اخباری خلاف واقع مبنی بر آدم ربائی منجر به ربوده شدن ۲ دختر نوجوان ساکن مرودشت پس از طی مراحل بازجوئی و بازپرسی با اتهام « نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی » مورد تفهیم اتهام قرار گرفتند.”
اعلام بر جرم بر علیه فعالان شبکه های اجتماعی، مصداق سرکوب آزادی بیان و عقیده و ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است که بر محق بودن افراد بر انتشار افکار و عقایدشان بدون محدودیتهای مرزی تاکید میکند است.
عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم ناقض, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶، است.
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.
اعتراف گیری اجباری به ضرب و شتم و تهدید بر افراد از جمله مصادیق بارز نقض اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین میثاق های بین المللی حقوق مدنی و سیاسی میباشد. در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین در ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی به صراحت کلام بر ممنوعیت شکنجه افراد تاکید شده است.